PROSECAN SRBIN TRI I PO PUTA SIROMASNIJI OD HRVATA

И ја сад читам, невезано за тему.
Шта је наш проблем?

Наш проблем је што су ови на власти утриповали да ЕУ нема алтернативу.

А Меркелова нам још пре десет година каже да нећемо ући тамо, она министарка из Париза нам то понови пре пар недеља,

а ови наши се и даље ложе на флоскулу "ЕУ нема алтернативу".

Значи основни проблем је што су многим политичарима пуни џепови, а глава и срце празни.

Наш проблем је што су ови на власти утриповали да ЕУ нема алтернативу.

А Меркелова нам још пре десет година каже да нећемо ући тамо, она министарка из Париза нам то понови пре пар недеља,

а ови наши се и даље ложе на флоскулу "ЕУ нема алтернативу".

Значи основни проблем је што су многим политичарима пуни џепови, а глава и срце празни.

Pa treba onda da se okrenemo USA.

Kad USA naredi, EU ce popustiti kakva Merkelova koja ce da sidje sa vlasti...

Izuzmi Sarajevo i opet je sve isto.... Bijedni pacove mali, naša najniža penzija je duplo veća nego kod Ronhilla...

BG je kao grad jedini velegrad u čitavoj SFRJ bivšoj i on nosi svoje vrijednosti koje drugi nemaju, ali ostatak Srbije je propast u poređenju sa nama.gdje smo.imali ratna razaranja i toliki protjerani i pobijeni narod.

Prije 10.godina je ovo bilo nepojmljivo, a za 10 godina ćemo biti za vas kao HR sada za BiH.

I nikakve te fakte nisi prezentirao, nego kmečiš što od zemlje koju su ti obećali 1989. godine nije ostalo ni 40% površine sa 0 km morske obale....

Bosna ti je najsiromasnija zemlja Evrope posle Moldavije. Bez obzira koji entitet uzmes u obzir. Isao sam tri puta u Sarajevo i boravio tamo. A imam i drugova iz vojske tamo. Vecina ljudi je ocajna i bezi iz zemlje. Iz Bosne ti je najvece iseljavanje od svih bivsih SFRJ republika. Dakle katastrofa. Nezaposlenost je astronomska. Tu ste bolji samo od Kosova :D

A kad niste hteli sa jakom Srbijom. A pusti ti ove statistike. Prosek je prosek. Hrvati imaju vise para a komplet biznismeni po Srbiji poslove otvaraju a oni se iseljavaju. Osim toga milijarde eur Srbi ne drze u bankama jer bankama ne veruju.

U Sa koliko sam isto primetio masovna je Yu nostalgija. Mnogo kafica sa SFRJ obelezjima. Kad su culi ljudi da sam iz Srbije uvek su me lepo docekali i govore "Eh da nam je one lepe drzave, a ne ovo sto su nam politicari napravili". No iako jako dobar fin narod, primeti se ocaj i nemastina kakve po Srbiji imas samo pa najzatucanijim krajevima.

Na zalost...

Ja inace volim bosanski narod. Ali ima i hrvatskih vasaka tamo koje niko ne voli.. ko jos voli hrvate...

Poslednja izmena:
A kako ide ta priča?
Veoma mršav vuk je jedne noći sreo ugojenog psa, koji je lutao predaleko od kuće. Pošto je pohvalio njegov lep izgled, vuk je veoma ponizno govorio sa psom. Njega je interesovalo, kako iako mnogo snažniji od psa ipak umire od gladi. Pas opisuje svoj lagodan život i poziva vuka da mu se pridruži i bude čuvar praga i ulaguje se ljudima, a zauzvrat dobijaće kosti i komade jela koja im preostanu. Vuk je imao lepu viziju sreće i ocenio kako će mu biti lakše da živi pod krovom i u besposlici jede obilnu hranu. Ali, kada je video da je psu lanac na vratu ogulio kožu shvatio je da pas nema slobodu i da ne može da ide gde želi. Vuk ga ostavlja izjašnjavajući se da je pun stomak loša cena za plaćanje slobode. Moralna pouka ove basne je bolje umirati od gladi nego biti debeli Frtajler.

Veoma mršav vuk je jedne noći sreo ugojenog psa, koji je lutao predaleko od kuće. Pošto je pohvalio njegov lep izgled, vuk je veoma ponizno govorio sa psom. Njega je interesovalo, kako iako mnogo snažniji od psa ipak umire od gladi. Pas opisuje svoj lagodan život i poziva vuka da mu se pridruži i bude čuvar praga i ulaguje se ljudima, a zauzvrat dobijaće kosti i komade jela koja im preostanu. Vuk je imao lepu viziju sreće i ocenio kako će mu biti lakše da živi pod krovom i u besposlici jede obilnu hranu. Ali, kada je video da je psu lanac na vratu ogulio kožu shvatio je da pas nema slobodu i da ne može da ide gde želi. Vuk ga ostavlja izjašnjavajući se da je pun stomak loša cena za plaćanje slobode. Moralna pouka ove basne je bolje umirati od gladi nego biti debeli Frtajler.

A on čak nije ni debeo, nego mršavi iskompleksirani klinac koji se kiti tuđim perjem, kad smo već kod basni...

Bosna ti je najsiromasnija zemlja Evrope posle Moldavije. Bez obzira koji entitet uzmes u obzir. Isao sam tri puta u Sarajevo i boravio tamo. A imam i drugova iz vojske tamo. Vecina ljudi je ocajna i bezi iz zemlje. Iz Bosne ti je najvece iseljavanje od svih bivsih SFRJ republika. Dakle katastrofa. Nezaposlenost je astronomska. Tu ste bolji samo od Kosova :D

A kad niste hteli sa jakom Srbijom. A pusti ti ove statistike. Prosek je prosek. Hrvati imaju vise para a komplet biznismeni po Srbiji poslove otvaraju a oni se iseljavaju. Osim toga milijarde eur Srbi ne drze u bankama jer bankama ne veruju.

U Sa koliko sam isto primetio masovna je Yu nostalgija. Mnogo kafica sa SFRJ obelezjima. Kad su culi ljudi da sam iz Srbije uvek su me lepo docekali i govore "Eh da nam je one lepe drzave, a ne ovo sto su nam politicari napravili". No iako jako dobar fin narod, primeti se ocaj i nemastina kakve po Srbiji imas samo pa najzatucanijim krajevima.

Na zalost...

Ja inace volim bosanski narod. Ali ima i hrvatskih vasaka tamo koje niko ne voli.. ko jos voli hrvate...

Nema vise turskih pita od srpskoga zita

Lepa priča, samo jedno su priče i nacionalistička mitomanija a drugo realnost.

Ta priča postoji samo u glavama nacionalista i nigde drugo nikad nije postojala niti će postojati.

Orao i svinja

Jednom svinja iz puna korita

pred vratima imućnoga doma,

ka umije, po svinjski lokaše

Oraj gordo na krutoj litici

veličava krila odmaraše

i oštraše smrtonosne kandže

bacajući plamene poglede

na sve strane u proljetno jutro,

k pobjedi se novoj gotoveći

Nego svinja, kako se naloka,

poizdiže turin obrljani

i ugleda na liticu orla

Groknu krupno, pa govori orlu:

Šta tu činiš na goloj litici,

Nesrećniče i gladni ajduče,

Izgnaniče pod opštim prokletstvom?

Što je tvoja žalosna sudbina?

Prazna slava i grabež krvavi,

pa i s krvlju ručak bez večere.

Pomiri se i predaj ljudima,

viđi ka se živi obilato:

meni na dan tri korita daju,

sve punije jedno od drugoga;

pa cio dan u glib do ušiju,

prevraćam se, na svijet uživam;

ni što mislim, ni glavu razbijam,

no iza sna na puno korito.

Oraj tresnu, pa prikupi krila,

s prezrenijem odgovara svinji:

Mož se hvalit ka pošteno živiš

pred svinjama, ali ne pred nama,

jerbo naše pleme ponosito

takvoga se gnušava života.

Nego ti se čuditi i nije:

svinjski misliš, a svinjski govoriš…

To pogađaš, mi smo grabitelji,

pod vslenskim živimo procesom

opasnosti i krvoprolića;

to su naše igre i pirovi

No likovi naši ponositi

jesu simvol zemnog veličanstva,

na krunama carskijem blistaju;

još se krune diče i ponose

što su lika našega dostojne.

To izreče, pa hitro poleti,

ka krilata iz luka strijela,

u svojemu nad oblakom carstvu.

Osta svinja u gadnom brlogu...”

Na zalost...

Verovatno si u pravu za ovo o bankama, Srbi bankama ne veruju,narocito posle 90 tih i propasti, Secaju se i Jezde i Dafine, Ne slazem se za Bosnu ,lepi su im gradovi lepsi od varosi istocne Srbije ,Juga,Makedonije i Kosova, Imaju smeka, Nisam sve video ali BanjaLuka je lep grad i veliki.lepa je i Tuzla ,Sarajevo nisam dovoljno upoznao . Hrvatska je nasledila obalu od Italijana ,ne moramo ni da pisemo koliko je to lepo, Ne mrzim ni jedan narod ,samo mi nije jasno ko to nas vuce u rikverc, Zasto trpimo stetocine poput Seselja .Canka .i mase politicara, Ko uopste glasa za njih?

Verovatno si u pravu za ovo o bankama, Srbi bankama ne veruju,narocito posle 90 tih i propasti, Secaju se i Jezde i Dafine, Ne slazem se za Bosnu ,lepi su im gradovi lepsi od varosi istocne Srbije ,Juga,Makedonije i Kosova, Imaju smeka, Nisam sve video ali BanjaLuka je lep grad i veliki.lepa je i Tuzla ,Sarajevo nisam dovoljno upoznao . Hrvatska je nasledila obalu od Italijana ,ne moramo ni da pisemo koliko je to lepo, Ne mrzim ni jedan narod ,samo mi nije jasno ko to nas vuce u rikverc, Zasto trpimo stetocine poput Seselja .Canka .i mase politicara, Ko uopste glasa za njih?
Ono što su Hrvati sagradili liči na groblja iz srednjeg veka a statue Gospe im liče na prostitutku koja prosi 2 dinara pred WC-om.

Polako, nemojmo žuriti, prethodno treba da pronađemo šta su Hrvati sagradili, što nije nimalo lak posao, a potom možemo da raspravljamo je li to lepo ili ružno...

gospa

Back