- Prosečna plata u Srbiji do 2035. godine biće 1300 evra

Pa kad je onaj tvoj Djilas jeo vnago sa žutim zadrugama
Posle to Vučić pogasio a narod pozapošljavao direktno
Respect!
To i dalje ne objašnjava zašto ne zarađuješ 1300 evra u gradskoj čistoći. Dakle moj Đilas je jeo vnago sa žutim zadrugama, a tvoj Vučić pozapošljavao i kuso i repato. I opet, nigde tebe... Zašto? Šta si Bogu zgrešio?

To i dalje ne objašnjava zašto ne zarađuješ 1300 evra u gradskoj čistoći. Dakle moj Đilas je jeo vnago sa žutim zadrugama, a tvoj Vučić pozapošljavao i kuso i repato. I opet, nigde tebe... Zašto? Šta si Bogu zgrešio?
Gospoda Boga ne diraj, on sa tim svim nema ama baš ništa. :rtfm:

Djavo poslao Žute medju nevernike...
Nudio lepe priče, na uvce...
Nikako u praxi...
Jeli se neki žablji specijaliteti... Skupi...
Mislim nisu se jeli samo su se pominjali...
Niko nikad nije video taj žablji batak...
Čak ni od one manje žabe a kamoli veće...

@aleksije radicevic da pročita kad ustane u pola noći da se uvati za balkanskog tigra Vučića...
Ja ću da spavam...

Gospoda Boga ne diraj, on sa tim svim nema ama baš ništa. :rtfm:

Djavo poslao Žute medju nevernike...
Nudio lepe priče, na uvce...
Nikako u praxi...
Nemaš brige. Spasao te lično Arhangel Gavrilo u vidu žvaloustog i udomio te u Delhaize, koji je sada u sukobu sa istim. Da li će vaši tehnološki viškovi završiti u gradskoj čistoći, ili ti i tu treba veza, bez obzira što tvrdiš da je tamo AV zaposlio sve koje je mogao?

Nemaš brige. Spasao te lično Arhangel Gavrilo u vidu žvaloustog i udomio te u Delhaize, koji je sada u sukobu sa istim. Da li će vaši tehnološki viškovi završiti u gradskoj čistoći, ili ti i tu treba veza, bez obzira što tvrdiš da je tamo AV zaposlio sve koje je mogao?
Znaš li ti koliko sam ja firmi.promenio?
Sve zbog govana
A nijedno Gov.no se nije najelo...
Mislilo da hoće...
E šipak...

и кад дође следећа власт опет ће исти да буду у власти па ти гласај.
али сад је друкчије сад ће студенти од 60 година све да промене
Ма.. иста су то г..
наравно, то сам одмах схватио после дос-а да уствари ће увек бити једни те исти кад је био онај огроман прелазак спс-овца у разне странке дос-а

1773269633991.png

Kako to misliš da je obećao manje plaće? Ne kužim! Hajde lijepo ponovno pročitaj što sam napisao.

Plenky nam je obećao do 2028. minimalnu bruto plaću od 1250€
a sad za 01/2026 s povećanjem minimalne plaće će prijeći 1500€.

Šta je veće - 1500 ili 1250?
Kada je 1500? (sad - 01/2026.) ... a kada će biti 1250? (do 2028.)

"Impresivno" (sama "logička konzistentnost" iskaza) ne ulazeći u to da je ovih 1500 navodnog minimalca za 01/2026. skoro sigurno i neistina... ali ti si tako napisao

Poslednja izmena:
Šta je veće - 1500 ili 1250?
Kada je 1500? (sad - 01/2026.) ... a kada će biti 1250? (do 2028.)

"Impresivno" (sama "logička konzistentnost" iskaza) ne ulazeći u to da je ovih 1500 navodnog minimalca za 01/2026. skoro sigurno i neistina... ali ti si tako napisao
Nisam tako napisao, a to što si ti to tako skužio, jbg. Napisao sam lijepo, da je minimalna plaća sad 1050€ bruto, odnosno 807€ neto. A da je do 2028. obećao da će biti 1250€ bruto..
Onda sam ispod napisao da je prosječna plaća za 12/2025 iznosila 1494€, a da će za 01/2026 s obzirom da je porasla minimalna plaća, prosječna plaća prijeći sigurno 1500€ neto. Inače Pleky je obećao da će do kraja mandata prosječna plaća prijeći 1600€, a to je mislim negdje 2028. A velike su mogućnosti da će se to desiti već ove godine, da prosječna plaća u Hrvatskoj prijeđe 1600€ neto.
Medijalna plaća za 12/2025 je iznosila 1280€, za 01/2026 će vjerojatno biti preko 1300€ neto.

Nisam tako napisao, a to što si ti to tako skužio, jbg. Napisao sam lijepo, da je minimalna plaća sad 1050€ bruto, odnosno 807€ neto. A da je do 2028. obećao da će biti 1250€ bruto..
Onda sam ispod napisao da je prosječna plaća za 12/2025 iznosila 1494€, a da će za 01/2026 s obzirom da je porasla minimalna plaća, prosječna plaća prijeći sigurno 1500€ neto
Napisao si onako kako sam citirao, doslovno ovo -

"Plenky nam je obećao do 2028. minimalnu bruto plaću od 1250€" i
"Prosječna plaća za 12/2025 je iznosila 1494€, a sad za 01/2026 s povećanjem minimalne plaće će prijeći 1500€. "

Kako vidimo u drugoj polovini tvoje (izvorne) druge rečenice -(post broj 21) ne postoji to što sad UBACUJEŠ (ne postoji tamo nikakvo "s obzirom") tako da je sintagma minimalne plaće SUBJEKAT u toj rečenici i na njega se odnosi 1500 eur (a ne na sintagmu prosječne plaće)... Dakle, napisao si da će (s povećanjem) minimalne plaće u prvom mesecu 2026. biti veće od 1500 eur (iz čega proizilazi da je već SADA to više nego što je obećano za 2028 i zato sam se i smejao takvom "obećanju" i vama koji se divite istom). Pitaj nekog filologa da li sam ili nisam u pravu?

Dakle,ne radi se ni o kakvom mom pogrešnom razumevanju tvoje poruke već jedino o tvojoj lošoj pismenosti (lošoj artikulaciji sopstveniih misli... ako si zaista mislio onako kako sad "objašnjavaš") - drugi ljudi mogu da vide samo ono što napišemo - nisu vrači pogađači naših misli/namera.

Napisao si onako kako sam citirao, doslovno ovo -

"Plenky nam je obećao do 2028. minimalnu bruto plaću od 1250€" i
"Prosječna plaća za 12/2025 je iznosila 1494€, a sad za 01/2026 s povećanjem minimalne plaće će prijeći 1500€. "

Kako vidimo u drugoj polovini tvoje (izvorne) druge rečenice -(post broj 21) ne postoji to što sad UBACUJEŠ (ne postoji tamo nikakvo "s obzirom") tako da je sintagma minimalne plaće SUBJEKAT u toj rečenici i na njega se odnosi 1500 eur (a ne na sintagmu prosječne plaće)... Dakle, napisao si da će (s povećanjem) minimalne plaće u prvom mesecu 2026. biti veće od 1500 eur (iz čega proizilazi da je već SADA to više nego što je obećano za 2028 i zato sam se i smejao takvom "obećanju" i vama koji se divite istom). Pitaj nekog filologa da li sam ili nisam u pravu?

Dakle,ne radi se ni o kakvom mom pogrešnom razumevanju tvoje poruke već jedino o tvojoj lošoj pismenosti (lošoj artikulaciji sopstveniih misli... ako si zaista mislio onako kako sad "objašnjavaš") - drugi ljudi mogu da vide samo ono što napišemo - nisu vrači pogađači naših misli/namera.
Znači ti si još jedan "stručnjak" za ekonomiju, a očigledno i za jezik. OK, dopuštam mogućnost da je to zabune došlo i zbog različitih jezika kojim pričamo/pišemo.
Ja sam sasvim točno i razumljivo napisao što i kako, a to što si to shvatio na svoj način, ja ti to nisam kriv..

Znači ti si još jedan "stručnjak" za ekonomiju, a očigledno i za jezik. OK, dopuštam mogućnost da je to zabune došlo i zbog različitih jezika kojim pričamo/pišemo.

Nisam stručnjak ali sam minimalno funkcionalno pismen...A do zabune dolazi kad neko ne ume da artikuliše sadržaj sopstvenih misli tj. kad je nepismen... jer drugi vide (kako rekoh) samo ono što/kako neko napiše a ne ono što je mislio (ako napisano i mišljeno nisu u skladu).

Inače, u krivu si i što se tiče "različitih jezika" - govorimo isti jezik (što svi elementarno pismeni znaju). A ova gospođa (koja jeste stručnjak) je u kratkom snimku objasnila zašto to jeste isti jezik (a i motivaciju forsiranja "različitosti" tog istog jezika)

Nisam stručnjak ali sam minimalno funkcionalno pismen...A do zabune dolazi kad neko ne ume da artikuliše sadržaj sopstvenih misli tj. kad je nepismen... jer drugi vide (kako rekoh) samo ono što/kako neko napiše a ne ono što je mislio (ako napisano i mišljeno nisu u skladu).

Inače, u krivu si i što se tiče "različitih jezika" - govorimo isti jezik (što svi elementarno pismeni znaju). A ova gospođa (koja jeste stručnjak) je u kratkom snimku objasnila zašto to jeste isti jezik (a i motivaciju forsiranja "različitosti" tog istog jezika)

Evo iskreno, ja zbilja ne znam što je tebe toliko uzrujalo to što sam napisao da će s porastom minimalne plaće za 01/2026 porasti i prosječna plaća u da će ona iznositi preko 1500€ za 01/2026. I to sam dosta jasno napisao. E sad što si ti to drukčije protumačio, to je druga stvar.

ja zbilja ne znam što je tebe toliko uzrujalo to što sam napisao...
Nije me uopšte uzrujalo... samo su mi komični ovi kasniji pokušaji kako se upinješ da ispadne da si napisao nešto što nisi napisao (što sam ti već pokazao 2 puta citirajući doslovno šta zaista jesi napisao) a što ja navodno "nisam pravilno razumeo"...

Počinješ da tim dodatnim muljanjima, petljanjima i dokazivanjima nedokazivog ličiš na foto robot onog stereotipnog "Srbina" iz internetskih prepucavanja (kad Hrvati dokazuju da su ta petljanja, muljačine i svakojaka laganja navodno neizostavna nacionalna osobina "Srba") čime, posredno, ideš na ruku srpskim bockanjima Hrvata da ste svi vi zapravo samo "presvučeni" Srbi tj. ono "od svih Srba najgori su Hrvati"

Back