Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

Mislim da ste otišli u pogrešnom pravcu sa ovim računanjem papa!

Zasto mislite tako? Jel ste pronasli neku sigurnu "gresku" , kojom bi ovakvo tumacenje bilo sasvim netacno-ilisamo predpostavljate da nije tako??

Hteli ste da okacite ostale stihove o Prvoj i Drugoj Zveri, Vavilonu Velikom, ili Bludnici....

Ne znam ostale stihove gde su ,osim ovih u Otkrivenju...ako vi znate,okacite ih molim vas...

Da li i Stari Zavet spominje nestoo tome? :)

Helloooo...ignorisi ga! Nemoj da dopustis da nam kvari diskusiju.... Ovo su vazne stvari !

Ocigledno ce mu mesto biti sumljivo.... Dakle, sedmi "kralj" ce zamalo da ostane , a doci ce ovaj osmi.. "koji jeste i nije"

Meni to lici kao da ...

- - - - - - - - - -

A recimo, zasto je predposlednji papa tako brzo napustio svoje mesto???..... Jel su u pitanju bili samo zdravstveni problemi??

Mozda ako ovaj bude kratko Racinger opet bude papa?
Kaze da jeste a nije.
Ako bi se desilo cudo da se oporavi?

I cudi se sva zemlja zveri?

Pred 12:13 Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

- - - - - - - - - -

Gdje to piše u novom zavjetu da treba Sabat poštovati?

Evo gde:

Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2.Mo 20:8 Sećaj se dana od Subotnog da ga svetkuješ.
2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

- - - - - - - - - -

Off 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Off 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da udju na vrata u grad.

I 10 BOZJE ZAPOVESTI NALAZIMO U PRAVOLAVNI KALENDAR SA 4 ZaPOVESTI O SUBOTI.

Pred 12:13 Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

- - - - - - - - - -

Evo gde:

Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2.Mo 20:8 Sećaj se dana od Subotnog da ga svetkuješ.
2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Prvo to iz Mojsijevih je stari zavjet a ja sam pitao u novom zavjetu.

A ovo iz Otkrivenja nema veze nikakvom uredbome da treba Sabat držati to se može tumačiti na razne načine slava u tom tekstu a Sabat i poštovanje Sabata je zakon a zakona nema jer bi bio jasan kao zakon ili obavezno.

A ovo iz Otkrivenja nema veze nikakvom uredbome da treba Sabat držati to se može tumačiti na razne načine slava u tom tekstu a Sabat i poštovanje Sabata je zakon a zakona nema jer bi bio jasan kao zakon ili obavezno.

Nema ni u Novom Zavetu da jepromenio za nedelju.. a 10 Bozjih Zapovesti vazi i u Novom Zavetu!
Sta pokusavas da dokazes???

16 Neka vas dakle nitko ne osuđuje za jelo, ili za piće, ili za kakav blagdan, ili za mlađak, ili za subote;

KOLOŠANIMA 2

Nema ni u Novom Zavetu da jepromenio za nedelju.. a 10 Bozjih Zapovesti vazi i u Novom Zavetu!
Sta pokusavas da dokazes???

Čovek nije ni napisao da ima u novom zavetu da je subota zamenjena za nedelju...Zašto kazuješ ono što istina nije...
Pitao je ovako...

Gdje to piše u novom zavjetu da treba Sabat poštovati?

pa kada su mu postavljeni stihovi iz starog zaveta i jedan iz novog čovek je napisao ovako...

i onda dodao ovo...

16 Neka vas dakle nitko ne osuđuje za jelo, ili za piće, ili za kakav blagdan, ili za mlađak, ili za subote;

KOLOŠANIMA 2

i time dokazao da nema osude za nepoštovanje subote....po novom zavetu...

Možeš li to shvatiti...nema osude a ne ono što si izmontirala...promene subote za nedelju...

Čovek nije ni napisao da ima u novom zavetu da je subota zamenjena za nedelju...Zašto kazuješ ono što istina nije...
Pitao je ovako...

pa kada su mu postavljeni stihovi iz starog zaveta i jedan iz novog čovek je napisao ovako...

i onda dodao ovo...

i time dokazao da nema osude za nepoštovanje subote....po novom zavetu...

Možeš li to shvatiti...nema osude a ne ono što si izmontirala...promene subote za nedelju...

Nama ne treba da dokazuje,nego sebi..... i da li ce sada da poslusa sto je procitao ??!

Pa eto ti- sam si pronasao stih, i jos uvek ne verujes..... sta da ti radimo??

I jos da smo ti mi citirali...nego si sam nasao.....

Ti Helenice nisi niti možeš shvatiti stih koji ti je čovek postavio...nema osude za subotu za nepoštovanje subote...u tom stihu se ne govori o nikakvoj promeni subote za nedelju...

A zašto li napisah ono...ti Helenice...

I nešto mi se javlja da češ ti veoma brzo postati ...adventistička Mona...

Pozdrav tebi jer na ovoj temi obitavati neću...To će da bude nešta kao oglasna tabla adventista, zar ne...

Sektaški umovi su izautomatizovani s prejudiciranjme stanja stvari i ne mogu da shvate da može netko samo biti promatrač i jednog i drugoga da nije navijač ni za jedno ni drugo nego samo primjećuje određene nelogičnosti.

E to je to. Nikako ne mogu da shvatim zašto im je teško da shvate da ima i onih koji su samo posmatrači sa strane i naravno primećuju neke nelogičnosti.

Sektaški umovi su izautomatizovani s prejudiciranjme stanja stvari i ne mogu da shvate da može netko samo biti promatrač i jednog i drugoga da nije navijač ni za jedno ni drugo nego samo primjećuje određene nelogičnosti.

Nema nelogicnosti.... Ne mozes da dokaze nelogicnosti,kao sto nisi ni za ono vreme u prorocanstvu!

Za krsenje 2. Zapovesti i 4.Zapovesti - nema sumnje i nema opravdanja! :)
Niti mi jeiko na ovomforumu dokazao suprotno :)

- - - - - - - - - -

Au...moram i ovo...pročitao je isto što i ja....nema osude za nepoštovanje subote...Nema da piše da je subota nedeljom zamenjena...

I pokušaj da pišeš bez...množine....nama ne treba...

Mogu da pricam u mnozini, jer je znam koji je Glasnikov stav.... abrlja ovde na mojoj temi....

i nije mu prvi put....

Vi znate znanje... ali vam fali VERA! I to je valjda neki dar :)

17 što je sjena budućih stvari; a tijelo je Kristovo.

18 Neka vas nitko ne liši nagrade, koji uživa u postu i službi anđela ponoseći se stvarima, što ih je tobože vidio, uzalud nadimajući se mišljenjem tijela svojega,

19 A ne držeći se glave, iz koje je sve tijelo pomoću zglavaka i sveza složeno i sastavljeno, i raste za rast u Bogu,

20 Ako dakle umrijeste s Kristom počelima svijeta, zašto vas, kao da još živite u svijetu, vežu propisima:

21 "Ne dotakni se!" Ne okusi!" "Ne opipaj!"? Sve to propada s upotrebom,

22 To su zapovijedi i nauke i ljudske.

23 Imaju doduše priliku mudrosti po umišljenoj pobožnosti, postu i trapljenju tijela, ali u njima nema ništa časno, nego da se zasiti tijelo

Za mene ima .... otvori svoju temu !

A za onaj stih iz Kolosanima 2,16 ti hvala- dodala sam ga na listi doaza- ZASTO TREBA SVETKOVATI SUBOTU, A NE NEDELJU!

Umeš li ti da čitaš?

Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

Dakle ovde apostol kaže da niko nema pravo da osuđuje druge zbog slavljenja ili neslavljenja subote ili bilo kakvog praznika. Ne piše u tom stihu nigde da treba slaviti subotu. Piše da niko nema pravo nikog da osuđuje nekoga ko ne slavi subotu. Šta nije jasno?

Back