Prosecna plata u Srbiji prvi put presla 100 000 dinara!

To je bruto a koliko je neto plata.
I Neka iz tog "proseka" izbace celu Vladu. Jer samo oni uzmu koliko i cela Srbija
A šta da radim sa 1000e mesečno?
To treba da je minimalac koliki su troškovi života danas. 1000e prosek je sramota, beda.
Prvo nije bruto,neto je uvek osim ako se ne naglasi.
Drugo,nemoj tako 1000evra je veliki novac,moze da se zivi,jos ako muz,zena rade to je vec pristojan zivot.
Sta to rade ljudi na N.BGD u onim velikim zgradama za strane firme? O cemu se radi?

Prvo nije bruto,neto je uvek osim ako se ne naglasi.
Drugo,nemoj tako 1000evra je veliki novac,moze da se zivi,jos ako muz,zena rade to je vec pristojan zivot.
Sta to rade ljudi na N.BGD u onim velikim zgradama za strane firme? O cemu se radi?
1000e je mizeran novac. To što su nas pretvorili u jeftinu radnu snagu i ubedili da je malo mnogo, ne znači da je tako.
Ministri kupuju vile, troše milione, tako da nemoj pominjati neki pristojan život za 2000e mesečno. Smešno je.

Inače i prema ovom pokazatelju Srbija je i dalje prikovana na dno zemalja ex Jugoslavije . Tu sa Bosnom i Crnom Gorom delimo predzadnja mesta . Bolji smo od Severne Makedonije :lol:
Odličan uspeh našeg predsenika.

Па, да ли то значи, како год да се окренеш, а оно ти доопе отпозади. ?

Još pre nekih mesec dana primetio sam da si se učlanio u mesni odbor SNS-a.
Kakvi ne volim radikale a Seselj mi je ogavan. Uvek sam bio neki DS ili neka umerena gradjanska opcija. Medjutim toliko su se lose snasli na vlasti da mi je u jednom trenutku,bila ugrozena egzistencija,bilo je to 2008,umro mi i otac ,od stresa mi ispali zubi.Najgorih par godina zivota,gori i od Milosevicevih. Sada sam ok,kako je bilo meni je super. Zapusim usi kada SNS krene sa retorikom i uvredama. Ekonomiju pozdravljam i interesuje me. Nismo jos da pravimo cipove ali malo po malo,svake godine malo bolje.

Prosječna neto plaća:
SLO: 1487€
HRV: 1326€
SRB: 855€

Prosječna bruto plaća:
SLO: 2342€
HRV: 1832€
SRB: 1180€

Medijalna neto plaća:
SLO: n.p.
HRV: 1122€
SRB: 662€

Medijalna bruto plaća:
SLO: n.p.
HRV: 1520€
SRB: n.p.

Linkovi:
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/12984
https://dzs.gov.hr/vijesti/prosjecna-neto-placa-za-svibanj-iznosila-1-324-eura/1964
https://publikacije.stat.gov.rs/G2024/HTML/G20241204.html
Srbija ima loše plate pa i penzije.

Srbija ima loše plate pa i penzije.
Kod nas u Hrvatskoj minimalna mirovina iznosi od 01.01.2024. 12.64€ po godini staža. Ali sad od 01.07. ide opet usklađivanje, tako da će se taj iznos vjerojatno povećati.
Imamo unazad par godina i nacionalnu mirovinu, a ona iznosi 150€ mjesečno za ovu godinu za ljude koji nisu radili.

Fantasticna vest za Srbiju. Predsednik obelodanio da je na danasnji dan 24.7.2024 prosecna plata presla 100 000. U evrima 855.
Nismo verovali da cemo dobaciti da 1000 evra,medjutim to ce brzo desiti.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...0000-dinara-saopstio-aleksandar-vucic/3rcctj3

Реци ти мени..Имал' слика неке прсате Љубинке поред овако фантастичне вести да по'итам до угла? :think:

Ne mogu svi biti doktori nauka. Mora neko da radi i slabo plaćene poslove.
Joj predji Drinu na ovu stranu da te izljubim! :vzagrljaj:

Pa ja imam majstora taj bi od Vatikana izneo zlato za menjanje gumice na slavini plus ruke za rad i noge za dolazak,
nema fakultet čak je i srednja upitna al kad počne da ti objašnjava para ti žao nije

koje "političke nauke" koji bakrači...

Ево података Републичког завода за статистику (последњи податак је за април 2024)

https://www.stat.gov.rs/vesti/statisticalrelease/?p=15181&a=24&s=2403?s=2403

1. Просечне зараде
Република Србија РСД
Зараде​
Зараде без пореза и доприноса​
IV 2024​
I–IV 2024​
IV 2024​
I–IV 2024​
Укупно1333561322609661495873
Зараде запослених у радном односу1339241327999704996286
Зараде запослених ван радног односа83623823315858057669
Зараде запослених у правним лицима142144140877103125102258
Зараде предузетника и запослених код њих70245698394985949615
Јавни сектор140481139128101031100039
Ван јавног сектора1304881294899483694192
jel ima šta o zaradama nezaposlenih?

Babina VISA kartica - 65.000 RSD
Kladionica - 12.000 RSD
Komšijin podrum / šupa - 50€

Увек морамо да се вратимо на оно што је главно у овој земљи.

А то је ментална болест АВ-а.

Он увек реагује на вести које изађу у јавност. Додуше, Срби се нешто нису много занимали за рад Владе Црне Горе и пореске реформе "Европа Сад 2", па, ипак, у Црној Гори је пре 7 дана објављено да ће у Црној Гори просечна зарада октобра 2024. године (сада је крај јула) бити 1000 евра захваљујући пореским реформама које подразумевају велико смањење намета на рад (порези и доприноси на плате, већ су раније укинули допринос за здравствено осигурање и тиме нагло повећали плате, а сада су максимално смањили допринос за ПИО),

Када је вест објављена, постављао сам је воде, чак, у неком посту сам, мислим, и најавио реакцију АВ-а, и, ево, после само 7 дана, он је решио да се трка са Црногорцима епохалном изјавом да плата достиже 100 000 динара (мада је медијална, према Републичком заводу за статистику 76 000), али и са тим доста каскамо у односу на 1000 црногорских евра ОКТОБРА 2024. године.

“Program Evropa sad 2”: Prosječna zarada od oktobra 1.000 eura​

18 jul, 2024

Sjednica Vlade Crne Gore 18. jula 2024. (Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore)

Sjednica Vlade Crne Gore 18. jula 2024. (Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore)
Podelite
Print
“Prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro će biti 1.000 eura, a prosječna minimalna zarada 700 eura”, saopštio je premijer Milojko Spajić, predstavljajući program "Evropa sad 2", u okviru Fiskalne strategije za period 2024 - 2026.
Crnogorski premijer kazao je da “Fiskalnu strategiju predstavlja ne samo u ime Vlade nego i u ime cijele skupštinske većine”, te da se Program Evropa sad 2 odnosi na oko 300.000 zaposlenih u Crnoj Gori.
“Minimalna zarada od 450 eura biće povećana na 600 eura za zaposlene koji imaju završenu srednju školu , odnosno na 800 eura za one koji imaju visoku školsku spremu”, rekao je Spajić dodajući da će zarade u Crnoj Gori biti povećane od oktobra.
Spajić je kazao da će “neto zarada u Crnoj Gori biti na najnvišem nivou u region”.

https://www.glasamerike.net/a/program-evropa-sad-dva-prosečna-zarada-hiljadu-eura/7703228.html

Поред тога, Црна Гора ређа успехе и на другим пољима. Одвојили су Бошњачку странку од пропалог ДПС-а и ујединили Србе, грађанску опцију, Бошњаке и Албанце (једино још Хрвати остају верни пропалом ДПС-у, али њихов број је занемарив у ЦГ). Још нисам провалио да ли су достигли двотрећинску већину у парламенту за промену устава у делу држављанства, али, Милојко и братија забијају ексере у ДПС ковчег сваким даном све јаче и јаче и немају милостиMožete li nam reći gde se trenutno nalazi
A možete li nam reći gde se nalaze dva sokola crnogorska Milo i brat mu njegov?

Ljudi ne ložite se bezveze, koliko god da mu treba za hranu jednostavno neistina je da je ovde "prosek" 100 hiljada, jednostavno to je samo laž i dezinformacija u cilju političke propagande i manipulacije.

Tako da glupo je raspravljati o nečemu što je već na startu neistina i što nema nikakvih realnih osnova u stvarnosti.

I da je 100000 prosek opet su troškovi života preveliki.
Tokom ranih 90-ih su svi bili milioneri ali niko nije mogao da živi normalno.

Svi znamo da je ovo neko skretanje pažnje sa važnih tema i da nesto pokušavaju da sakriju.

Back