Protest "Mržnja ubija" u parku Manjež: Institucije da reaguju bez ijednog "ali"

Protest „Mržnja ubija“ u parku Manjež: Institucije da reaguju bez ijednog „ali“


U parku Manjež održan je protest "Mržnja ubija" grupe NVO zbog nedavnih napada na LGBT osobe u Beogradu.


beograd-skup-lgbt15.jpgProtest je održan na mestu gde se 28. februara dogodio napad na tri osobe – jednog gej mladića koji je izboden i strejt mladića i devojku.

Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava rekla je da traže da institucije rade svoj posao.

IMG_1613.jpeg„Ne mislimo samo na Tužilaštvo i MUP, mislimo na celokupan sistem. Ovi ljudi su napadnuti zato što su drugačiji od strane mladih nasilnika, to je jasan znak da ova država ne radi dovoljno na prevenciji i suzbijanju nasilja. Ovakva vrsta nasilja ne sme da bude prihvatljiva“, kaže.

Ističe da je dobro što postoje navodi da će se ovaj slučaj kvalifikovati kao pokušaj ubistva, ali dodaje i da ne smemo zaboraviti na kvalifikaciju „zločin iz mržnje“.

„Odgovorni su oni koji imaju najviše moći u ovom društvu da na ove stvari reaguju. Institucije, obrazovni sistem, da reaguju vrlo jasno, decidno, bez ijednog ali na ove poduhvate“, kaže.


beograd-skup-lgbt.jpg


Protest je održan u hermetički zatvorenom parku.

„Bezbednost jeste ugrožena, to nije upitno, međutim, ovakav visok nivo mera bezbednosti ukazuje da u našem društvu postoje grupe s kojima država ne može da izađe na kraj“, kaže Todorović. https://n1info.rs/vesti/protest-mrznja-ubija-u-parku-manjez-institucije-da-reaguju-bez-ijednog-ali/


Država mora biti agresivnija u borbi protivu ekstremista. Sretenjska hapšenja ohrabruju. S hapšenjima se mora nastaviti.
Treba osuditi svakoga za krsenje zakona, ali pederima nikako davati sprcijalna prava kao na zapadu. Jer sada forsiraju bolestine ukljucujuci pedo filiju i te stvari. Lgbt je veliko zlo …
 

Back
Top