Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 42.456
na sergeja narkomana sam mislio
на Сергеју се бар види да је тотално прсо. ал пази оног Јову Бакића, што је још као некакав професор. па на каквим је тај дрогама?!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
na sergeja narkomana sam mislio
НаписаЛА.
Ја сам практична особа и не могу да тртљам тек тако а да се не осврнем и на стање у држави. Стојим иза свега што сам рекла.
Ево, блиска рођака је била један од најбољих студената на једном од одсека а сада вода купце по Борчи и показује им станове. Јбг.
на Сергеју се бар види да је тотално прсо. ал пази оног Јову Бакића, што је још као некакав професор. па на каквим је тај дрогама?!
Prema tvrdnjama organizatora, prvi protest je koštao svega 320 evra i bio je najjeftiniji...bilo ih je deset za sada. Hajde računajmo...recimo prosek hiljadu evra po svaka dva protesta. To je pet hiljada evra do sada, računajući samo Beograd. Protesti, ali naravno znatno manjeg formata, odvijaju se u još više od 60 mesta, a u nekima će ove sedmice biti i premijerno.
cini se da polako postaju politicki protesti a ne gradjanski. posle ovog dogovora sa narodom ne treba ici.
To je za sada samo predlog, nisu to utanačili...ali ja sledeće subote svakako ne idem.
Zasto ne ides?
pa i jovo bakic je prso. glledo sam ga u jednoj emisiji gde nije popio lekice pre emisije
е, он је стварно луд. али заиста јесте
Meni ovaj jubilarni protest, deseti, deluje najgori od svih do sada.
Imali su organizatori jedan problem izvesne prirode...podžapali su se pre protesta malo i sve je bilo potpuno neorganizovano. Nisu ni zvučnici bili testirani i podešeni; krčili su užasno većinu šetnje kao da su malko pokvareni.
S obzirom da ćemo imati maleni trend jenjavanja protesta usled epidemije gripa (što je takođe u dobroj meli omelo ove proteste), da li je ovo početak njihovog gaenja? Barem u Beogradu?
Može se meriti tek kad se celi mesec protestuje. Dakle, da vidimo 29. decembar, pa onda da vidimo kako će proći januar.
Ja nemam preterano velika očekivanja zato što su ljudi u prazničnom raspoloženju, a to nije prilika za protest ili bilo kakvu pobunu. Štaviše, može poslati i pogrešnu poruku, posebno ukoliko 5. protest bude bio održan oko Božića. Oko Srpske nove već će biti drugačije...i mislim da dostižu svoju naksimalnu masu, dok je to ograničeno na Beograd; možda će rasti to još na negde oko 50.000 demonstranata, recimo, ali bez dovlačenja disidenata iz drugih krajeva Srbije u prestonicu neće moći da se značajnije u budućnosti povećava brojka (ne samo izvan Beograda, već i samih Beograđana...usporavanje trenda uvećavanje grupacije utiče psihološki negativno, tako da će se u takvom scenariju i sve manji i manji trend lokalnih žitelja odlučivati da se priključi svakoj sledećoj šetnji).
A drugo, ovo za sada deluje dosta mlitavo i ograničeno u poređenju sa masovnim demonstracijama koji su bili održani prošle godine posle Vučiećeve pobede na predsedničkim izborima. Za sada prešli su po brojnosti demonstracije sindikalaca (poštara, policajaca, taksista, itd...) koji su se održavali ispred zgrade vlade, ali nije to još uvek ona grupa koja šeta Brankovim mostom. I ne samo to, prošle godine se protestovalo i u Novom Sadu, i Nišu i brojnim drugim gradovima širom Srbije. Nije Srbija = Beograd, niti se može svesti na to...u protestu žutih prsluka u Francuskoj, demonstracije su bile održane simultano u Parizu i na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu, verovali ili ne.
Dok se tako nešto ne organizuje, po pitanju infrastrukture protesta, neće imati veću budućnost. Ovo je previše spontano, neorganizovano i šareno; Savez za Srbiju pojedinačno najjači šalje svoje ljude što se tiče političke opozicije na ove proteste, ali ni on sam nije nekakva izgrađena koherentna koalicija, a što se može reći čak i za neke od njegovih konstitutivnih elemenata. Dakle, previše je ovo divlje; ili da se možda malo paradoksalno izrazim previše je protest građanski i trebalo bi da se pretvori mnogo čvršće u politički. I nalazi se pod velikom senkom jer je motiv, tj. kapisla, u izolovanim incidentima za razliku od stvari kao što je novi zakon koji se odnosi na sve građane države. To je jedan od ključnih razloga zašto se nalazimo u drugačijoj situaciji od one u Francuskoj.
Шта ДСС учини од човека...
SNS-sovci uzvraćaju udarac. Na protestima u Boru i Kinindi, bacali jaja i prosipali vodu na protestante
- - - - - - - - - -
U okviru programa pročitano je i pismo Vesne Lakićević, organizatorke protesta u Lazarevcu i radnice “Kolubare”, koja je zbog svoje aktivnosti premeštena na slabiju radnu poziciju.
Prava stvar bi bila organizovati veće proteste u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu tako što bi se organizovanim prevozima ljudi iz manjih mesta dovozili u veći grad koji im je najbliži. Takodje ne bilo loše organizovati i da svi u jednom momentu naprave veliki protest u BG ali naravno nenasilan niti petooktobarski. Suviše decentralizovani i usitnjeni protesti ne odaju jak utisak niti privlače pažnju svetskih medija a samim tim vlast ne oseća pritisak da se menja.
Изузетно ми је драго да те подсетим на твоје пискарање од 23. децембра 2018 поводом четвртог протеста у Београду:
А шта рећи... Заправо најбоље да цитирам Ивана, он ти је дао тачну дијагнозу.
Brukate se ovde, plaćate ljudima samo 10 evrića ?
DOS je nekada davao 20 DM,
..... јбт.. овде се више не зна КО ЈЕ ПРОТИВ КОГА и ЗАШТО...........