Prosjačenje

Vrlo lako.
Danas su mnoge porodice otudjene. Prvi preduslov je da je covek sam, tj. da nema od koga da trazi pomoc na duze staze.
Razbolis se. Ne mozes da radis duzi vremenski period a od socijale ne mozes da zivis. Rasprodas sta god imas da bi se lecio i ne ostane ti na kraju nista. Zavrsis na ulici.
Mislim da se svima moze desiti,
sem ukoliko neko nema ogromnu sumu novca u rezervi.
Tačno, bukvalno svima se sve može desiti.
Baš sam objašnjavala skoro majci na kakve sve načine ljudi dospeju u zatvor.
Zato...ne sudi nikome.

takvi dobijaju socijalnu pomoc
postoje narodne kuhinje.

i na kraju vecina ih je radno sposobna..
I tu grešiš , ne dobijaju svi socijalnu pomoć.
Nije ova naša država toliko velikodušna , niti je dobar Samarićanin.
A u narodne kuhinje , ako negde postoje , uđi ti , pa pogledaj šta se tamo jede i koliki su obroci .
U mnogim mestima nema ni toga .Avaj , nismo svi u premoćnom Singidunumu , gde narodne kuhinje niču na savakom ćošku ko pečurke ,
Niti se samarićanski deli socijalna , čuj , pomoć...

takvi dobijaju socijalnu pomoc
postoje narodne kuhinje.

i na kraju vecina ih je radno sposobna..
Znam ženu koja prima socijalnu pomoć i ide po kućama da čisti. Kod mene u firmi čistačica ne može da pere prozore, ova žena dođe svakih par meseci, sve prozore opere za dva radna dana i uzme 10k dinara. Kaže ne može da stigne koliko joj je gust raspored i odbija neke ljude jer nema kad...

A u narodne kuhinje , ako negde postoje , uđi ti , pa pogledaj šta se tamo jede i koliki su obroci .
U mnogim mestima nema ni toga .Avaj , nismo svi u premoćnom Singidunumu , gde narodne kuhinje niču na savakom ćošku ko pečurke ,
Pa nek se dosele u Beograd

Tačno.
Uostalom socijalna pomoć se kreće između 7 i 10 hiljada dinara mesečno, 9 meseci je dobijaš pa 3 meseca pauze.
Postoji i jednokratna pomoć, zavisi za šta treba, otprilike 5 ili 6 hiljada i ćao.
Ali da se vratim na ovu "stalnu" , šta ćeš sa 7 do 10 hiljada? Jedeš jednom dnevno splačine, spavaš gde i pacovi a ako imaš neki stančić to ni za struju nije dovoljno.
@tab503 baš me zanima koliko dana tebi traje 7 hiljada dinara? Ne pitam te, nego zapitaj ti sebe.

Znam ženu koja prima socijalnu pomoć i ide po kućama da čisti. Kod mene u firmi čistačica ne može da pere prozore, ova žena dođe svakih par meseci, sve prozore opere za dva radna dana i uzme 10k dinara. Kaže ne može da stigne koliko joj je gust raspored i odbija neke ljude jer nema kad...
ko zeli da radi, uvek ce naci posao...
poslova ima..samo je pitanje da li ljudi zele da ih rade..ispod casti im..

Šta tebi znači "radno sposoban"?
To što jadnici nemaju vezu da im neko da uverenje da "nisu radno sposobni" ne znači da jesu.
Ovi (beskućnici i prosjaci) što ih ja viđam nijedan nije "radno sposoban". A nema nikakve papire (često ni ličnu kartu nemaju akamoli potrebna dokumenta).
Jedino da dovedeš nepismenog čoveka bez pola leve noge i postaviš ga u kancelariju, onda bi da ga neko nauči mogao da radi na kompjuteru sa jednom nogom, ali realno ne može.
Na primer.

Radće i bez nogu ili bez ruku ili sa deformisanim reumatičnim prstima?
navno da hoce
problem je sto osobe sa invaliditetom zdravi ljudi "inavlidiraju"
oni su itekako sposbni da rade .. ne sve poslove, ali se prilagodjavaju radna mesta..drzava i pokriva te troskove..
oni samo i zele da rade a ne da ih gledaju bas ovako kako ih ti gledas..nisi svesna koliko upravo vredjas takve osobe ovom izjavom.

za razliku od tebe u nekim sam vodama gde se pisu projekti za socijalno ugrozene oblasti stanovnistva i recimo da o ovoj materiji znam ne malo nego mnoooogoooo vise od tebe.
E, onda ti fali neka daska u glavi kad ne možeš da razlikuješ sebe, kao prvo obrazovanog od onoga ko se rodio na ulici i još je pritom kilav i slab.
Nemaju svi izbor.

Šta tebi znači "radno sposoban"?
To što jadnici nemaju vezu da im neko da uverenje da "nisu radno sposobni" ne znači da jesu.
Ovi (beskućnici i prosjaci) što ih ja viđam nijedan nije "radno sposoban". A nema nikakve papire (često ni ličnu kartu nemaju akamoli potrebna dokumenta).
Jedino da dovedeš nepismenog čoveka bez pola leve noge i postaviš ga u kancelariju, onda bi da ga neko nauči mogao da radi na kompjuteru sa jednom nogom, ali realno ne može.
Na primer.
ali taj covek mozeda sedi kao portir... na primer

za razliku od tebe u nekim sam vodama gde se pisu projekti za socijalno ugrozene oblasti stanovnistva i recimo da o ovoj materiji znam ne malo nego mnoooogoooo vise od tebe.
Ne zanima me u kakvim si vodama , i ja ne govorim da sam upućena ful i da poznajem materiju kao stručnjak..Ne hvali se ..Oni koji uzdižu sebe , obično padnu u blato na kraju .
Ono što ja govorim , govorim iz onoga što vidim , znam .Ljudi koje znam , dedu kojeg znam , koji živi u kutiji u ulazu zgrade , baku koja živi u kući koja će se srušiti svakog momenta , o čoveku koji bez nogu sedi pred poštom , o čoveku koji nije imao novca za lekare i lečenje , pa sada skvrčenim prstima drži suvi hleb koji mu je neko dao .I sedi u parku , ogrnut iskidanim ćebetom...
Ne treba da budem u tvojim vodama .Ni ne želim...
Najlakše je soliti i praviti se pametan..

navno da hoce
problem je sto osobe sa invaliditetom zdravi ljudi "inavlidiraju"
oni su itekako sposbni da rade .. ne sve poslove, ali se prilagodjavaju radna mesta..drzava i pokriva te troskove..
oni samo i zele da rade a ne da ih gledaju bas ovako kako ih ti gledas..nisi svesna koliko upravo vredjas takve osobe ovom izjavom.
Nadam se da nisi ozbiljan,

Ne zanima me u kakvim si vodama , i ja ne govorim da sam upućena ful i da poznajem materiju kao stručnjak..Ne hvali se ..Oni koji uzdižu sebe , obično padnu u blato na kraju .
Ono što ja govorim , govorim iz onoga što vidim , znam .Ljudi koje znam , dedu kojeg znam , koji živi u kutiji u ulazu zgrade , baku koja živi u kući koja će se srušiti svakog momenta , o čoveku koji bez nogu sedi pred poštom , o čoveku koji nije imao novca za lekare i lečenje , pa sada skvrčenim prstima drži suvi hleb koji mu je neko dao .I sedi u parku , ogrnut iskidanim ćebetom...
Ne treba da budem u tvojim vodama .Ni ne želim...
Najlakše je soliti i praviti se pametan..
a da li su oni clanovi nekog udruzenja?
da li oni uosptye znaju koja su im prava?
najveci problem je sto ljudi ne znaju svoja prava
umest osto ovde kukas nad njihovom sudbinom raspitaj se malo sta mogu..na sta imaju prava.. promuivaj se..to je pomoc..a ne to sto ovde mlatis praznu slamu

a da li su oni clanovi nekog udruzenja?
da li oni uosptye znaju koja su im prava?
najveci problem je sto ljudi ne znaju svoja prava
umest osto ovde kukas nad njihovom sudbinom raspitaj se malo sta mogu..na sta imaju prava.. promuivaj se..to je pomoc..a ne to sto ovde mlatis praznu slamu
Ne znaju. Zato što im niko nije rekao.

Nadam se da nisi ozbiljan,
vise nego.. da li znas koliko same osobe sa invaliditetom pljuju one koji prosjace?
koliko sui besni na njih jer obaraju kompletno misljenje o njima..pa i ti imas takvo miskljenje..promuvaj se malo..pricaj sa njima..saznaces neke stvari koje ce te zapanjiti...
ne vredi ti objasnjavati..
kao kad nekome ko nikad nije bio na moru treba da objasnis zasto je bolje otici na more nego provesti leto na lokalnom jezeru.

Back