AV je savrsen, on sve zna i u sve se razume, a ti si odmah malo ispod njega jer si upucen u to kako je 50-tak+ fakulteta/visih skola na BU sprovelo "Bolonju" iako je ni jedan fakultet ili visa skola nije implementirala na isti nacin ovaj program. Ako uzmemo u obzir da je prosecan broj ispita na studijama od cetiri godine izmedju 30 - 40 onda dobijamo da si ti upucen u programe preko 2 000 ispita i znas da ne postoji problem.
Koliko sam video, sve je iseceno na semestre. E sad, da li je tih 60 poena po godini dato u 10 predmeta (svi po 6 poena) ili je rasporedjeno "sarenije", u 7-8 predmeta, to neka javi onaj koji zna.
Na mojoj (onomad) Visoj (a sada Visokoj) elektrotehnickoj skoli je pre Bolonje bilo predleta tezine od 4 do 10 poena. Posle uvodjenja Bolonje je uravnilovka na "sve po 6".
Bio sam na ETFu prvo, pa sam video sta znaci tezina studija. Blagodareci lakoci na Visoj, uspeo sam da sve ispite dam preko kolokvijuma i prakticnih radova, ne izasavsi ni na jedan ispit, i u januaru i u junu. U drugoj godini sam dao sve osim jednog ispita. Treca je isla teze, menjao sam neke predmete (i ispocetka ih platio), pa sam i njih naposletku polozio.
Od polozenih predmeta na Visoj skoro sve sam dao iz prve, samo jedan iz drugog i jedan iz cetvrtog puta (zato sto mi teorijski predmeti ne leze).
Kada sam upisivao Visu (pa i neko vreme posle toga) mog smera, na drzavnoj Visoj elektrotehnickoj skoli, nije bilo kao budzetskog. Sve sam platio. Menzu i dom nisam ni video i nisam gundjao da mi je premalo rokova.
Neka studira onaj ko je vredan i talentovan. Ne postoji obaveza da se "studiranjem" useljava u Beograd.