Prosjačenje

a da li su oni clanovi nekog udruzenja?
da li oni uosptye znaju koja su im prava?
najveci problem je sto ljudi ne znaju svoja prava
umest osto ovde kukas nad njihovom sudbinom raspitaj se malo sta mogu..na sta imaju prava.. promuivaj se..to je pomoc..a ne to sto ovde mlatis praznu slamu
Ovo nije nikakvo kukanje nad nečijom sudbinom .Ja ljude ne volim i prema njima retko kada imam neka osećanja .Dakle , kukanje je termin koji tebi očigledno nije poznat .Govorim ono što jeste .A ovde je više nego očigledno ko se bavi mlaćenjem prazne slame , šta god ti to značilo .Ne koristim u rečniku te etno , seljačke termine ...

• Podržavam
Reactions: DUH
Ne znaju. Zato što im niko nije rekao.
o tome se i radi.. treba da se pokrenu.. pokreni ih.. edukuj se sama da bi pomogla njima..raspitaj se.. neka se i oni raspitaju..sistem postoji i sistem funkcionise, ali to i jeste ono sta je sad primeran cilj..da se marginazlizovane grupe upoznaju sa svojim pravima.. oni sami sebe izoluju..nisu clanovi druzenja.. ne znaju sta mogu... ne znaju svoja prava

Ovo nije nikakvo kukanje nad nečijom sudbinom .Ja ljude ne volim i prema njima retko kada imam neka osećanja .Dakle , kukanje je termin koji tebi očigledno nije poznat .Govorim ono što jeste .A ovde je više nego očigledno ko se bavi mlaćenjem prazne slame , šta god ti to značilo .Ne koristim u rečniku te etno , seljačke termine ...
jooj kako si fensi :kez:

vise nego.. da li znas koliko same osobe sa invaliditetom pljuju one koji prosjace?
koliko sui besni na njih jer obaraju kompletno misljenje o njima..pa i ti imas takvo miskljenje..promuvaj se malo..pricaj sa njima..saznaces neke stvari koje ce te zapanjiti...
ne vredi ti objasnjavati..
kao kad nekome ko nikad nije bio na moru treba da objasnis zasto je bolje otici na more nego provesti leto na lokalnom jezeru.
Ne , ne vredi mi objašnjavati , mislim ono što mislim.
Ne dopireš.

o tome se i radi.. treba da se pokrenu.. pokreni ih.. edukuj se sama da bi pomogla njima..raspitaj se.. neka se i oni raspitaju..sistem postoji i sistem funkcionise, ali to i jeste ono sta je sad primeran cilj..da se marginazlizovane grupe upoznaju sa svojim pravima.. oni sami sebe izoluju..nisu clanovi druzenja.. ne znaju sta mogu... ne znaju svoja prava
A izvini, kako neko ko nema ni telefon ni TV ni internet, ko je samo preživljavao u životu da "se edukuju"?
Prema tebi, i gladna deca u Etiopiji su izgleda sama kriva.

Uvek sam se pitala kako čovek dospe do prosjaka. Kada sam razgovarala sa drugaricom o tome, ona mi je rekla da su svi ti marginalni oblici preživljavanja, kao što su još i sekte npr., nastali pod uticajem ogromne potrebe pripadnosti. Zato to rade. Moj predlog je bio da odu na selo i obrađuju zemlju, neko bi im dao, sklopio bi se neki deal.
Naravno, što je veći grad, gadnije su i scene koje se daju videti po trgovima.

Bojite li se da ćete biti prosjak? Kakav utisak u vama ostavljaju prosjaci?

Ne plasim se, zatvor je uvek bolja opcija.
Ne razmisljam o njima.
Dobar radnik uvek moze da nadje posao i da zivi od toga.

A izvini, kako neko ko nema ni telefon ni TV ni internet, ko je samo preživljavao u životu da "se edukuju"?
Prema tebi, i gladna deca u Etiopiji su izgleda sama kriva.
loopas
evo ti si tu..objasni im..pokazi im..ti imas pristup i netu i svemu..poduci ih..

ja ti kazem sta je najveci problem i na cemu se radi..na upoznavanju marginazlizovanih grupa na njihova prava

ali smo ovde vec daleko otisli od teme

ti ljudi koje spominejs i ne prose..ti imaju ponos..
prose drugi..

dodola lepo rece.. ne mogu da nadju zenu da radi a ovamo mnogi kukaju kako nema posla..

nije to prebacivanje odgovornosti ..tvoj stav je..neka se neko drugi pobrine.. tipican bla bla fazon...

u srbij iimas preko 700.000 osoba sa invaliditetom
a gde su druge marginazliovane grupe?..to ne moze niko sam da obradi..ali ako na mikroplanu ljudi pomognu ljudima oko sebe..stvar se moze popraviti

ali smo ovde vec daleko otisli od teme

ti ljudi koje spominejs i ne prose..ti imaju ponos..
prose drugi..

dodola lepo rece.. ne mogu da nadju zenu da radi a ovamo mnogi kukaju kako nema posla..
I ne samo mi, u kontaktu sam sa ljudima koji traže radnike, nekvakifikovane, nebitno... I ne mogu da nađu.
Nama se desilo da žena kaže da neće da dođe sa Zvezdare na Voždovac jer joj je daleko. Ima direktan prevoz, i tramvaj i trola, firma plaća prevoz mimo plate... Al njoj je daleko
I da se nadovežem na temu, mnogi prosjaci su Kajzer Soze, zapravo I nemaju invaliditet nikakav. To jeste prilično razvijen biznis, tab jeste u pravu.

nije to prebacivanje odgovornosti ..tvoj stav je..neka se neko drugi pobrine.. tipican bla bla fazon...

u srbij iimas preko 700.000 osoba sa invaliditetom
a gde su druge marginazliovane grupe?..to ne moze niko sam da obradi..ali ako na mikroplanu ljudi pomognu ljudima oko sebe..stvar se moze popraviti
Na mikroplanu može. Evo ja sam od usta odvajala mog mačka da nahranim :lol:
Što ti verovatno ne bi uradio.
Doduše, ne poznajem te, možda i bi.
U svakom slučaju činjenica je (da se vratim na temu) da prosjaci neće da rade u većini slučajeva, a i zašto bi? Pominjete neku platu od 36 hiljada mesečno, sa tim ni da jedeš ne možeš, a oduzima ti 8 sati, skoro ceo dan, da radim privatno kao čistačica mogu da uzmem 10-ak evrića po satu, pranje prozora 15 € što znači da ako danas radim 10 sati, to je 100€.
Nije čudno onda što se niko nije javio da radi za 36 hiljada. Jedino što je ovo što se plaća po satu "na crno" ali barem radiš i zaradiš.

Na mikroplanu može. Evo ja sam od usta odvajala mog mačka da nahranim :lol:
Što ti verovatno ne bi uradio.
Doduše, ne poznajem te, možda i bi.
U svakom slučaju činjenica je (da se vratim na temu) da prosjaci neće da rade u većini slučajeva, a i zašto bi? Pominjete neku platu od 36 hiljada mesečno, sa tim ni da jedeš ne možeš, a oduzima ti 8 sati, skoro ceo dan, da radim privatno kao čistačica mogu da uzmem 10-ak evrića po satu, pranje prozora 15 € što znači da ako danas radim 10 sati, to je 100€.
Nije čudno onda što se niko nije javio da radi za 36 hiljada. Jedino što je ovo što se plaća po satu "na crno" ali barem radiš i zaradiš.
Pa jbg, 36 hiljada, stalni radni odnos, doprinosi se plaćaju i sve, a od tih osam sati nekog efektivnog rada ima dva sata, nama treba da je prisutna

Moja su iskustva drugacija.
Kao sto Vlad kaze, toliko je nemocnih, starih, bolesnih, samih...Jedva zivotare, prezivljavaju.
Nema sanse da bi oni negde mogli raditi.
Ne znam kako je vama tamo u Bg-u ili gde vec, verovatno ima i onih koji to profesionalno rade, no da ima zaista ugrozenih ljudi, ima.
I to jako puno koje deli samo slamka od toga da budu na ulici.

Back