Prosecna plata u Srbiji prvi put presla 100 000 dinara!

Čestitke vodstvu Republike Srbije, vodstvu SNS- a i naravno, osobno Aleksandru Vučiću 👍

Честитај Милојку Спајићу на одличном вођењу Црне Горе, и кажи својим сународницима у Црној Гори да се одмакну од пропалог ДПС-а и приђу победничкој коалицији. Све остале нац. мањине су уз Милојка и лудог Манду, па не видим зашто она шака јада Хрвата у ЦГ дрви патку и даље уз Мила лопова.

624€

Ako trošiš 10€ po danu ostane ti 324
Isto toliko ti ostane u Njemačkoj kad platiš rentu i materine
Dakle dobro je za one koji vole da su više kod kuće i da izgradjuju / kupuju svoje.
Disciplina koju demokrate, dokazano bivši komunisti, ne žele da prihvate.
Nema sanse da kad razmisljas o buducnosti , da se osecas isto kad si u Srbiji gde sve lopov do lopova uz pojacano nasilje, i u Nemackoj....Nisam siguran da ako skupim sva ubistva u Nemackoj dnevno , da prebacuje ubistva u Srbiji sad preko leta....ovih zadnjih mesec dana...isto po danu...

624€

Ako trošiš 10€ po danu ostane ti 324
Isto toliko ti ostane u Njemačkoj kad platiš rentu i materine
Dakle dobro je za one koji vole da su više kod kuće i da izgradjuju / kupuju svoje.
Disciplina koju demokrate, dokazano bivši komunisti, ne žele da prihvate.

Гледај како демократе цепају по Црној Гори.

Вучић их никад неће стићи.

https://www.glasamerike.net/a/program-evropa-sad-dva-prosečna-zarada-hiljadu-eura/7703228.html

“Program Evropa sad 2”: Prosječna zarada od oktobra 1.000 eura​

18 jul, 2024

Sjednica Vlade Crne Gore 18. jula 2024. (Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore)

Sjednica Vlade Crne Gore 18. jula 2024. (Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore)
Podelite
Print
“Prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro će biti 1.000 eura, a prosječna minimalna zarada 700 eura”, saopštio je premijer Milojko Spajić, predstavljajući program "Evropa sad 2", u okviru Fiskalne strategije za period 2024 - 2026.
Crnogorski premijer kazao je da “Fiskalnu strategiju predstavlja ne samo u ime Vlade nego i u ime cijele skupštinske većine”, te da se Program Evropa sad 2 odnosi na oko 300.000 zaposlenih u Crnoj Gori.
“Minimalna zarada od 450 eura biće povećana na 600 eura za zaposlene koji imaju završenu srednju školu , odnosno na 800 eura za one koji imaju visoku školsku spremu”, rekao je Spajić dodajući da će zarade u Crnoj Gori biti povećane od oktobra.
Spajić je kazao da će “neto zarada u Crnoj Gori biti na najnvišem nivou u region”.

Ево података Републичког завода за статистику (последњи податак је за април 2024)

https://www.stat.gov.rs/vesti/statisticalrelease/?p=15181&a=24&s=2403?s=2403

1. Просечне зараде
Република Србија РСД
Зараде​
Зараде без пореза и доприноса​
IV 2024​
I–IV 2024​
IV 2024​
I–IV 2024​
Укупно1333561322609661495873
Зараде запослених у радном односу1339241327999704996286
Зараде запослених ван радног односа83623823315858057669
Зараде запослених у правним лицима142144140877103125102258
Зараде предузетника и запослених код њих70245698394985949615
Јавни сектор140481139128101031100039
Ван јавног сектора1304881294899483694192

Ma sta to citiras, kakav stat, to je sranje najobičnije, mislim mogu oni u te kolone da unesu koje god hoće cifre, bar je sa tim brojkama lako manipulisati, mislim može on da tvrdi i da je 200 hiljada (ne sumnjam da ce do kraja godine da ga digne barem do 120, ono zasto ne bi pričao i lupetao ništa ga ne košta) a mi nemamo način da to proverimo već možemo samo na reč da mu verujemo ili ne verujemo, izvini ali ja mu ne verujem.

Takodje ni cena rada uopšte nije toliko porasla, recimo primera radi ja kad sam radio na onom popisu stanovništva pretprošle jeseni (baš za te prevarante i taj zavod za statistiku) ono taj posao je bukvalno bio plaćen manje nego taj isti posao na pretprošlom potpisu sada već davne 2011. godine (ali sam zaradio nešto više jer su mi uvalili mnogo više stanova i znatno veći obim posla a to se inače plaća po učinku tj. po popisanom stanu i članu domaćinstva).

Inače ja ne mogu da se setim da znam bilo koga kome je standard skočio u poslednjih par godina i ko živi vidno bolje ili ne znam bolje jede, bolje se oblači, češće izlazi ili putuje, vozi bolju auto ili šta već nego pre recimo 5,6 ili 10 godina, već svi ono kako su živeli tad tako žive i sad, a onaj ko je imao možda malo više tad ima malo više i sad i zaista ne vidim nikog da mu je nešto standard porastao i da sad može da si priušti nešto što nije mogao pre 5,6 godina, a vidjam dosta njih kojima standard opada, pogotovo sa tim poskupljenjem hrane i osnovnih namirnica i kako malo po malo sve im polako postaje luksuz.

U Beogradu? Tesko.Mozda penzioneri i studenti. Treba da ti slikam neko autobusko stajaliste ,nacickano ponudama za posao i vecim ciframa od tih sto si naveo.Prijava. Najcesce se traze trgovci,kasiri,sobarice,vozaci,majstori.
Ko zeli da radi,posla ima .Jedino ko ne zeli.
Имам оглас на стубу продавнице испред зграде - плата за продавца седамдесет хиљада и опет никако да их нахватају. Задрже се најдуже два месеца, а рекорд, који сам чуо од продавачица је два сата! И да, сви су пријављени на минималац, без обзира на плату.

Ma sta to citiras, kakav stat, to je sranje najobičnije, mislim mogu oni u te kolone da unesu koje god hoće cifre, bar je sa tim brojkama lako manipulisati, mislim može on da tvrdi i da je 200 hiljada (ne sumnjam da ce do kraja godine da ga digne barem do 120, ono zasto ne bi pričao i lupetao ništa ga ne košta) a mi nemamo način da to proverimo već možemo samo na reč da mu verujemo ili ne verujemo, izvini ali ja mu ne verujem.

Takodje ni cena rada uopšte nije toliko porasla, recimo primera radi ja kad sam radio na onom popisu stanovništva pretprošle jeseni (baš za te prevarante i taj zavod za statistiku) ono taj posao je bukvalno bio plaćen manje nego taj isti posao na pretprošlom potpisu sada već davne 2011. godine (ali sam zaradio nešto više jer su mi uvalili mnogo više stanova i znatno veći obim posla a to se inače plaća po učinku tj. po popisanom stanu i članu domaćinstva).

Inače ja ne mogu da se setim da znam bilo koga kome je standard skočio u poslednjih par godina i ko živi vidno bolje ili ne znam bolje jede, bolje se oblači, češće izlazi ili putuje, vozi bolju auto ili šta već nego pre recimo 5,6 ili 10 godina, već svi ono kako su živeli tad tako žive i sad, a onaj ko je imao možda malo više tad ima malo više i sad i zaista ne vidim nikog da mu je nešto standard porastao i da sad može da si priušti nešto što nije mogao pre 5,6 godina, a vidjam dosta njih kojima standard opada, pogotovo sa tim poskupljenjem hrane i osnovnih namirnica i kako malo po malo sve im polako postaje luksuz.

Ја сам на овој теми написао 2 поста. Овај други, на који одговараш, је у ствари небитан.

Битан је онај пар постова изнад њега, где упоређујем најаву црногорске Владе да ће просечна зарада због програма "Европа Сад 2" у Црној Гори бити 1000 евра, већ октобра ове године.

И Вучић је на то морао да одреагује, јер је ненормалан, и одмах и он изашао на КЗШ да прича о епохалним успесима, а каскамо и за Црном Гором. Успех нам је што смо изнад Албаније, Македоније и БиХ.

Расту плате номинално, али не сустижу раст цена.

Ја сам на овој теми написао 2 поста. Овај други, на који одговараш, је у ствари небитан.

Битан је онај пар постова изнад њега, где упоређујем најаву црногорске Владе да ће просечна зарада због програма "Европа Сад 2" у Црној Гори бити 1000 евра, већ октобра ове године.

И Вучић је на то морао да одреагује, јер је ненормалан, и одмах и он изашао на КЗШ да прича о епохалним успесима, а каскамо и за Црном Гором. Успех нам је што смо изнад Албаније, Македоније и БиХ.

Pa tu smo negde u rangu sa njima, nijanse su u pitanju, inače i Crna Gora je čak nešto iznad nas a dokaz za to je da naši sezonci masovno odlaze u Crnu Goru da rade preko leta dok niko iz Crne Gore ne dolazi u Srbiju da radi, ono da studiraju, da dolaze u provod, da se bave kriminalom i nekim mutnim radnjama i iz razno-raznih razloga da ali da ovde traže posao ne, uostalom ni iz Bosne ili Makedonije niko ovde ne dolazi zbog posla jer i oni teško da bi zaradili ovde više ili imali išta bolji standard nego što ga već imaju kod kuće i oni isto ako već budu išli negde trbuhom za kruhom ići će za negde u Austriju, Nemačku, Švicu, Skandinaviju ili barem recimo u Sloveniju šta će ovde.

Srbin hoće:
- automobil po punoletnom članu
- mobilni sa pretplatom za svakog člana
- minimum jedan kompjuter/laptop
- flat internet
- kablovsku TV

E to Nemac može da mašta

Ali tu nije kraj!
Srbin preko ovoga hoće i:
- zimovanje
- letovanje
- slavu pod šator za 200 osoba

A zatim su tu ovi sa sklepanom decom

- pribor i udžbenike da im država poklanja

PIŠITE DEDA MRAZU
ако неко нема нацију шта он хоће?

Pa tu smo negde u rangu sa njima, nijanse su u pitanju, inače i Crna Gora je čak nešto iznad nas a dokaz za to je da naši sezonci masovno odlaze u Crnu Goru da rade preko leta dok niko iz Crne Gore ne dolazi u Srbiju da radi, ono da studiraju, da dolaze u provod, da se bave kriminalom i nekim mutnim radnjama i iz razno-raznih razloga da ali da ovde traže posao ne, uostalom ni iz Bosne ili Makedonije niko ovde ne dolazi zbog posla jer i oni teško da bi zaradili ovde više ili imali išta bolji standard nego što ga već imaju kod kuće i oni isto ako već budu išli negde trbuhom za kruhom ići će za negde u Austriju, Nemačku, Švicu, Skandinaviju ili barem recimo u Sloveniju šta će ovde.

Да, јесмо у рангу са њима, и то је ок.

Међутим, зато што смо у рангу са њима, зато треба да се поредимо са њима.

Није нормално да Вучић изађе на КЗШ и да каже "пре петнаест година у време ДОС-а плата је била толика, а сада је 100 000".

То је као кад би поредио плату из 1964. и 1979. или као кад би поредио плату из 1994. и 2009. године (одабрати период по жељи).

Треба своју економију и висину зараде да меримо са земљама у окружењу са којима смо слични, а ЦГ нам је баш блиска по економској снази и нормално да се поредимо са њима. И они су нас по платама престигли и иду доста испред нас. И зато што је Милојко ове податке објавио, Вучић је решио да ту вест из ЦГ поклопи и да убеђује грађане Србије како им је много добро, а истина је да каскамо за осталима.

Back