gost 423947
Elita
- Poruka
- 21.449
Ajao u srce gađaš ♥vala meni ne bi smetale ni batine ako si ti u pitanju
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajao u srce gađaš ♥vala meni ne bi smetale ni batine ako si ti u pitanju
Ne prose. Stvar je i do mentaliteta. Ove ljude koje znam, pre ce crci od gladi nego prositi.i sad dolazimo do kljucnog pitanja
da li ti prose?
smem da se kladim da je odgovor ne
i onda dolazimo do onog mog..ko u stvari prosi.
i to je sustina onog sta pricamNe prose. Stvar je i do mentaliteta. Ove ljude koje znam, pre ce crci od gladi nego prositi.
Uglavnom i dalje stojim pri tome da okolnosti zivota lako mogu svakoga da izbace na ulicu.
Mnogi zive na minimalcu, imaju dugove i samo ih korak deli od toga.
Bojim se da sam zalutaoJa hranim i lutalice
Nema na cemu i drugi puti to je sustina onog sta pricam
hvala
ti taj korak nece nikad preci nego ce se snaci na drugi nacin..
Ja razume ljubav prema životinjama i potrebu da im se pomogne, ali ne može briga o psima lutalicama da se stavi ispred brige o ljudima
ne mora da se izadje na ulicu..dovoljno je da se sami raspitaju..da udju u udruzenje.. ljude prosto ne zanima sopstvena sudbina.. ne znaju svoja prava..ne znaju obaveze drzave..ne znaju sta mogu.. neobavesteni su..Nema na cemu i drugi put
Ne vidim nista uzviseno u tome. Godinama zive u uzasnim uslovima i nema sanse da sa svojih 70+ godina rade bilo sta.
Bolje bi bilo a svi koji zive mizerno izadju na ulice i probude svest ljudi malo o tome kako se jadno i bedno zivi u zemlji Srbiji.
Ne samo da može već je apsolutni trend, na žalost.
E ovo sam ja videla x puta, stoprocentni invalidi, ljudi bez ruke ili noge ne znaju da imaju prava na socijalna davanja koja su u proseku kao jedan minimalacne mora da se izadje na ulicu..dovoljno je da se sami raspitaju..da udju u udruzenje.. ljude prosto ne zanima sopstvena sudbina.. ne znaju svoja prava..ne znaju obaveze drzave..ne znaju sta mogu.. neobavesteni su..
E jbt, čak sam i ovde objašnjavala na onoj temi demencija ljudima da njihovi roditelji sa tom dijagnozom imaju pravo na tuđu negu, na eventualni transport do specijaliste o trošku osiguranjanajveci problem je upravo neobavestenost ljudi
jako su inertni
ne ulaze u udruzenja koja se bave njihovom problematikom, van su svakih tokova informacija, pravnih saveta..svega
razmisjaju u fazonu..ne zanima ih..
ako sam sebi neces da pomognes..ne mogu ti ni drugi pomoci.
Ta udruzenja bi trebala da su svakako mnogo aktivnija, da im drzava ili ko kod obezbedi marketing, da obaveste ljude, informisu.najveci problem je upravo neobavestenost ljudi
jako su inertni
ne ulaze u udruzenja koja se bave njihovom problematikom, van su svakih tokova informacija, pravnih saveta..svega
razmisjaju u fazonu..ne zanima ih..
ako sam sebi neces da pomognes..ne mogu ti ni drugi pomoci.
udruzenja zive na osnovu programa i projekata tako da im drzava ne obezbedjuje marketing.. oni marketing obezbedjuju samo svojim radom i kvalitetomTa udruzenja bi trebala da su svakako mnogo aktivnija, da im drzava ili ko kod obezbedi marketing, da obaveste ljude, informisu.
Ljudi su takvi kakvi su. Nisu svi skolovani, nisu svi ni ne znam koliko pametni,bistri, sta god. Nemaju ni internet.
Ok. Ne mora drzava da finansira. Sigurno ima neko u udruzenju ko je sposoban da odradi marketing, makar i lokalno uz minimalne troskove. Lokalne novine, TV stanice, javne oglasne table, flajeri, plakati,radio, organizovanje nekog okupljanja, bilbordi, javna desavanja, sta god.udruzenja zive na osnovu programa i projekata tako da im drzava ne obezbedjuje marketing.. oni marketing obezbedjuju samo svojim radom i kvalitetom
izmenama zakona od pa ima sigurno vise od 5 godina udruzenja (bivsi NVO) se finansiraju iskljucivo putem program i projekata, nema direktnog finansiranja od strane drzave.
Gde to mozes da uzmes 100€ dnevnicu za ciscenje?Na mikroplanu može. Evo ja sam od usta odvajala mog mačka da nahranim
Što ti verovatno ne bi uradio.
Doduše, ne poznajem te, možda i bi.
U svakom slučaju činjenica je (da se vratim na temu) da prosjaci neće da rade u većini slučajeva, a i zašto bi? Pominjete neku platu od 36 hiljada mesečno, sa tim ni da jedeš ne možeš, a oduzima ti 8 sati, skoro ceo dan, da radim privatno kao čistačica mogu da uzmem 10-ak evrića po satu, pranje prozora 15 € što znači da ako danas radim 10 sati, to je 100€.
Nije čudno onda što se niko nije javio da radi za 36 hiljada. Jedino što je ovo što se plaća po satu "na crno" ali barem radiš i zaradiš.
Nigde u teoriji..po satu je 10€, pa ako radiš 10 sati to je 100€.Gde to mozes da uzmes 100€ dnevnicu za ciscenje?