Prosvetari primili pune i povećane januarske plate za nerad

nije prosveta samo problem u drzavi, problem je ogroman javni sektor koji treba otpustiti. Mozda prvo sa kracim radnim vremenom i posle 2-3 godine otkazi
20250210_181545.jpg

Ma cekaj covece, ako se bore protiv takvih, strajkuju vec 2 meseca i cak i sad, kako ih nije sramota da primaju plate, i to uvecane?
Nije nas sramota, kao što ni vas nije sramota da one koji vam uče decu nazivate neradnicima i ološem. Nije ti jasna moja plata a jasno ti je da u skupštini imaju hiljade i stanove i vozače??? Au brate vas i treba da zagluplju sve dok vam i hleb ne bude luskuz ...

Nije to vazno, oni se uvek predstavljaju kao neki "intelektualci" a prodaju se za sitne pare lako, ja sam malo starija i znam ih jos od '95-96 godine, sve jednu istu pricu vrte i stalno su "protiv" a u sustini su stalno "za", cim im daju pare.
Ko se prodaje, mi smo i dalje u štrajku, bila bi prodaja da nam je dao plate a mi prestali da štrajkujemo, koliko se ja razumem u ''prodaju''. To što su vas navikli da se ljudi kupuju i prodaju za male pare i članske karte jeste razlog našeg štrajka a to što su se poplašili pa nas plaćaju i kad smo u štrajku pokazuje da smo u pravu. Toliko od mene.

:hahaha: :hahaha:
Naravno da tražite. Da vidiš kako će prosvetari da ciknu kad im se odbije od plate. Ko Damjanov Zelenko.
Kada neupućeni misle da su prepametni onda je to problem. Taj problem imamo sa vladom u ovoj državi. Ljudima stižu disciplinske pred otkaz i ne prestajemo da štrajkujemo, može li to da dopre do tebe??? Misliš da će jedna il dve umanjene plate da nas uplaše a ne plašimo se otkaza jer smo svesno ušli u štrajk, znajući to???

Kada neupućeni misle da su prepametni onda je to problem. Taj problem imamo sa vladom u ovoj državi. Ljudima stižu disciplinske pred otkaz i ne prestajemo da štrajkujemo, može li to da dopre do tebe??? Misliš da će jedna il dve umanjene plate da nas uplaše a ne plašimo se otkaza jer smo svesno ušli u štrajk, znajući to???
Ne postoje nikakve "disciplinske pred otkaz". Direktor može da povede disciplinski postupak protiv radnika a to znači automatsku suspenziju. To , koliko sam čitao, niti jedan direktor nije uradio( ili možda tek po neki). Dobro znate , da nećete dobiti nikakve otkaze jer to nije moguće kada toliko ljudi štrajkuje. Nigde i nikada se to nije desilo. A za umanjenje plate ima da kukate mesecima.

Da li bi ovo moglo da se desi u Austriji, Spaniji, Norveskoj, Kini, Pakistanu...? Bilo gde na svetu?
Dokaz ko smo i zasto smo tu gde smo.:pop:

Istovremeno, u beogradskim gimnazijama ni sledece nedelje nece biti nastave. Osim prevoza izgleda da su i drzavne plate postale deo zagarantovanog beogradskog standarda na koji svako ko tu zivi ima puno pravo.

Pravo pitanje je da li bi u Austriji, Španiji, Norveškoj, bilo gde, bilo moguće da desetine hiljada ljudi bude fiktivno, preko partije, zaposleno u jvanom sektoru na izmišljenim radnim mestima i da godinama ništa ne rade osim što botuju za partiju na vlasti.

To autora teme ne interesuje niti postavlja to pitanje verovatno zato što je i sam radno angažovan na sličan način

. Dobro znate , da nećete dobiti nikakve otkaze jer to nije moguće kada toliko ljudi štrajkuje.
pozvali su oni roditelje pred skole, da im budu ŠTIT od inspekcije.
da im nije roditelja nikada se oni ne bi usudili da podrže studente jer bi gledali na posledice oko obustave rada na koju nemaju pravo.
oni bi bili psolednji koji bi to ucinii . poynati su da se dizu samo radi svog interesa.
lukavo i licemerno je ovo preko roditelja. koji moraju da rade recimo i nemaju koga da pozovu da im bude stit ako bi obustavii rad ili ne isli na posao.

a koliko se izdvaja za pravljenje kanalizacije? teku govna putem, ali se uzdizemo kulturno. Mnogi rade dosta vise i nemaju ni pribliuno slicna primanja. I trzistu nedostaju vozaci kamiona i avtobusa, bolje drzava to da subvencionira. Ako nesto treba privatnom sektoru to drzava treba da finansira a ne neke filozofske, pravne, politicke, bogoslovne itd.
vidis ovo im je smesno.

evo posto sam ja jedan od najboljih matematicara u zemlji da izvedemo skromni dokaz. Pretpostavimo da prosvetari placaju porez. I onda pretpostavimo da su u drzavi svi prosvetari. To znaci prosvetari uplate x dinara u budzet i y su njihove plate. to jest imamo da x = x + y . I to je moguce kad je y = 0. Zato plate prosvetara da bi bili poreski obaveznici trebaju biti 0 dinara.
logika

Da li bi ovo moglo da se desi u Austriji, Spaniji, Norveskoj, Kini, Pakistanu...? Bilo gde na svetu?
Dokaz ko smo i zasto smo tu gde smo.:pop:

Istovremeno, u beogradskim gimnazijama ni sledece nedelje nece biti nastave. Osim prevoza izgleda da su i drzavne plate postale deo zagarantovanog beogradskog standarda na koji svako ko tu zivi ima puno pravo.
A sta se to desilo?
Please explain
Thank you

ovoje tacno

mnogi to koriste

kao sto prosvetari KORISTE roditelje kao STIT od inspekcije ya svoju obustavu rada koja nije zakonska i na koju nemaju pravo.
Ajde se malo saberi, uključi neki gram mozga pre diranja tastature ;) Zamisli, zli prosvetni radnici su začarali roditelje i oni omađijani sada brane prosvetare :rotf: fali samo baba Vanga da protumači vas ovde :rotf:

Nije nas sramota, kao što ni vas nije sramota da one koji vam uče decu nazivate neradnicima i ološem. Nije ti jasna moja plata a jasno ti je da u skupštini imaju hiljade i stanove i vozače??? Au brate vas i treba da zagluplju sve dok vam i hleb ne bude luskuz ...
Ja prosvetare nisam nazvala olosem, niti bih ih ikad nazvala. Samo sam rekla da vam je generalno, "upala sekira u med", posto ipak imate najlagodniji raspored rada i odmora od svih struka, a da strajkujete jos od 90-tih godina, sve vam nesto fali. I sada, ovo je tacno da studente koristite kao "stit", i jos podsticete decu na nerad i neucenje.

Strajkujte za sebe, to je vase pravo, ali nemoj da se krijete vecito iza nekoga, '90-tih iza narodnog nezadovoljstva, sada iza studenata.
Ko se prodaje, mi smo i dalje u štrajku, bila bi prodaja da nam je dao plate a mi prestali da štrajkujemo, koliko se ja razumem u ''prodaju''. To što su vas navikli da se ljudi kupuju i prodaju za male pare i članske karte jeste razlog našeg štrajka a to što su se poplašili pa nas plaćaju i kad smo u štrajku pokazuje da smo u pravu. Toliko od mene.
Ne znam zasto si se bas ti nasla prozvanom, ali evo u redu, odreknite se plata za svo ovo vreme koje niste radili ni minimum casova (ako niste radili). To bi bilo fer.

A sto se ovog prebacivanaj tice, nemam ni jednu clansku kartu niti me to zanima, na potpuno pogresnu si se adresu obratila.

Ja prosvetare nisam nazvala olosem, niti bih ih ikad nazvala. Samo sam rekla da vam je generalno, "upala sekira u med", posto ipak imate najlagodniji raspored rada i odmora od svih struka, a da strajkujete jos od 90-tih godina, sve vam nesto fali. I sada, ovo je tacno da studente koristite kao "stit", i jos podsticete decu na nerad i neucenje.

Strajkujte za sebe, to je vase pravo, ali nemoj da se krijete vecito iza nekoga, '90-tih iza narodnog nezadovoljstva, sada iza studenata.

Ne znam zasto si se bas ti nasla prozvanom, ali evo u redu, odreknite se plata za svo ovo vreme koje niste radili ni minimum casova (ako niste radili). To bi bilo fer.

A sto se ovog prebacivanaj tice, nemam ni jednu clansku kartu niti me to zanima, na potpuno pogresnu si se adresu obratila.
Aj polako da objasnim. Štrajkujemo od kada su počeli da uništavaju plate, da ste se malo interesovali ,znali bi, umesto pročitanog i štancovanih komentara ,pu ološi kukaju samo za pare. Niko nas nikad nije pitao koji su naši zahtevi, novinski članci su pisali ono što im se naredi. Zašto, razmislite sami, kome ide u prilog da ima neobrazovani naciju. Naše radno vreme, sledeće što se objašnjava po društvenim mrežama po sistemu ,pričala mi komšinica, imam dete u školi i slično. Kao kada BiH ja komentarisala, šta fali frizerki, malo radi, malo ćaska i debelo naplati, što je po meni sramota izreći o bilo kojoj profesiji kojom se nisi bavio. Naš odmor, od 30 dana godišnje, je u samo u julu i malo avgusta. Ja ne mogu uzeti odmor usred školske god recimo. Što se tiče plate, da ponovim ,baš me briga za plat,u ako sam svesno rizikovala otkaz, zašto mislite da se plašim da će mi uzeti i platu? Uzeli su nam dostojanstvo, plata je nebitna.

Poslednja izmena:

Back