Протест "Стоп разбијању Србије" у петак у Новом Саду

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tačno. Nismo mi Rusija. Rusi su od nas primili našu ćirilicu. Meni nije,kao što vidiš, problem da se služim i latinicom, i na internetu se uglavnom njome i služim, ali bio bih kreten kada bih se odricao pisma koje smo mi stvorili. Nego, kakvi su tvoji komentari za ustaško mitingovanje u Zagrebu i divljanje povodom uvođenja ćirilice u upotrebu u opštinama gde Srbi čine većinu? To ti ne smeta, a?

Читава Европа је од нас примила писмо. Винчанско писмо, које би да преименују па да се зове староевропско или дунавско.
Сад ће неко да хистерично се смејући упита а какве везе ми имамо с Винчом? Наравно, да је питање идиотско и ко неће да има везу с Винчом, не мора.

jedan jedini je dovoljan da se autonomija ne ukine - da narod Vojvodine zeli autonomiju, narod Vojvodine je i zeli, a protiv naroda se ne sme

Narod Vojvodine je kao i svaka raja na ovom svetu, prost puk zatupljeni. Kada je Tito stvarao, nije pitao taj narod, a narod se isprimao na posebnost kao na heroin. Vlast i mediji su čudo. Znaš za koliko bi mediji mogli da naprave euforiju zahteva u narodu da se ukine autonomija. Pa, ne bi trebalo više od dva meseca pametne medijske kampanje. Tako da to ne stoji.

I, druga stvar, treba gledati praktičnu stranu, a sa te strane AP je iracionalna stvar.

Читава Европа је од нас примила писмо. Винчанско писмо, које би да преименују па да се зове староевропско или дунавско.
Сад ће неко да хистерично се смејући упита а какве везе ми имамо с Винчом? Наравно, да је питање идиотско и ко неће да има везу с Винчом, не мора.
Ја имам велику везу са Винчом. :heart2:
Поред тога што сам редовна на налазишту и што сам велики друг са вучјаком који га чува, моје омиљено место за провођење пролећних сунчаних дана. :D
А и дежурном археологу сам се попела на главу. :lol:

Срби су веома стар и древан народ. То је до сада било забрањивано да се говори, али истина полако излази на видело. Све ове земље којом сада владају Фрнацузи,Немци итд-туда су некада давно ходали Срби. Па чак сам и за Париз чуо да су га основали Срби-српско племе Љутићи, али не знам колико је то тачно.

Tačno. Nismo mi Rusija. Rusi su od nas primili našu ćirilicu. Meni nije,kao što vidiš, problem da se služim i latinicom, i na internetu se uglavnom njome i služim, ali bio bih kreten kada bih se odricao pisma koje smo mi stvorili. Nego, kakvi su tvoji komentari za ustaško mitingovanje u Zagrebu i divljanje povodom uvođenja ćirilice u upotrebu u opštinama gde Srbi čine većinu? To ti ne smeta, a?

Naravno da su se tamo okupili njihovi primitivci da protestuju protiv ćirilice i da mi smeta. U evropskim zemljama mora da postoje sva prava za manjine što uključuje i pravo na jezik i pismo. Nismo mi Rusija sam mislio u smislu da nismo ni blizu tako veliki i jaki da možemo da kažemo "Ko vas šiša što ne možete da pročitate table na aerodromu, naučite Srpski.. :D"

Поред тога што сам редовна на налазишту и што сам велики друг са вучјаком који га чува, моје омиљено место за провођење пролећних сунчаних дана. :D

E, sto ne upisah arheologiju ..... :confused:

To je bio moj post oko ove teme . :hvala:

Надам се да археолог размишља о континуитету винчанске цивилизације.

Uglavnom, rezultat jučerašnjeg događanja naroda je prd u čabar.

Potvrda moga stava da takvo nešto nije ni trebalo organizovati, jer populističke metode i dreka na ulici nisu rešenje za sadašnje probleme.

Pitanje autonomije Vojvodine je neodvojivo od jednog sistemskog uređenja Srbije.

U jednoj normalnoj Srbiji, na kojoj je maksimum vlasti, poslova i prihoda na lokalnom nivou (opštine i gradovi), a o ključnim državnim funkcijama (odbrana, spoljni poslovi, monetarni sistem, carine, zaštita ljudskih i manjinskih prava, neki opšti standardi itd) se isključivo brine centralna vlast države, autonomija Vojvodine kakva je sada je potpuno nepotrebna.

Siguran sam da bi našim komšijama, koji nisu Srbi, ovakvo rešenje bilo više nego odgovarajuće...jer bi u sredinama gde su većina skoro svi aspekti svakodnevnog života zavisili od njih, a ne od nekog činovnika u Beogradu ili Novom Sadu...

Pričati o nekoj specifičnosti Vojvodine, i nekom "vojvođanskom" mentalitetu, je mlaćenje prazne slame...takvo nešto ne postoji, niti će ikada postojati...

Sa druge strane, centralizacija Srbije u Beogradu nam se svima, koji nismo u Beogradu, odavno popela na glavu, bilo da smo iz Bačke ili sa Zlatibora...

Pokušaj nasilnog ukidanja sadašnje autonomije, bez adekvatnog rešenja, može samo od nas koji živimo u Sremu, Bačkoj, Banatu, i koji smatramo Srbiju jedinom državom za nas, i nismo autonomaši, napraviti prave autonomaše...

kada nam proradi srpski inat...

Надам се да археолог размишља о континуитету винчанске цивилизације.
Наравно.
Био је баш бесан кад је стигла наредба да се све ископине пренесу ''негде''.
Мада, видело се да не сме превише да прича.

Nije mi jasno da neki ovde promovisu Vojvodjane kao naciju.... Da nije tuzno bilo bi smesno.

Vrlo sarkasticno i jadno saopstenje DS jutros... Oni su ubedjeni da ih podzava preko 50% ljudi u Vojvodini, strasno...

Moje misljenje je da lokalnoj samoupravi treba da ostaje 75% sredstava, a da je autonomija potpuno nepotrebna i da je treba ukinuti.

Pozdrav iz Novog Sada :)

Наравно.
Био је баш бесан кад је стигла наредба да се све ископине пренесу ''негде''.
Мада, видело се да не сме превише да прича.

Не знам каква је сада ситуација, али верујем да није битно другачија. Нестаћемо ако овако наставимо, нестаћемо врло брзо:

Vinča koju su svi zaboravili:
http://www.b92.net/kultura/moj_ugao.php?nav_category=1086&yyyy=2011&mm=06&nav_id=519030
.

Nisam hteo da idem toliko daleko. Teško će to taj "intelektualac" samozvani da shvati. Zato sam mu predočio činjenicu o onom poslednjem pismu koje smo dali svetu na upotrebu, ne računajući Vukovu reformu pisma.

Uglavnom, rezultat jučerašnjeg događanja naroda je prd u čabar.

Potvrda moga stava da takvo nešto nije ni trebalo organizovati, jer populističke metode i dreka na ulici nisu rešenje za sadašnje probleme.

Pitanje autonomije Vojvodine je neodvojivo od jednog sistemskog uređenja Srbije.

U jednoj normalnoj Srbiji, na kojoj je maksimum vlasti, poslova i prihoda na lokalnom nivou (opštine i gradovi), a o ključnim državnim funkcijama (odbrana, spoljni poslovi, monetarni sistem, carine, zaštita ljudskih i manjinskih prava, neki opšti standardi itd) se isključivo brine centralna vlast države, autonomija Vojvodine kakva je sada je potpuno nepotrebna.

Siguran sam da bi našim komšijama, koji nisu Srbi, ovakvo rešenje bilo više nego odgovarajuće...jer bi u sredinama gde su većina skoro svi aspekti svakodnevnog života zavisili od njih, a ne od nekog činovnika u Beogradu ili Novom Sadu...

Pričati o nekoj specifičnosti Vojvodine, i nekom "vojvođanskom" mentalitetu, je mlaćenje prazne slame...takvo nešto ne postoji, niti će ikada postojati...

Sa druge strane, centralizacija Srbije u Beogradu nam se svima, koji nismo u Beogradu, odavno popela na glavu, bilo da smo iz Bačke ili sa Zlatibora...

Pokušaj nasilnog ukidanja sadašnje autonomije, bez adekvatnog rešenja, može samo od nas koji živimo u Sremu, Bačkoj, Banatu, i koji smatramo Srbiju jedinom državom za nas, i nismo autonomaši, napraviti prave autonomaše...

kada nam proradi srpski inat...

Dobar komentar.

Upravo je ovaj boldovani tekst sustina.

Jucerasnji miting je ISPROVOCIRAO veliku vecinu Vojvodjana, cak i one koji su do juce bili potpuno neutralni.

Treba samo pogledati komentare po sredstvima informisanja u Vojvodini

Pusti ankete i istraživanja.Dođu anketari u novosadsku toplanu 2011. i anketiraju zaposlene,koji su članovi koalicije DS,LSV i SPO i 50% njih kaže da je za održanje postojeće autonomije,pa se to uzima kao relevantan izvor.Gde je bio referendum 1974?Gde je bio referendum 2009?
Jedina izrazito autonomaška stranka je LSV,a ista je dobila oko 10 % glasova u Vojodini.Ako je toliko ljudi u vojvodini autonomaškog opredeljenja,zašto LSV nema više glasača?Napomenuću da DS nije izašla na izbore sa autonomaškom platformom...
Tek uspeh LSV ne moze da bude merilo, pogotovo kad znamo kakav im je lider. Ja se cudim da su i toliko dobili.

- - - - - - - - - -

sva istrazivanja i ankete govore da apsolutna vecina stanovnistva Vojvodine podrzava razlicite oblike autonomije

ili ti cenis da bi mogao u Vojvodini da nadjes 50%+1 glasova za ukidanje autonomije? mnogo tesko
Ne mora tamo da nadje, dovoljna je dvotrecinska vecina u skupstini Srbije.

Da i da se vrati većinski sistem,da se Srbija podeli na 250 izbornih jedinica kao što je nekad bilo,da glasamo za čoveka,a ne za partiju!
Upravo je delimican vecinski sistem kriv sto recimo DS sad ima mnogo vise poslanika u vojvodjanskoj skupstini nego sto je procentualno naroda za njih. Vecinski sistem moze da bude priblizno realan u drzavama u kojima se vec dosta godina bore za vlast 2 stranke, (na primer Velika Britanija i SAD). U nasim uslovima bi to znacilo da prvi svuda nosi sve pa bi imali situcaiju da neko sa 30% ima apsolutnu vecinu u skupstini. Male stranke na granici cenzusa (u nasem slucaju Dveri, SRS, LDP, G17) ne bi imale teoretsku sansu za ulaz u parlament, a to ne bi bilo u redu jer ipak neki ljudi glasaju i za njih.

Svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje i to je neupitno, pa makar ih dovozili iz Vranja i Pirota to ne menja stvar...Srbija je i Novi Sad i Vranje....ali se postavlja pitanje koga oni misle da zadive time što su skupili 20 000 ljudi iz cele Srbije protiv Pajtića, a tog istog Pajtića nije biralo ni Vranje ni Pirot...suma sumarum... miting bio i prošao...život ide dalje

Nije mi jasno da neki ovde promovisu Vojvodjane kao naciju.... Da nije tuzno bilo bi smesno.

Vrlo sarkasticno i jadno saopstenje DS jutros... Oni su ubedjeni da ih podzava preko 50% ljudi u Vojvodini, strasno...

Moje misljenje je da lokalnoj samoupravi treba da ostaje 75% sredstava, a da je autonomija potpuno nepotrebna i da je treba ukinuti.

Ostaće 75% sredstava u lokalnoj samoupravi - NIKAD! Od čega će da se održava Beograd i da se plaćaju dugovi?

Svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje i to je neupitno, pa makar ih dovozili iz Vranja i Pirota to ne menja stvar...Srbija je i Novi Sad i Vranje....ali se postavlja pitanje koga oni misle da zadive time što su skupili 20 000 ljudi iz cele Srbije protiv Pajtića, a tog istog Pajtića nije biralo ni Vranje ni Pirot...suma sumarum... miting bio i prošao...život ide dalje

Ово што ти пишеш је самозаваравање.
Реално, Пајтић је на изборима прошле године имао подршку око 20% гласача у Војводини с обзиром да је на изборе изашло мање од 50% људи са правом гласа.
Тако да је Пајтићев легитимитет пренадуван.
Посебно након свих афера које су изашле на видело.
Сигурна сам да Пајтићу није свеједно.

Тај рад :ok:

Ово што ти пишеш је самозаваравање.
Реално, Пајтић је на изборима прошле године имао подршку око 20% гласача у Војводини с обзиром да је на изборе изашло мање од 50% људи са правом гласа.
Тако да је Пајтићев легитимитет пренадуван.
Посебно након свих афера које су изашле на видело.
Сигурна сам да Пајтићу није свеједно.

Koliko je izašlo na izbore je nebitno jer je po ustavu i zakonima ove zemlje dovoljno da izađe jedan i da je njegov glas valjan .... toliko o legitimitetu
koliko je ko dobio na tim izborima govore mandati u skupštini vojvodine i toliko o legalitetu
the end

Koliko je izašlo na izbore je nebitno jer je po ustavu i zakonima ove zemlje dovoljno da izađe jedan i da je njegov glas valjan .... toliko o legitimitetu
koliko je ko dobio na tim izborima govore mandati u skupštini vojvodine i toliko o legalitetu
the end

А пошто је свестан да би на ванредним изборима пук'о као мехур од сапунице.....
Остајем при ставу да му није свеједно јер да јесте....ванредни избори. ;)

the end

Jel se u to racunaju oni pokupovani glasovi koji su snimani kamerama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back