Protest narodne milicije u Beogradu

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Pripadnici MUP najavljuju štrajk
Policajci nose pocepane cipele zbog oborenih tendera
Nenad B. Jaćimović | 27. 01. 2011. - 00:02h | Komentara: 179

BEOGRAD - Cipele koje sam dobio na poslu raspale su mi se posle nekoliko meseci. Mnoge moje kolege nose zakrpljenu i iskrzanu odeću, bušnu obuću, a po ovom hladnom vremenu smrzavamo se u letnjoj uniformi. Imamo težak posao, male plate, a to što još na ulice izlazimo u ritama je ponižavajuće, priča za „Blic” pripadnik beogradske policije.

Štrajk najavljen za 3. februar

Njegov slučaj nije usamljen i može se slobodno reći da građane Srbije čuvaju policajci u zakrpama. Mnogi od njih novu opremu i odeću nisu dobili godinama, pa su, kako kažu, prinuđeni da je sami kupuju. Predstavnici sindikata tvrde da uzrok takvog stanja nije samo u nedostatku novca već i u velikom broju oborenih tendera.


- Postoje fantomske firme koje su specijalizovane da se pojavljuju na tenderima. Nekima je cilj da dobiju posao na tenderu i da potom nađu podizvođača, a druge su tu da bi obarali tendere ako posao ne dobije onaj ko treba. Problem je u zakonu, i to još nije rešeno - kaže za „Blic“ Velimir Barbulov, predsednik Nezavisnog sindikata policije.Sledeće nedelje isporuka nove opreme
Željko Kojić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za finansije, kaže za „Blic” da bi već od sledeće nedelje trebalo da počnu isporuke nove odeće za policajce.
- Problem nije na advekatan način rešavan poslednjih pet-šest godina. Ne mogu da govorim o nabavkama prethodne opreme jer nisam učestvovao u tome, ali ćemo posebnu pažnju posvetiti firmama koje prošli put nisu poštovale rokove ili kvalitet, a kako se ne bi ponovila iskustva iz prethodnih godina - navodi Kojić.


Željko Kojić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, potvrđuje da je veliki broj tendera oboren zbog činjenice da su se mnogi učesnici, koji nisu dobili posao, žalili Komisiji za zaštitu potrošača.


- Njima nije bilo u interesu da rade taj posao, već da na određeni način dođu do zarade koja nije adekvatna onoj koja bi trebalo da bude, pa su zbog toga tenderi često bili osporavani. Postupci su trajali mesecima i upravo iz tih razloga je i došlo do znatnog kašnjenja u nabavci opreme za policiju - navodi Kojić.


U Nezavisnom sindikatu policije navode da je u MUP veliko nezadovoljstvo i najavljuju štrajk za 3. februar ukoliko se do tada zaposlenima ne povećaju plate i ne poboljšaju uslovi rada. Mogućnost da se priključe štrajku juče je najavio i predsednik novosadskog Sindikata srpske policije Nenad Ljubišić. Barbulov navodi da su poslednju opremu dobili još za vreme ministra Dušana Mihajlovića, a da je u međuvremenu bila “samo poneka manja isporuka”.


- Mnogi policajci idu u letnjim cipelama jer ne mogu da kupe čizme, a neki nose čak i crne patike jer su im cipele propale - kaže on.


I predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da će ukoliko se ubrzo ništa ne promeni, policajci na posao morati da dolaze civilnoj odeći.


- Mi smo zahtevali mnogo kvalitetniju opremu, ali mislim da Vlada ne može da ispuni takav zahtev zbog cena. Međutim, kada bi sada podelili nove uniforme ovog kvaliteta, to ne bi rešilo probleme. Tako, na primer, košulju posle nekoliko pranja možete da bacite, pantalone puštaju boju, a cipele vodu. Ljudi su morali da odvajaju od svoje male plate i da preko sindikata na rate nabave delove opreme - ističe Mijailović.


Policajci se žale da osim cipela ni zaštitna oprema nije adekvatna.


- Šlem i vizir mogu da nas zaštite samo od manjih predmeta, ali nam nisu od velike pomoći kada moramo da se sukobimo sa huliganima koji nas gađaju ciglama i šipkama. Ponekad se čak i raspadnu od jačeg udarca - tvrdi policajac iz beogradske PU i dodaje da su neke njegove kolege dobile pantalone kojima fali dugmad ili imaju slične nedostake.

link

A sada da vidimo ekskuzivnu sliku sa današnjeg protesta srpske narodne milicije u Beogradu:

111279_107-reuter-asmaa-waguih_origh.jpg


:hahaha:
 
Reketiraju BOTU jer znaju da ce morati da batinaju demonstrante kad bude miting, ako ne plati ostavice ga na cedilu.
BOTA ce im izaci u susret jer zna da mu bez podrske murije nema ni opstanka vlasti.

Pa isto ko pre ***** parade. Isto su i tada najavljivali protest i strajk.....i valjda im bacili malo koski i oni srecno razvozili pedere po kucama i branili ih po cenu zivota.

Tako i sada pred ovaj miting SNS-a koriste priliku da ucare nesto. To su go.vna najobicnija kerovska.
 
ма људи не заносите се. Ти који се буне су обични кокошари.
Преторијанска гарда звана жандармерија има најновију опрему, униформе, џипове - а сви знамо да они млате народ....
Мало претерује синдикат милиције, ако им није добра заштитна опрема, а ови се расписали баш о томе, онда треба наћи одворног за то унутар љихових редова . Неко је дебеле паре узео.
Нека нађу податке, јесу ли милиција или нису, од набавке се увек узима %
 

Back
Top