Prosecnoj srpskoj porodici nedostaje 5.000 din mesecno ZA PUKO PREZIVLJAVANJE!

Ko kuka za pare, mora da bude spreman da smanji svoju potrošnju.

Troškovi za internet mogu da se smanje → izbacite pravljenje kolaža o Putinu iz svoje dnevne rutine.

Ako trošite €25 za GSP → izbacite €100 za automobil.

Kablovska = luksuz → m'rš.

Vidi je što je pametna...Pa do juče si trtljala kako je brzi internet osnovno ljudsko pravo i šta ti ja već znam.. I nemogu da se smanje..Najeftiniji paket je 1400 i neki dinar sa PDV-om..
Kablovska je luksuz?:hahaha: Najbolje da samo gledamo RTS i BU 92...Ne sviraj...
Znaš, ima ljudi koji žive tamo gde nema GSP-a..Šta oni da rade? Idu možda peške?

Mrš....

Vidi ovako da pokusam ja da ti objasnim neke stvari.
Uvek se standard zivota meri u odnosu na civilizacijsku meru kojom si okruzen. Pa se i nas standard meri u odnosu na ocekivani stil zivota koji je u nasem okruzenju. Ti mozes da kazes - ali ovako kako Srbi zive - to je luksuz u Africi, dakle Srbi zive dobro. Ali Srbija se nalazi u Evropi a ne u Africi i Tadic nam je obecao Evropu a ne Afriku.
Vrtic, mobilni telefon i kablovska televizija nisu nikakav luksuz vec spadaju u osnovne potrebe u evropskim okvirima. Imali smo internet cak i u milosevicevo vreme, pod sankcijama.

p.s
to sto imas kola ne znaci da mozes biti sofer ceo dan pa razvoziti i ostale clanove porodice - zato je normalno imati i troskove za GSP
:bye:

E vidis to nije tako...

Namerno zaboravljas da je Srbija u zadnjih stotinak godina vodila 4 VELIKA RATA sa najvecim silama svog vremena...

Da je tek pre desetak godina izasla iz jednog DUGOG I SKUPOG rata...

Druge zemlje taj LUKSUZ nisu imale.

I TO NEKO MORA DA PLATI.

Fakture su TEK POCELE da stizu!

E vidis to nije tako...

Namerno zaboravljas da je Srbija u zadnjih stotinak godina vodila 4 VELIKA RATA sa najvecim silama svog vremena...

Da je tek pre desetak godina izasla iz jednog DUGOG I SKUPOG rata...

Druge zemlje taj LUKSUZ nisu imale.

I TO NEKO MORA DA PLATI.

Fakture su TEK POCELE da stizu!

ove gluposti koje nista ne znace ponavljas na svakoj temi

fakat je da Srbi ne mogu da prezive u demokratskoj Srbiji i to prosta matematika dokazuje

Vidi je što je pametna...Pa do juče si trtljala kako je brzi internet osnovno ljudsko pravo i šta ti ja već znam.. I nemogu da se smanje..Najeftiniji paket je 1400 i neki dinar sa PDV-om..
Kablovska je luksuz?:hahaha: Najbolje da samo gledamo RTS i BU 92...Ne sviraj...
Znaš, ima ljudi koji žive tamo gde nema GSP-a..Šta oni da rade? Idu možda peške?

Mrš....

Koliko procenat ljudi na svetu u zemljama razvijenih kao Srbija to sve ima?

Cak i oni koji mnogo bolje rade to nemaju.

Zato nemoj da kukas, moze biti MNOGO gore!

Nigde u evropi (cak i van eu) ne postavlja se ni pitanje da li jedna prosecna porodica moze te osnovne stvari da priusti. Svugde sve to spada u osnovne potrebe, samo u Srbiji se karta za GSP i registracija automobila predstavljaju kao luksuz.

posto ti izgleda ne zivis u Srbiji pa ne znas, evo da ti pomognem:

RACUNI-2.jpg

RACUNI-3.jpg

Ако са овог списка избациш гориво, фиксни телефон и кабловску, можемо да разговарамо!

ove gluposti koje nista ne znace ponavljas na svakoj temi

fakat je da Srbi ne mogu da prezive u demokratskoj Srbiji i to prosta matematika dokazuje

MA TO UOPSTE NIJE ISTINA!

Ti ne znas kako drugi narodi zive zato tako pricas.

Hteo bi da imas nemacki standard, a da radis na srpski nacin.

Malo morgen bato...

Hteo bi da ratujes za nebesku pravdu svakih 40 godina, a da imas para kao Svajcarac...

Malo morgen bato...

Hteo bi da imas standard kao Norvezanin a nemas naftu...

Malo morgen bato...

Hteo bi celom svetu da delis lekcije iz nebeske pravde, a nemas atomsku bombu!

Malo morgen bato...

Ако са овог списка избациш гориво, фиксни телефон и кабловску, можемо да разговарамо!

ne mozemo da razgovaramo jer bi ti onda da Srbiju preselis u Afriku.
Srbija je u Evropi i nigde na svetu se u nekoj iole normalnoj zemlji ne postavlja pitanje da li jedna prosecna porodica moze da priusti fiksni telefon i kablovsku.

Zato nemoj da kukas, moze biti MNOGO gore!

Sve ti je čovek objasnio...Da ne pominjem da je svugde u svetu normalno da tročlana ( da nekažem četvoročlana) porodica može sebi da bez puno problema priušti makar jednom godišnje odlazak na letovanje ili zimovanje ( na jedno od to dvoje ne oboje)..Al samo kod nas je to luksuz...
Nevidim zašto troškovi za gorivo e bi ulazioli u porodične troškove???
Da li vi znate koliko ljudi živi u gradovima u unutrašnjosti gde ne postoji gradski prevoz?

Из једноставног разлога што су Срби навикли да све добију на горово. Ни за шта да се потруде.

Srbi nista ne dobijaju na gotovo nego rade kao crvi, prekovremeno koje im nije placeno, za smesne doprinose od kojih nece moci da prezive u penziji jednog dana, u ocajnim radnim uslovima.

dosta je te debilne price kako bi nam tadic sve omogucio nego su Srbi lenji... :roll:
mrs

ne mozemo da razgovaramo jer bi ti onda da Srbiju preselis u Afriku.
Srbija je u Evropi i nigde na svetu se u nekoj iole normalnoj zemlji ne postavlja pitanje da li jedna prosecna porodica moze da priusti fiksni telefon i kablovsku.

Фиксни телефон се ретко где користи.
Од када постоји мобилни, који не много пута јефтинији од фиксног, исти одлази у заборав.
Шта ће ми кабловска? То је чист луксуз, а ако се нема новца, онда се од тога одустаје.

Од када постоји мобилни, који не много пута јефтинији од фиксног, исти одлази у заборав.
Шта ће ми кабловска? То је чист луксуз, а ако се нема новца, онда се од тога одустаје.

ti izgleda i dalje nista nisi ukapirao, jel' da?

Pa problem i JESTE U TOME sto su Tadicevoj Srbiji kablovska i karta za GSP luskuz.

Srbi nista ne dobijaju na gotovo nego rade kao crvi, prekovremeno koje im nije placeno, za smesne doprinose od kojih nece moci da prezive u penziji jednog dana, u ocajnim radnim uslovima.

dosta je te debilne price kako bi nam tadic sve omogucio nego su Srbi lenji... :roll:
mrs

Ма како да не.
Па погледај мало око себе.
Шта се вози? Колико се излази...и тако даље.
Одакле??

Nigde u evropi (cak i van eu) ne postavlja se ni pitanje da li jedna prosecna porodica moze te osnovne stvari da priusti. Svugde sve to spada u osnovne potrebe, samo u Srbiji se karta za GSP i registracija automobila predstavljaju kao luksuz.

Zelja je mnogo, a guza je gola...

To sto je Srbija u Evropi ne daje joj SAMO OD SEBE neke ekonomske prednosti.

Ekonomski status se mora zavrediti pamecu, radom, produktivnoscu.....Svim onim sto je u Srbiji deficitarno danas.

Kablovska ( ili satelitska ili IPTV ) mi treba iz prostog razloga što tamo gde ja živim kroz etar je moguć prijem samo RTS-a, B 92 i Prve TV. Prestanite da mislite da svet samo živi u Beogradu i bližoj okolini i da ste dovoljni sami sebi.

Sve ti je čovek objasnio...Da ne pominjem da je svugde u svetu normalno da tročlana ( da nekažem četvoročlana) porodica može sebi da bez puno problema priušti makar jednom godišnje odlazak na letovanje ili zimovanje ( na jedno od to dvoje ne oboje)..Al samo kod nas je to luksuz...
Nevidim zašto troškovi za gorivo e bi ulazioli u porodične troškove???
Da li vi znate koliko ljudi živi u gradovima u unutrašnjosti gde ne postoji gradski prevoz?

To u svetu uopste nije normalno.

Ni u najbogatijim zemljama.

ti izgleda i dalje nista nisi ukapirao, jel' da?

Pa problem i JESTE U TOME sto su Tadicevoj Srbiji kablovska i karta za GSP luskuz.

Па очигледно ни ти не капираш!
Који ће ми мој кабловска? Да је имам, само зато што је то тако нормално? Не, имам оно што ми треба, и не расипам новац узалуд. Ја своје време трошим на паметније ствари од гледања телевизије.
Шта ће ти 1000 динара за фиксни телефон? Упореди пакете мобилне телефоније и фиксни, па ћеш доћи до рачунице.

Kablovska ( ili satelitska ili IPTV ) mi treba iz prostog razloga što tamo gde ja živim kroz etar je moguć prijem samo RTS-a, B 92 i Prve TV. Prestanite da mislite da svet samo živi u Beogradu i bližoj okolini i da ste dovoljni sami sebi.

И недостаје ти само Пинк и Авала. То је све. (ако ниси из БГ)

Па очигледно ни ти не капираш!
Који ће ми мој кабловска? Да је имам, само зато што је то тако нормално? Не, имам оно што ми треба, и не расипам новац узалуд. Ја своје време трошим на паметније ствари од гледања телевизије.
Шта ће ти 1000 динара за фиксни телефон? Упореди пакете мобилне телефоније и фиксни, па ћеш доћи до рачунице.

ludilo tadicevih apologeta nema granica
znaci tadic u stvari deluje za nase dobro jer nam je srozao standard toliko da ne mozemo da rasipamo pare na "nepotrebne stvari"
alal vera :hahaha::hahaha::rotf::super:

pusti te smesne nedokazive price

prezentovana ti je jasna matematika, a ako nemas odgovor na to onda se skloni sa teme

Та математика није за све иста.
Ја не користим фиксни, јер ми не треба. Немам кабловску, јер ми не треба. Не возим ауто, јер ми такође не треба. То је знатна уштеда, и онај списак није исти за све.

To u svetu uopste nije normalno.

Ni u najbogatijim zemljama.

Svaračak, molim te okani se više tog mudrovanja iz daleke i tople Južne amerike, u koju si kao uspešan privrednik ( baš me čudi zašto :think:) zapalio od krivičnog gonjenja..
Ja u ovoj zemlji živim 40 godina i 16 godina sam privatnik. Imam više nego dovoljno za život i za sebe i za porodicu.
Prosečna plata mog zaposlenog do skora je bila 45.000 + topli obrok obezbeđen + besplatan prevoz do fabrike.
I žao mi je što nisam mogao da im dam više, jer jednostavno država ni na koji način me nije stimulisala da to radim.
A da sam se zvao Enco ili Džorž ili Fridrih za svakog zaposlenog bih dovio 10.000,oo eur stimulacije...A imao sam ih 38 + ja + žena + svastika + 4 rođaka.

Back