GeorgeV
Buduća legenda
- Poruka
- 34.255
Pa kad ih imaju 13, nemoš promašiti
Zar nema 16?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa kad ih imaju 13, nemoš promašiti
Pazi, ja nisam vidio rata, bio sam debelo pre mlad za to, moji mnogi jesu. Ono što mene zanima je povijest ratovanja, jednako ovaj zadnji koliko i prvi svjetski ili balkanski ratovi. I da se koliko toliko objektivno sagleda šta se dogodilo. Osobno ne razumijem zašto je nekim Hrvatima problem priznati da je NDH bila genocidno čudovište prema Srbima, Židovima, Romima i slicna kvazi patriotska izdr.kavanja.
Bošnjaci su napravili stratešku pogrešku što se nisu uključili odmah sa Slovencima i Hrvatima u jelte..otimačinu oružja JNA. Jer ono što je Hrvatska imala je uvatila 9-11mj 1991. A Bošnjaci su naprosto kasnili za događajima i skupo su platili to što su htjeli ostati po strani iako je to možda bilo racionalno na prvi pogled.
Inače, ako nisi čitao Balkan Battlegrounds, milina jedna, ima u pdf u dva toma.
Nisam.Pročitaću.I ja imam slična interesovanja.
No,što se bbošnji tiče,misli da su pogrešili što su uopšte ulazili u rat.Mogli su da budu strpljivi i da kasnije,nakon svega,mirnim putem izađu iz krnje jugoslavije zajedno sa CG.Tada i dobili sve,bez ispaljenog metka,uz malo negodovanje lokalnih Srba.Greška u proceni svojih mogućnosti i verovanje u lažna obećanja nekih svetski bitnih ljudi.
No,što se bbošnji tiče,misli da su pogrešili što su uopšte ulazili u rat.Mogli su da budu strpljivi i da kasnije,nakon svega,mirnim putem izađu iz krnje jugoslavije zajedno sa CG.Tada i dobili sve,bez ispaljenog metka,uz malo negodovanje lokalnih Srba.Greška u proceni svojih mogućnosti i verovanje u lažna obećanja nekih svetski bitnih ljudi.
Ma đe pogrešili, vidiš da su pobedili...skoro da su i Mostar uzeli...
У Вуковару просечна плата је 570 евра, то је за 30% боља зарада у односу на Београд, али колико је у Вуковару скупља потрошачка корпа.
У Бјеловару је још гора ситуација, јер је тамо плата већа само за 18% у односу на Београд.
Hahah, ti si lud. Bosna može samo još više da propadne. Pitanje je da li će ona za 10 godina i postojati.A Gavrilo? A Mehmed paša Sokolović? A ko će nosati mošti po srpskijem zemljama? Eh, poslije 30 godina, ni para ni srpskijem zemalja..
- - - - - - - - - -
To možda u Dodikistanu, kod nas ti je plata za obično radno.mjesto u pogonu u Elektroprivredi BiH od oko 1900 maraka Plus topli obrok. Pošta, bolnice, raspitaj se malo...
De si Đoko i ti šenlučiš u kasni vakat
ovo je dosta bitan podatak. to znaci da kako god raspodelimo bogastvo Srbije opet je bogastvo jednako prosecnoj profesorskoj plati u Svajcarskoj
Ali nešto se čini da nije u redu sa uvodnom računicom, izgleda je blic nešto krivo prenio. Nije moguće da prosječan Hrvat ima 35000 dolara financijske imovine, bez uračunate vrijednosti nekretnina. Kao što nije moguće da prosječan Srbin ima 12000, što bi dalo otpr 36000 po porodici u SRB i preko 100000 u HR?!?
Vrijednost štednje je možda bolji indikator.
To nije interesantno, druže pišče, nego strašno na rusoradikalan način, bez bedža.Interesantno je i da bogatstvo u Srbiji nije mnogo raslo poslednjih godina a za razliku od susednih zemalja.
mislim da je to pre vrednost svega po prosecnom coveku. Cela Srbija bi vredela onda 70 milijardi evra,a to je neka realna vrednost.
Ono šta u tekstu blica eksplicitno navodi su "novac, akcije, obveznice i druga financijska imovina" te "prosečni Hrvat raspolaže sa:" e pa qurac moj raspolaže. A tek što prosječni Austrijanac ima 213 000 eura, moš mislit. Prosječni neto dohodak AUS kućanstva(ne individue) je oko 30000E, u Hrvatskoj oko 13000E.
Inače, ja tražio to izvješće, nisam našao. Našao sam za Aziju, Brazil i Rusiju.
Za usporedbu, neto vrijednost imovine, koja se oko 60-70% sastoji od equitija nekretnina u US za židovska kućanstva(ne individue) iznosi 414 000$, za non hispanic whites 107 000$ i za crnce oko 40 000$. Sve se može naći u njihovom statističkom atlasu.
Ono šta u tekstu blica eksplicitno navodi su "novac, akcije, obveznice i druga financijska imovina" te "prosečni Hrvat raspolaže sa:" e pa qurac moj raspolaže. A tek što prosječni Austrijanac ima 213 000 eura, moš mislit. Prosječni neto dohodak AUS kućanstva(ne individue) je oko 30000E, u Hrvatskoj oko 13000E.
Inače, ja tražio to izvješće, nisam našao. Našao sam za Aziju, Brazil i Rusiju.
Za usporedbu, neto vrijednost imovine, koja se oko 60-70% sastoji od equitija nekretnina u US za židovska kućanstva(ne individue) iznosi 414 000$, za non hispanic whites 107 000$ i za crnce oko 40 000$. Sve se može naći u njihovom statističkom atlasu.
Dotična analiza, ako je takva kao što je objavljena u blicu, je obična glupost.
U CG i Bosni i ne znaju šta su "finansijski instrumenti" (ne znaju uglavnom ni u Srbiji, ali smo za ove kraljevi) a ne da računaju bogatstvo u njima...
Pa isto, 10 milijarde / 7 miliona, jednako opet 3.5 puta manje od CROOtprilike, e gdje bi nam bio kraj da svaki punoljetan čovjek u Hr ima 35000 evradi u novcu i dionicama.
Mislim da ako se ukupna štednja građana u Hr podijeli sa 4 milijuna, dobijamo negdje 3000 eura po glavi, neka je 4000 po punoljetnom građaninu. Za Srbiji ne znam.
Otprilike, e gdje bi nam bio kraj da svaki punoljetan čovjek u Hr ima 35000 evradi u novcu i dionicama.
Mislim da ako se ukupna štednja građana u Hr podijeli sa 4 milijuna, dobijamo negdje 3000 eura po glavi, neka je 4000 po punoljetnom građaninu. Za Srbiji ne znam.
Ma dobro, to je prosek, ti jedan jedeš meso, a nas 20 kupus...u proseku svi jedemo sarmu.
Nego o realitetima pričamo...u zemljama gde se vrhuncem krupnog investiranja smatra kupovina državnih obveznica, a vrhuncem nekog investiranja "srednje klase" kupovina nekretnine pa njeno idavanje na crno, oni analiziraju "finansijsku imovinu"...
Pa isto, 10 milijarde / 7 miliona, jednako opet 3.5 puta manje od CRO
хрватски богаташи штеде у ХРватској
Izasao tekst u Blicu o istrazivanju Credi Swis banke o finansijskoj moci stanovnika Evrope, Tek stanje je gore nego sto sam mislio, Prosecan Hrvat ima 3,5 puta vise para od prosecnog Srbina ,Slovenac 7 put cak i stanovnici Bih imaju vise para od nas,
https://www.blic.rs/biznis/vesti/pr...svajcarski-bankari-istrazivali-koliko/m8r7mvx
Zlatan period izgleda da jos dugo nece doci u Srbiju,Jedino na RTS u. Da li je bolje da se lazemo kao na tv ili da izlazimo sa pravim rezultatima,ako nam se mladi sele a mi kazemo da smo smanjili nezaposlenost da li je to tacno, Ako ti ode 100 000 stanovnika naravno da si smanjio nezaposlenost ali koliko se zaposlilo, Citam za Pancevo otvore jednu firmu a zatvore Azotaru i otpuste 1200 radnika.Isti zatvoreni krug.
И ја сад читам, невезано за тему.
Шта је наш проблем?
Kako ovo nije mi jasno ?? Da prosjecni stanovnik Bosne ima 14 000 evra ustedjevini,a prosjecni stanovnik Srbije 10 700 ?
Mislim nema logike neke.Kod nas je bio strasan rat,oko 60% stanovnistva je unutar svoje zemlje izbjeglo i moralo je ponovo " Jovo na novo".
Ovaj novinar hoce nekom komplekse da nabije.
To je baš sjajno, što smradikalima ne ostaje nijedan eurocent.У завршну бројку улазе милионери којих у ХРватској има подоста, односно хрватски богаташи штеде у ХРватској, што је за сваку похвалу.
Српсми милионери већински штеде (или ”штеде”) по разном Кипру, Монаку и Девичанским острвима. Ти људи носе превагу и творе велику разлику од државе до државе.