Prosečna plata ista kao u Albaniji

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Septembarska prosečna zarada u Srbiji bila 296 evra, čime smo se skoro izjednačili sa Albanijom, koja ima prosek od 295 evra, kažu u Uniji poslodavaca Srbije.


U Uniji navode da privreda u Srbiji mesečno plaća 65 državnih nameta, što je nekoliko puta više nego u zemljama u okruženju i Evropi.

"Direktna posledica ovakvih izdvajanja su najniže plate zaposlenih u privredi u Srbiji u odnosu na iste te države", kažu poslodavci.

Dragoljub Rajić, zadužen za odnose sa javnošću i privredom u Uniji poslodavaca Srbije, kaže da "brojna opterećenja koja privreda plaća državi i opštinama onemogućavaju vlasnike malih i srednjih preduzeća da isplate veće neto zarade".

"Neefikasna i preskupa država glavni je razlog što zaposleni u privredi imaju skoro 30 odsto manju prosečnu zaradu u odnosu na njihove kolege u javnom sektoru i preduzećima, jer se od privrede na svakom koraku uzimaju dragocena sredstva koja pojede ovaj sektor i budžetski korisnici", dodaje on.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=07&nav_id=477426

Kako sad to?Zar prosečna plata u ovoj BoTinoj marionetskoj državici nije 320e?:think:Po ovome tekstu,razni državni magarci nam otimaju 30% više para koje bi inače imali.
 

Back
Top