Prosirenje stana na zajednicku terasu

blizance

Ističe se
Poruka
2.391
Imam mali stan na poslednjem spratu zgrade.Pitam se da li je moguce prosiriti se iz mog stana na sledeci sprat tj.zajednicku terasu?Iznad mog stana je ravna zajednicka terasa delimicno pokrivena krovom a delimicno pod vedrim nebom.Prosirila bih se iz mog stana,tako sto bi uradila spiralne stepenice iz dnevnog boravka na gornji nivo tj.na deo zajednicke terase koji je iznad mog stana.Inace imam problema sa prokisnjavanjem tog dela.Tako bi resila dva problema od jednom.Da li je neko upoznat sa procedurom i dobijanjem dozvole za ovako nesto i da li se to uopste isplati?Moj dobitak bi bio mozda oko 5m2 -6m2 stambenog prostora...jedna soba.

Imam mali stan na poslednjem spratu zgrade.Pitam se da li je moguce prosiriti se iz mog stana na sledeci sprat tj.zajednicku terasu?Iznad mog stana je ravna zajednicka terasa delimicno pokrivena krovom a delimicno pod vedrim nebom.Prosirila bih se iz mog stana,tako sto bi uradila spiralne stepenice iz dnevnog boravka na gornji nivo tj.na deo zajednicke terase koji je iznad mog stana.Inace imam problema sa prokisnjavanjem tog dela.Tako bi resila dva problema od jednom.Da li je neko upoznat sa procedurom i dobijanjem dozvole za ovako nesto i da li se to uopste isplati?Moj dobitak bi bio mozda oko 5m2 -6m2 stambenog prostora...jedna soba.

Isplati se da pitas. Za takve stvari se moraju sloziti svi stanari ( vlasnici), a naravno da ce te to kostati ko Sv.Petra kajgana.

Isplati se da pitas. Za takve stvari se moraju sloziti svi stanari ( vlasnici), a naravno da ce te to kostati ko Sv.Petra kajgana.

uparvo tako! znam coveka koji je u centru grada to uradio ali je svakom stanaru od prizemlja do 6 og sprata dao pare na ruke ,pokupio saglasnost ,dobio dozvolu i nabudzio jos jedan mali stan u dve etaze. Mnogo ga je kostalo ali se prosirio da ima i palmu na terasi! Samo pare i resavas problem.

Za svega 5-6 m[SUP]2[/SUP] ne vredi.
Treba ti sijaset dozvola, saglasnost 100% stanara, proračun statike i slično. Dok nakupiš sve to, u idealnim uslovima će ti trebati oko dve godine, a platićeš kao da kupuješ garsonjeru.
Ukoliko imaš problema sa prokišnjavanjem ili probaj da pokriješ nadstrešnicom taj deo za šta su opet potrebne dozvole i sagalsnost stanara ili sama uradi hidroizolaciju, ali to radi vikendom kada inspekcije ne rade ili ako baš moraš radi radnim danima posle 16:00.
Zakoni koji se primenjuju su u najmanju ruku suludi, tako da... uzgred, savet sam dobio od samog građevinskog inspektora.

Predpostavila sam da je tako,pare i dozvole.Ipak reko da se raspitam bar ovde.Nisam pri velikim parama jer da jesam bacila bih se na rekonstrukciju cele terase pa da obrnem lovu,to se tako radi.Mislila sam da se maaalko prosirim;)tek za malo para i zivotnog prosotora ali kao sto neko rece...izgleda da bi me to mesto pod suncem kostalo bas kao Petra kajgana:per:

Predpostavila sam da je tako,pare i dozvole.Ipak reko da se raspitam bar ovde.Nisam pri velikim parama jer da jesam bacila bih se na rekonstrukciju cele terase pa da obrnem lovu,to se tako radi.Mislila sam da se maaalko prosirim;)tek za malo para i zivotnog prosotora ali kao sto neko rece...izgleda da bi me to mesto pod suncem kostalo bas kao Petra kajgana:per:

Ako imas mogucnost da to od 5-5 kvadrata "razgazis" bar na garsonjeru onda ima smisla ,uzmes kredit i odradis sto pre, das pod kiriju i nakrivis kapu. inace za 5 kvadrata ,zaboravi!

Back