Протест у Бањалуци: Радници траже веће плате

комшија

Stara legenda
Poruka
87.534
1696049524731.pngProtest u Banjaluci: Radnici traže veće plate (VIDEO)


Prolazeći pored zgrade Vlade RS, aktivisti su pištali i uzvikivali “Lopovi”, nosili su i transperente na kojima piše: "Ne dajte nam ljeba, vama više treba", "Baš vas briga što se narod buni srca prazna a džepovi puni"..

1696049598483.png


29.09.2023

Predsjednik sindikata pravosuđa RS Siniša Petrović rekao je da su se okupili kako bi iznijeli jasne i glasne zahtjeve, prije svega Vladi, pozvao je na povećanje plate radnicima.

Mirko Šerbedžija, predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, kaže da se odlično zna šta se radnicima duguje.

Sindikalac Željko Šukalo naveo je da zna da jedan dio njihovih drugova danas nije imao dozvolu da napusti radno mjesto.

Sindikalac Jovica Mišić pozdravio je sve prisutne, koji je naveo da nije istinita tvrdnja premijera Radovana Viškovića da zdravstveni radnici u RS imaju najveću platu u regionu.

09292023124431.jpg


Anica Jondić, predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS, navela je da je ovo danas skup časnih i dostojanstvenih ljudi, odgovornih i principijelnih sindikalaca.

Policija je privremeno zaustavila saobraćaj kod zgrade Vlade.


odsjećamo, sindikalnih organizacija u Republici Srpskoj, pod sloganom "Nema predaje, istrajat' se mora" radnici zaposleni u javnoj upravi, unutrašnjim poslovima, pravosuđu i dijelu zdravstva izašli su na ulicu kako bi nadležnima stavili do znanja da nisu ispoštovali Sporazum o usklađivanju i povećanju plata koji je potpisan prošle godine.sindikat-banjaluka-960x521.jpg


Sporazum je podrazumijevao da se izvrši povećanje plata u ekvivalentnom iznosu naknada za topli obrok i regres, a to je oko 160 KM po zaposlenom.

link

Пукло је "трпило". Почела је "врућа Босанска јесен". Када су на протесте изашли чак и буџетски радници, то значи да се подршка Милораду Додигу у народу потпуно истопила.
 

Back
Top