Протест "Застани, Србијо" одржан у неколико градова, туча испред РТС, инциденти у Београду (фото, видео)

Meni je uvek izazivala osmeh činjenica o sklonosti bunjenja protiv nečega kod ljudi iz Čačka (ali i generalno iz zapadne Srbije) koje sam upoznao, što tokom studija, što poslovno. Kod svakog se nazirala misao : "e sad neću ni kako ja hoću", i "ti ćeš da mi kažeš", ali se sputavala. Posledica dugotrajnog samosputavanja je bila enormna količina emocija i energije kada se ti ljudi konačno pobune. Imao sam u firmi, za koju sada radim, kolegu Milana iz Čačka, koji je, kada je pukao,srušio celo jedno odeljenje kojem je pripadao. Svi su dobili otkaze,a neki i tužbe. A i on je sam ,nakon svega, demonstrativno i teatralno napustio kompaniju. I dan danas čuvam njegov "Time to say goodbye" mail, gde je, poetično, u zvezde okovao sve nas sa kojima je lepo sarađivao i napljuvao sve one za koje je mislio da ih treba napljuvati. Ni grama asertivnosti :hahaha:
Да, истина, може се рећи да нисмо шампиони дипломатије.
😅

Nisu trebali da uzimaju te krvave ruke, trebali su da izmisle neki svoj znak, to je jedino sto mi se ne svidja.
sve je vec izmisljeno u svetu, ni 1 drugi znak ne bi bolje odrazavao sta su ucinili sa nadstresnicom, tj. da su uhvaceni krvavih ruku - mnoga nepocinstva su ostala iza njih, ali ovde su uhvaceni, jos im se vide krvave ruke koje ne mogu da operu, i zato ne daju finansijsku dokumentaciju, tj. racune

Nisu trebali da uzimaju te krvave ruke, trebali su da izmisle neki svoj znak, to je jedino sto mi se ne svidja.
Ја им не замерам.
Врло упечатљиво знак, једноставан а асоцира на све што је потребно

Meni je uvek izazivala osmeh činjenica o sklonosti bunjenja protiv nečega kod ljudi iz Čačka (ali i generalno iz zapadne Srbije) koje sam upoznao, što tokom studija, što poslovno. Kod svakog se nazirala misao : "e sad neću ni kako ja hoću", i "ti ćeš da mi kažeš", ali se sputavala. Posledica dugotrajnog samosputavanja je bila enormna količina emocija i energije kada se ti ljudi konačno pobune. Imao sam u firmi, za koju sada radim, kolegu Milana iz Čačka, koji je, kada je pukao,srušio celo jedno odeljenje kojem je pripadao. Svi su dobili otkaze,a neki i tužbe. A i on je sam ,nakon svega, demonstrativno i teatralno napustio kompaniju. I dan danas čuvam njegov "Time to say goodbye" mail, gde je, poetično, u zvezde okovao sve nas sa kojima je lepo sarađivao i napljuvao sve one za koje je mislio da ih treba napljuvati. Ni grama asertivnosti :hahaha:
ja mislim da si ti subjektivan, da milan iz cacka zivi svuda po svetu, pa nisu srbi izumeli revolucije, bune, i demonstrativno cinjenje kojecega, uklj. i davanje otkaza?
objasni mi, zasto pokusavas nama samima da objasnis danasnji momenat? nije u nama stvar, nego u av-u, nemoj da nam sklanjas svetla pozornice sa njega, on zavisi od nase paznje, njegovo mentalno zdravlje, a ti ako prebacujes lopticu sa njega na nas same, rizikujes i sve nas,a ne samo njega

Simbol nije originalan vec preuzet.
јбг, родило се, ваља га љуљати, бар док траје ова фаза...
У међувремену ће, ваљда, већ доћи и други симбол

To se slazem, dok se ne srusi.
Moj неки став је да протестима и студентима не треба сад ништа замерати.
Можда нешто може боље и визуелно и медијски и оперативно и логистички. Може, вероватно.
Али и ово како је сад чини да је страх почео да се слама.
Почео, али су и даље животи угрожени.
Много је ту још фордова, поршеа, аудија који би се залетали у људе

Moj неки став је да протестима и студентима не треба сад ништа замерати.
Можда нешто може боље и визуелно и медијски и оперативно и логистички. Може, вероватно.
Али и ово како је сад чини да је страх почео да се слама.
Почео, али су и даље животи угрожени.
Много је ту још фордова, поршеа, аудија који би се залетали у људе
Kako da ne.

Ок.
uhoh-on-fire.gif

Arhiv javnih skupova: Koliko je bilo učesnika akcije „Školski čas u zadnji čas“?​

FoNetdanas 09:33
Arhiv javnih skupova: Koliko je bilo učesnika akcije Školski čas u zadnji čas? 1
Foto: Nađa Vukajlović

Simultana protestna akcija „Školski čas u zadnji čas“ oborila je rekord po broju gradova u kojima je istog dana protestovao četvorocifren broj građana, saopštila je danas nevladina organizacija Arhiv javnih skupova.

Prema njihovoj računici, u Beogradu je u nedelju bilo više od 20.000 učesnika protesta ispred Ministarstva prosvete.
U Nišu ih je bilo 6.500-7.000, u Kragujevcu 5.000-5.200, u Novom Sadu oko 4.000, u Čačku 3.600-3.800, u Valjevu oko 3.500, u Užicu 2.600, u Kraljevu 1.800 i u Zaječaru 1.700.

U Subotici ih je bilo oko 1.500, u Šapcu 1.300-1.400, u Loznici 1.200-1.300, u Požarevcu 1.250, Kruševcu oko 1.200 i u Boru 900-1.000.
Protestne akcije su od petka do nedelje prvi put održane i u nekoliko mesta u kojima dosad nisu organizovani protesti, uključujući Novu Varoš, Negotin i Babušnicu, čime je broj gradova u kojima su od prošlog novembra bar jednom održane protestne akcije povećan na 89

Back