"Протекао је ужасно" жесток разговор Трампа и данске премијерке због Гренланда: Агресивно инсистирао на преузимању острва, Данци престрављени

Prodata. Posteno isplacena,Niko je nije terao,sama ponudila. Prodas kucu,potrosis pa trazis da ti je vrati. Ne moze.
Niko nije terao? A British Empire i Royal Navy?

Kako ljudi zaključuju o istoriji na osnovu jučerašnjih vesti: Rusija je “prodala” tj dala Aljasku Americi zbog opasnosti da je okupiraju Englezi i iskoriste je kao bazu za gusarske napade na ruski Daleki istok. U vreme Krimskog i Američkog građanskog rata i Rusiji i Americi je pretila ozbilja opasnost od Engleza: za vreme građanskog rata ruska flota je bila u Njujorku, da bi se udruženi branili od Engleza, London je tada krenuo da proguta ceo svet.

Poslednja izmena:
Kmečanje poprima ozbiljne razmere…
7424B228-7719-4A92-B5FB-516485E2A8B2.jpeg

Niko nije terao? A British Empire i Royal Navy?

Kako ljudi zaključuju o istoriji na osnovu jučerašnjih vesti: Rusija je “prodala” tj dala Aljasku Americi zbog opasnosti da je okupiraju Englezi i iskoriste je kao bazu za gusarske napade na ruski Daleki istok. U vreme Krimskog i Američkog građanskog rata i Rusiji i Americi je pretila ozbilja opasnost od Engleza: za vreme građanskog rata ruska flota je bila u Njujorku, da bi se udruženi branili od Engleza, London je tada krenuo da proguta ceo svet.
Greska,pratio sam temu o Aljasci. Grenland ce imati referendum i sam se prikljuciti USA kao 51 drzava.Tramp ce im kao dobrodoslicu dati po 100 000$ ,njih 57 000 .to je 5,7milijardi$ nista za Ameriku,dali 190 milijardi UKRAJINI.

Samo u unutrašnjoj politici. Što se tiče Grenlanda tu nabrojani nemaju baš nikakve nadležnosti. :kafa:
Možda je tako...ali Krampa neko iz redova nabrojanih može :mafijas:...ako bude smetao, pa će neki budući predsjednik SAD-a skidati oznaku tajnosti sa slučaja..Kramp u Dallasu :kpozdrav:

Пуна подршка председнику Трампу. Сасвим разумна политика јачег, враћамо се у златне 90е. Данска је потрчала да призна исламску тзв. државу Косово, а сада има своје Косово које је веће од саме Данске.

БРАЋО АМЕРИ. УЗМИТЕ НАМ И ВОЈВОДИНУ!

Ladno preti "upotrebom vojne sile"... dakle invazija

Sa druge strane Grenlanđani ne žele ni Amere ni Dance, nego nezavinost. kuva se opasno. Razlog više za puštanje SAD niz vodu i raspad NATO.
Neverovatno smesna poruka,da nece Danska da ih pusti niz vodu ili Nemacka:D

Ladno preti "upotrebom vojne sile"... dakle invazija

Sa druge strane Grenlanđani ne žele ni Amere ni Dance, nego nezavinost. kuva se opasno. Razlog više za puštanje SAD niz vodu i raspad NATO.
Izvini, a ko bi to koga “pustio niz vodu”? EU Ameriku? Pravila igre su veoma prosta: pustio bih ja njega ali neće on mene.

Izvini, a ko bi to koga “pustio niz vodu”? EU Ameriku? Pravila igre su veoma prosta: pustio bih ja njega ali neće on mene.
Pa pogledaj kako se Tramp ponaša sebično. Kome treba takav saveznik :mrgreen:

Bio je dobar za eliminaciju wokera, više nije potreban :mrgreen:

Kuva se bespotrebno

Trump: Imat ćemo Grenland. Europski general: Vrijeme je da pošaljemo vojsku​

Umesto mira dobićemo još i američki imperijalizam pored ruskog...

Ne čudi što je jedna od prvih Trampovih odluka preimenovanje vrha Denali u McKinley (po američkom imperijalisti koji je okupirao Havaje, Kubu i Portoriko i nakratko Gvam i Filipine).

Ameri krenuli u pun naprednjački stil propagande: "Denmark sterilized 50% of Greenland's native population. No wonder why Greenland wants to leave Denmark since everyone grew up, hearing their aunt, cousin, or sister unable to become pregnant because Denmark secretly inserted birth control devices into their wombs"

Back