Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

Zašto niste hteli da odgovorite...

Nisam primetio :lol:

Nekada se molim nekada ne, samo uzmem knjigu i sve razumem :) Nekako mi se samo otkriva kada trazim to od Boga da razumem bolje i tacno :)

Bog zna da li ja zelim da razumem ili samo citam bzvz da bi nesto napiso na forum :mrgreen:

Ja kada citam, radim to sa iskrenim zanimanjem i verujem u ono sto pise i ne sumnjam da li je to laz ili je pravi prevod :lol:

Bog otkriva onima koji to zele iskreno da znaju i veruju u to ;)

A onima sto se rugaju i podsmevaju Bibliji i koriste je da bi ismevali Boga na forum ili bilo gde za njih je to tajna i mogu da citaju dan i noc i nece razumeti jedan pasus :rotf:

Citirajte biblijski tekst (koji je postavljen na ovoj temi)...

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

ALI NEMOJTE CITIRATI SA PARALELENIM STIHOVIMA

11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Jezek. 3:27, 2 Tim. 3:13

12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem.
Isa. 40:10, Mat. 16:27, Rim. 2:6, Rim. 14:12

13 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.
Isa. 41:4, Isa. 44:6

14 Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Dan. 12:12, Otkr. 21:12

15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Zah. 14:21

Ah da- na to si mislio - hvala SDL :rumenko: nisam jos upotrebljavala te opcije....

Mr.Lover ili Secret Lover je dobar decko..... cetovala sam s njim pre neki dan i pricali smo o Isusu. Upucen je u dosta i vidi se da je iz njega visegodisnje proucavanje Bozje Reci ! Drago nam je sto je ovde :)

A prevazici ce on te svoje "bubice" .... kad se ozeni :) ...... Jel tako Secret Lover-e? ;)

- - - - - - - - - -

Imam obaveze...pa sam od 20h opet tuuuu :)

Daničić-Karadžić
Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

E2R (Easy To Read)
Jas 2:10 Tko vrši sav Zakon, a samo u jednoj odredbi pogriješi, kriv je kao da je sve prekršio.
Jas 2:11 Jer Bog koji je rekao: "Ne čini preljub" kazao je i: "Ne ubij!" Pa ako i nisi počinio preljub, ali si nekog ubio, u potpunosti si prekršio Božji zakon i pred Bogom si kriv za sve.

MKJV
Jas 2:10 For whoever shall keep the whole Law and yet offend in one point, he is guilty of all.
Jas 2:11 For He who said, "Do not commit adultery," also said, "Do not murder." But if you do not commit adultery, yet if you murder, you have become a transgressor of the Law.

Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama:

Rev_2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.

Rev_2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Rev_2:17 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od mane sakrivene, i daću mu kamen beo, i na kamenu novo ime napisano, kog niko ne zna osim onog koji primi.

Rev_3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred anđelima Njegovim.

Rev_3:12 Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.

Rev_3:21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

Rev_21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga

Poslednja izmena:
Revelation 21:8

(BBE) But those who are full of fear and without faith, the unclean and takers of life, those who do the sins of the flesh, and those who make use of evil powers or who give worship to images, and all those who are false, will have their part in the sea of ever-burning fire which is the second death.

(CEV) But I will tell you what will happen to cowards and to everyone who is unfaithful or dirty-minded or who murders or is sexually immoral or uses witchcraft or worships idols or tells lies. They will be thrown into that lake of fire and burning sulfur. This is the second death.

(Croatian IS) A strašljivima, i nevjernima i nečistima, i ubojicama i bludnicima, i vračarima i idolopoklonicima i svima lašcima, njima je dio u jezeru, što gori ognjem i sumporom. To je smrt druga.

(Croatian ST (KS)) Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt."

(Croatian E2R) Ali sve kukavice, nevjernici i pokvarenjaci, svi ubojice i bludnici i vračari te idolopoklonici i svi lažljivci - završit će u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.

(EMTV) But the cowardly, and unbelieving, and sinners, and abominable, and murderers, and fornicators, and drug users, and idolaters, and all who are false shall have their part in the lake which burns with fire and brimstone, which is the second death."

(ERV) But those who are cowards, those who refuse to believe, those who do terrible things, those who kill, those who sin sexually, those who do evil magic, those who worship idols, and those who tell lies--they will all have a place in the lake of burning sulfur. This is the second death."

(ESV) But as for the cowardly, the faithless, the detestable, as for murderers, the sexually immoral, sorcerers, idolaters, and all liars, their portion will be in the lake that burns with fire and sulfur, which is the second death."

(GNB) But cowards, traitors, perverts, murderers, the immoral, those who practice magic, those who worship idols, and all liars---the place for them is the lake burning with fire and sulfur, which is the second death."

(GW) But cowardly, unfaithful, and detestable people, murderers, sexual sinners, sorcerers, idolaters, and all liars will find themselves in the fiery lake of burning sulfur. This is the second death."

(ISV) But people who are cowardly, unfaithful, detestable, murderers, sexually immoral, sorcerers, idolaters, and all liars will find themselves in the lake that burns with fire and sulfur. This is the second death."

(KJV) But the fearful, and unbelieving, and the abominable, and murderers, and whoremongers, and sorcerers, and idolaters, and all liars, shall have their part in the lake which burneth with fire and brimstone: which is the second death.

(LEB) But as for the cowards and unbelievers and detestable persons and murderers and sexually immoral people and sorcerers and idolaters and all liars, their share is in the lake that burns with fire and sulphur, which is the second death.

(LITV) But for the cowardly and unbelieving, and those having become foul, and murderers, and fornicators, and sorcerers, and idolaters, and all the lying ones, their part will be in the Lake burning with fire and brimstone, which is the second death.

(MKJV) But the fearful, and the unbelieving, and the abominable, and murderers, and whoremongers, and sorcerers, and idolaters, and all liars, will have their part in the Lake burning with fire and brimstone, which is the second death.

(RV) But for the fearful, and unbelieving, and abominable, and murderers, and fornicators, and sorcerers, and idolaters, and all liars, their part shall be in the lake that burneth with fire and brimstone; which is the second death.

(Serbian DK) A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

(Serbian LBc) А страшљивима и невернима и поганима и крвницима и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свим лажама, њима је део у запаљеном језеру од огња и сумпора; то је друга смрт.

(Serbian SPc) А страшљивима и невјернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт.

(Serbian DS) A strašljivcima, nevernima, gnusnima, ubicama, bludnicima, vračarima, idolopoklonicima i svima lažama, njima je mesto u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.

(Serbian EC) A strašljivcima i nevernima i gnusnima i ubicama i bludnicima i vračarima i idolopoklonicima i svima lažama - njima je mesto u jezeru koje gori od vatre i sumpora; to je druga smrt.

(Serbian SA) A strašljivcima, nevernima, odvratnima, ubicama, bludnicima, vračarima, idolopoklonicima i svim lažljivcima mesto je u jezeru gorućeg sumpora. To je druga smrt."

(Webster) But the fearful, and unbelieving, and the abominable, and murderers, and lewd men, and sorcerers, and idolaters, and all liars, shall have their part in the lake which burneth with fire and brimstone: which is the second death.

Ovo nije tema meni da se sudi vec o Otkrivenju :)

Ja sam vam dao objasnjenje a vi ga pogazite kao PIG sto sam i ocekivao :mrgreen:

Jer ne moze istina da stane u svakog :aha:

Za tvoju informaciju i Pavle je bio gresan pa je postao najveci Apostol :malav:

Dakle Bog moze da oprosti i prihvati coveka i Isus je zvao gresnike :rumenko:

Ja nikme ne sudim samo objasnjavam Bibliju za onog KO IMA UHO :lol:

Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama:

Rev_2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.

Rev_2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Rev_3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred anđelima Njegovim.

Dakle, šta nas AUTOR - Sveti Duh upozorava...

koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.

Koji ne pobede da li će moći jesti plodove sa drveta života?

Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Koji ne pobede da li će mu nauditi druga smrt?

Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života

Koji ne pobede da li će se obući u Hristovu pravdu i da li će njegovo ime biti izbrisano iz knjige života?

Poslednja izmena:

Back