Quantcast

Protestanti su Kontradiktorni Sami Sebi

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
- За очекивати је да систем какав је Протестантизам, чија је основна доктрина да је Свето Писмо једино и само довољно за сва питања вере, прво провери и потврди да ли та и таква доктрина задовољава своје властите критерије.

- За очекивати је да Протестанти могу да пронађу многе доказе унутар самог Светог Писма који подржавају ту доктрину, која је основа за све друге доктрине.

У најмању руку, требало би да се могу пронаћи барем два или три чврста текста који јасно подржавају ту доктрину јер и само Свето Писмо каже: “...у устима два или три свједока остаће свака ријеч” (2 Кор. 13,1). Међутим, чињеница је да нема нити једног стиха у Библији који подржава доктрину Sola Scriptura. Не постоји нити један који је барем и приближан.

Имамо на многим местима где се говори о надахнутости, аутентичности и пуноћи Светог Писма, али не постоји нити једно место које проповеда да је Свето Писмо једино ауторатитивно. Чак ако би овакво учење било и имплицитно, будимо сигурни да би рани свештеници Цркве проповедали то исто. Међутим, такво учење једноставно не постоји нити у периоду ране Цркве.

Тиме ова основна доктрина Протестантизма побија саму себе, и у супротности је са самом собом. Ова доктрина, не само да нема упориште у Библији, него нас Библија учи сасвим супротно, што је већ било и објашњено када је било речи о спомињању Светог Предања у Библији (2 Сол. 2,15) (1 Кор. 11,2). :roll:
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.