Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Posto vidim da postoje ljudi na ovom forumu koji razumeju prorocanstva,i koji su mogli da objasne Danilova prorocanstva.....
Volela bi ako bi neko mogao da mi pojasni sledece vidjenje iz Otkrivenja 5.glave

Opet je puno simbola- 7 pecata, 4 (nove) zveri, 24 staresine itd. ?

Otkrivenje 5. glava

1 I vidjeh: na desnici Onoga koji sjedi na prijestolju - knjiga, iznutra i izvana ispisana, zapečaćena sa sedam pečata!
2 I vidjeh snažna anđela gdje iza glasa proglašuje: "Tko je dostojan otvoriti knjigu i otpečatiti pečate njezine?"
3 I nitko - ni na nebu, ni na zemlji, ni pod zemljom - nije mogao otvoriti knjige i pogledati u nju.
4 Briznem u plač jer se nitko ne nađe dostojan otvoriti knjigu i pogledati u nju.
5 A jedan od starješina reče: "Ne plači! Evo, pobijedi Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, on će otvoriti knjigu i sedam pečata njezinih.
6 I vidjeh: posred prijestolja i četiriju bića i posred starješina stoji, kao zaklan, Jaganjac sa sedam rogova i sedam očiju, to jest sedam duhova Božjih, po svoj zemlji poslanih.
7 On pristupi te iz desnice Onoga koji sjedi na prijestolju uzme knjigu.
8 A kad on uze knjigu, četiri bića i dvadeset i četiri starješine padoše ničice pred Jaganjca. U svakoga bijahu citre i zlatne posudice pune kada, to jest molitava svetačkih.
9 Pjevaju oni pjesmu novu: "Dostojan si uzeti knjigu i otvoriti pečate njezine jer si bio zaklan i otkupio, krvlju svojom, za Boga ljude iz svakoga plemena i jezika, puka i naroda;
10 učinio si ih Bogu našemu kraljevstvom i svećenicima i kraljevat će na zemlji."
11 I vidjeh, i začuh glas anđela mnogih uokolo prijestolja, i bića i starješina. Bijaše ih na mirijade mirijada i tisuće tisuća.
12 Klicahu iza glasa: "Dostojan je zaklani Jaganjac primiti moć, i bogatstvo, i mudrost, i snagu, i čast, i slavu, i blagoslov!"
13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!"
14 I četiri bića ponavljahu: "Amen!" A starješine padnu ničice i poklone se.

Posto vidim da postoje ljudi na ovom forumu koji razumeju prorocanstva,i koji su mogli da objasne Danilova prorocanstva.....
Volela bi ako bi neko mogao da mi pojasni sledece vidjenje iz Otkrivenja 5.glave

Otkrivenje 5. glava

1 I vidjeh: na desnici Onoga koji sjedi na prijestolju - knjiga, iznutra i izvana ispisana, zapečaćena sa sedam pečata!
2 I vidjeh snažna anđela gdje iza glasa proglašuje: "Tko je dostojan otvoriti knjigu i otpečatiti pečate njezine?"
3 I nitko - ni na nebu, ni na zemlji, ni pod zemljom - nije mogao otvoriti knjige i pogledati u nju.
4 Briznem u plač jer se nitko ne nađe dostojan otvoriti knjigu i pogledati u nju.
5 A jedan od starješina reče: "Ne plači! Evo, pobijedi Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, on će otvoriti knjigu i sedam pečata njezinih.
6 I vidjeh: posred prijestolja i četiriju bića i posred starješina stoji, kao zaklan, Jaganjac sa sedam rogova i sedam očiju, to jest sedam duhova Božjih, po svoj zemlji poslanih.
8 A kad on uze knjigu, četiri bića i dvadeset i četiri starješine padoše ničice pred Jaganjca. U svakoga bijahu citre i zlatne posudice pune kada, to jest molitava svetačkih.
9 Pjevaju oni pjesmu novu: "Dostojan si uzeti knjigu i otvoriti pečate njezine jer si bio zaklan i otkupio, krvlju svojom, za Boga ljude iz svakoga plemena i jezika, puka i naroda;
10 učinio si ih Bogu našemu kraljevstvom i svećenicima i kraljevat će na zemlji."
11 I vidjeh, i začuh glas anđela mnogih uokolo prijestolja, i bića i starješina. Bijaše ih na mirijade mirijada i tisuće tisuća.
12 Klicahu iza glasa: "Dostojan je zaklani Jaganjac primiti moć, i bogatstvo, i mudrost, i snagu, i čast, i slavu, i blagoslov!"
13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!"

niko od sazdanih bica .ni andjeli ni sveti ne mogu da rastumace bozije odluke i dubine sem jaganjca koji je kao covek izdanak davida a po svom bozanstvu sam stvoritelj.... izlazi iz desnice...ko moze iz desnice da izidje osim sina boga samog..:D

Ja mislim sledec.

1. Taj sto sedi je neki sudija (bog) i drzi krivicna dela ljudi, prekrseno 7 boziji zapovesti

2. Ovaj andjeo proziva narod " Ko ima hrabrosti da procita prekrsaje"

3. Nema niko

4. Andjeo place sto niko ne sme otvoriti knjigu

5.A treci andjeo kaze ovom drugom, ne placi evo ima David zvani Lav, on ce otvoriti knjigu

6. I on vidje zaklanu ovcu sa sedam rogova, To je izgleda djavo

7. I on uze sebi knjigu

8.I tamo se valjda neke zlatne posudice ukinu a ukinu se i neke starjesine i bica, a zapravo se radi o tome da je knjigu okrenuo naopacke pa ovi valjda popadose.

9. A ovi ostali zapjevase kako je ovaj imao hrabrosti otvoriti tu knjigu

10. Valjda ovaj sto je uzeo knjigu ce biti neki kralj ako mu da Bog.

11. A andjeli viknuse da ce biti i neki strarjesina

12. I onda svi viknuse da je taj David zvani Lav dostojan dobiti zaklanog jaganjaca i para, znage,moci itd....

13. Onda se zivotinje sa mora i sa neba viknuse da je dostojan dobiti jaganjaca i slave

14. A cetiri bica vicu tako je....

niko od sazdanih bica .ni andjeli ni sveti ne mogu da rastumace bozije odluke i dubine sem jaganjca koji je kao covek izdanak davida a po svom bozanstvu sam stvoritelj.... izlazi iz desnice...ko moze iz desnice da izidje osim sina boga samog..:D

Da,Jagnje je ocigledno Isus Hristos.... zaklano Jagnje je ceo Stari Zavet simbolizuje Isusa Hrista. Dakle,on je jedino dostojan ,jernema grehe itd...

Ali zasto 7 pecata??

- - - - - - - - - -

Ja mislim sledec.

1. Taj sto sedi je neki sudija (bog) i drzi krivicna dela ljudi, prekrseno 7 boziji zapovesti

2. Ovaj andjeo proziva narod " Ko ima hrabrosti da procita prekrsaje"

3. Nema niko

4. Andjeo place sto niko ne sme otvoriti knjigu

5.A treci andjeo kaze ovom drugom, ne placi evo ima David zvani Lav, on ce otvoriti knjigu

6. I on vidje zaklanu ovcu sa sedam rogova, To je izgleda djavo

7. I on uze sebi knjigu

8.I tamo se valjda neke zlatne posudice ukinu a ukinu se i neke starjesine i bica, a zapravo se radi o tome da je knjigu okrenuo naopacke pa ovi valjda popadose.

9. A ovi ostali zapjevase kako je ovaj imao hrabrosti otvoriti tu knjigu

10. Valjda ovaj sto je uzeo knjigu ce biti neki kralj ako mu da Bog.

11. A andjeli viknuse da ce biti i neki strarjesina

12. I onda svi viknuse da je taj David zvani Lav dostojan dobiti zaklanog jaganjaca i para, znage,moci itd....

13. Onda se zivotinje sa mora i sa neba viknuse da je dostojan dobiti jaganjaca i slave

14. A cetiri bica vicu tako je....

Sta simbolizuju ove 4 zivotinje??

Otkrivenje 5. glava

1. Jovan je video knjigu sa 7 pecata

2. Jedan jaki Andjeo trazi nekog ko je dostojan da otvori knjigu i pecate

3. Niko u celom svemiru nije se nasao ko je mogao to da ucini

4. Jovan je zaplkao jer je zeleo da neko otvori knjigu i pecate i sazna sta se nalazi tamo

5. Zatim jedan od 24 staresina kaze Jovanu da ne place, da je pobedio ISUS i on ce otvoriti sedam pecata

6. Ovde se opisuje kako Isus stoji pred svim svetima na nebu u obliku Jagnjeta koje je zaklano ( Isus koji je zrtvovan na zemlji i pobedio svet i ostao veran Bogu do kraja - to je pobeda ) sedam duhova su 7 Crkava na zemlji

7. Isus pristupa Bogu i uzima knjigu

8. Kada je Isus uzeo knjigu od Boga, Cetiri ziva bica i sve staresine poklonise se Isusu ( Jagnjetu )

9. I zapevali su pesmu novu: "Dostojan si uzeti knjigu i otvoriti pečate njezine jer si bio zaklan i otkupio, krvlju svojom, za Boga ljude iz svakoga plemena i jezika, puka i naroda; Blagolovili su Isusa jer je zasluzio da otvori knjigu i pecate ( Ovde oni priznaju da je Isus dao svoj zivot za otkup covecantva i platio Bogu svojom krvlju ( zato kaze zaklan kao zrtveno jagnje )

10. I ucinio ih je da vladaju sa Bogom - onih 144.000 odabranih

11/12. Zatim sva duhovna stvorenja na nebu klicu i radosno govore: Dostojan je zaklani Jaganjac ( Isus ) primiti moć, i bogatstvo, i mudrost, i snagu, i čast, i slavu, i blagoslov!"

13. Sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu ( Isusu ) blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!"

Ovde Svako zivo bice na nebu i na zemlji i sto je god stvoreno blagoslovi Isusa

14. Staresine potvrdjuju i odobravaju opet da Isus moze otvoriti knjigu i pecate recima: AMEN ( Neka bude tako ) i opet se poklanjaju Isusu

To je to :)

Zelis dalje ?

- - - - - - - - - -

Da,Jagnje je ocigledno Isus Hristos.... zaklano Jagnje je ceo Stari Zavet simbolizuje Isusa Hrista. Dakle,on je jedino dostojan ,jernema grehe itd...

Ali zasto 7 pecata??

- - - - - - - - - -

Sta simbolizuju ove 4 zivotinje??

Cetiri zivotinje su Cetiri Bozije osobine:

1. Ljubav

2. Hrabrost

3 Mudrost

4. Moc

1. Jovan je video knjigu sa 7 pecata

2. Jedan jaki Andjeo trazi nekog ko je dostojan da otvori knjigu i pecate

3. Niko u celom svemiru nije se nasao ko je mogao to da ucini

4. Jovan je zaplkao jer je zeleo da neko otvori knjigu i pecate i sazna sta se nalazi tamo

5. Zatim jedan od 24 staresina kaze Jovanu da ne place, da je pobedio ISUS i on ce otvoriti sedam pecata

6. Ovde se opisuje kako Isus stoji pred svim svetima na nebu u obliku Jagnjeta koje je zaklano ( Isus koji je zrtvovan na zemlji i pobedio svet i ostao veran Bogu do kraja - to je pobeda ) sedam duhova su 7 Crkava na zemlji

7. Isus pristupa Bogu i uzima knjigu

8. Kada je Isus uzeo knjigu od Boga, Cetiri ziva bica i sve staresine poklonise se Isusu ( Jagnjetu )

9. I zapevali su pesmu novu: "Dostojan si uzeti knjigu i otvoriti pečate njezine jer si bio zaklan i otkupio, krvlju svojom, za Boga ljude iz svakoga plemena i jezika, puka i naroda; Blagolovili su Isusa jer je zasluzio da otvori knjigu i pecate ( Ovde oni priznaju da je Isus dao svoj zivot za otkup covecantva i platio Bogu svojom krvlju ( zato kaze zaklan kao zrtveno jagnje )

10. I ucinio ih je da vladaju sa Bogom - onih 144.000 odabranih

11/12. Zatim sva duhovna stvorenja na nebu klicu i radosno govore: Dostojan je zaklani Jaganjac ( Isus ) primiti moć, i bogatstvo, i mudrost, i snagu, i čast, i slavu, i blagoslov!"

13. Sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu ( Isusu ) blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!"

Ovde Svako zivo bice na nebu i na zemlji i sto je god stvoreno blagoslovi Isusa

14. Staresine potvrdjuju i odobravaju opet da Isus moze otvoriti knjigu i pecate recima: AMEN ( Neka bude tako ) i opet se poklanjaju Isusu

To je to :)

Zelis dalje ?

- - - - - - - - - -

Cetiri zivotinje su Cetiri Bozije osobine:

1. Ljubav

2. Hrabrost

3 Mudrost

4. Moc

Hvala...a otkud ti to da 4 zivotinje predstavljajubas to- Ljubav,Hrabrost,Mudrost,Moc...

Izasto bas 24 Staresine?predpostavljam da ima vezesa 12 plemena Izrailjevih.....

Hvala...a otkud ti to da 4 zivotinje predstavljajubas to- Ljubav,Hrabrost,Mudrost,Moc...

Izasto bas 24 Staresine?predpostavljam da ima vezesa 12 plemena Izrailjevih.....

Pa zato sto znam da te zivotnje predstavljaju Bozije osobine :)

24 staresine se pominju ovde :

Otkrivenje 4

4 I oko prijestola bijahu dvadeset i četiri prijestola; i na prijestolima vidjeh dvadeset i četiri starješine gdje sjede, obučene u bijele haljine, i imahu krune zlatne na glavama svojim.
Otkr. 19:4

7 I prva životinja bješe kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovjek, i četvrta životinja bješe kao orao kad leti.
4 Moj. 2:2, Jezek. 1:10

Lav = Hrabrost

Tele = Mudrost

Covek = Ljubav

Orao = Moc

Ne, te stresine su na nebu koje sluze Bogu i oni odlucuju sa Bogom - kao neko vece :)

Orao podseca na Moc ili Silu - kao na vojnim grbovima

Tele je mirno ali mudro

Covek podseca na Ljubav jer Bog voli ljude

- - - - - - - - - -

Bele haljine su Pravednost i bezgresnost a Krune da imaju vlast i vladaju sa Bogom

Hes 1:10 I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

Krenimo ispocetka :)

Stranu po stranu :rumenko:

Otkrivenje 1

1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,
Jovan 12:49, Otkr. 22:9, Otkr. 22:16

Ovo je otkrivenje Isusa Hrista koje je Bog dao njemu da pokaze svojim slugama na zemlji sta ce biti u buducnosti :) Bog je polao andjela da javi Jovanu.

2 Koji svjedoči riječ Božiju i svjedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vidje.
1 Jov. 1:1, Otkr. 12:17

Jovan u ovoj knjizi Otkrivenja svedoci ono sto vidi u Bozijim vizijama i rec Boziju prenosi koja je istinita :)

3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju riječi proroštva, i drže što je napisano u njemu; jer je vrijeme blizu.
Luka 11:28, Otkr. 22:7, Otkr. 22:10

ovo je jasno :)

4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir od onoga koji jest, i koji bješe, i koji će doći; i od sedam duhova koji su pred prijestolom njegovijem;
2 Moj. 3:14, Zah. 3:9, Jovan 1:1, Jovan 8:58, Kol. 1:17, Jakov 1:17, Otkr. 3:1, Otkr. 4:5

Ovde Jovan pozdravlja sedam Crkava koje su u Aziji i koje su 7 svecnjaka. 7 duhova su 7 crkava takodje

5 I od Isusa Hrista, koji je svjedok vjerni, i prvenac iz mrtvijeh, i knez nad carevima zemaljskima, koji nas ljubi, i umi nas od grijeha našijeh krvlju svojom;
Jovan 8:14, Jovan 13:34, Efes. 1:20, Kol. 1:18, Jevr. 9:14

I ovo je jasno

6 I učini nas careve i sveštenike Bogu i ocu svojemu; tome slava i država va vijek vijeka. Amin.
Dan. 7:22, 1 Tim. 6:16

i ovo je jasno

7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće ga svako oko, i koji ga probodoše; i zaplakaće za njim sva koljena zemaljska. Da, zaista.
4 Moj. 24:17, Psal. 22:17, Dan. 7:13, Zah. 12:10, Zah. 12:11, Mat. 24:30

Ovde opisuje kako ce Isus doci sa oblacima ( vojskom andjela ) i svako ce ga videti cak i mrtvi koji su ga ubili. i Zaplakace od straha svi na zemlji.

8 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.
Isa. 41:4

ovo je jasno

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za riječ Božiju i za svjedočanstvo Isusa Hrista.
Mat. 20:23, Mar. 10:39, Rim. 8:17

Ovde Jovan govori kako ima nevolju kao i ostali vernici zbog Hrista i kako je zarobljen na ostrvu Patam jer propoveda o Isusu.

10 Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji;
Jezek. 3:12, Djela 20:7, 1 Kor. 16:2, 2 Kor. 12:2, Otkr. 4:1, Otkr. 4:2

Dobija viziju u dan nedeljni. i cuje glas Isusov koji mu govori

11 I: što vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
Djela 16:14, Otkr. 1:19

Isus mu kaze da sve sto vidi u viziji, prenese svim crkvama u Aziji

12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
2 Moj. 25:37, Dan. 8:16, Zah. 4:2, Otkr. 1:20

Gledao je da vidi ko to govori sa njim i ugledao 7 svecnjaka zlatnih ( koji oznacavaju 7 Crkava u Aziji )

13 I usred sedam svijećnjaka kao sina čovječijega, obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
Jezek. 1:26, Dan. 7:13, Dan. 10:5, Dan. 12:6, Otkr. 2:1

I usred 7 svecnjaka vidi Isusa i kako izgleda

14 A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
Dan. 7:9, Dan. 10:6, Otkr. 2:18

Isusova kosa je bila bela ( sto znaci Mudrost ) a Oci plamene ( sto znaci da gleda i Sudi )

15 I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
Jezek. 1:7, Jezek. 1:24, Jezek. 40:3, Jezek. 43:2, Dan. 10:6, Djela 26:14, Otkr. 10:1, Otkr. 14:2

Noge znace da je cvrst u svojoj nameri i Glas da zeli da svi cuju ono sto zeli objaviti.

16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.
Djela 26:13, Efes. 6:17, Jevr. 4:12, Otkr. 1:20, Otkr. 2:12, Otkr. 3:1

Drzao je u ruci 7 zvezda ( 7 andjela koji ce izvrsiti njegov Sud ). Ostar dvosekli mac znaci da Istinom sece lazljivce. Lice kao sunce znaci da je jako Svet.

17 I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
Isa. 41:4, Isa. 44:6, Jezek. 1:28, Dan. 8:18

Ovde Jovan od strahopostovanja pada na zemlju i klanja se Isusu a on ga tesi i kaze da se ne boji

18 I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Psal. 68:20, Isa. 22:22, Mat. 16:19, Rim. 6:9, Otkr. 3:7, Otkr. 20:1

Ovde Isus opisuje kako je bio mrtav na zemlji i opet je ziv doveka! I Bog mu je dao vlast nad Smrti

19 Napiši dakle što si vidio, i šta je, i šta će biti potom;
Dan. 7:1

Opet mu kaze Isus da zapise sve sto je video i sto ce videti o buducnosti.

20 Tajna sedam zvijezda koje si vidio na desnici mojoj, i sedam svijećnjaka zlatnijeh: sedam zvijezda jesu anđeli sedam crkava; i sedam svijećnjaka koje si vidio jesu sedam crkava.
2 Moj. 37:23, Mal. 2:7, Mat. 5:15, Filib. 2:15

Ovde Isus objasnjava Jovanu sta su to 7 svecnjaka i 7 zvezda :)

Poslednja izmena:
Pa zato sto znam da te zivotnje predstavljaju Bozije osobine :)

24 staresine se pominju ovde :

Otkrivenje 4

4 I oko prijestola bijahu dvadeset i četiri prijestola; i na prijestolima vidjeh dvadeset i četiri starješine gdje sjede, obučene u bijele haljine, i imahu krune zlatne na glavama svojim.
Otkr. 19:4

7 I prva životinja bješe kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovjek, i četvrta životinja bješe kao orao kad leti.
4 Moj. 2:2, Jezek. 1:10

Lav = Hrabrost

Tele = Mudrost

Covek = Ljubav

Orao = Moc

Ne, te stresine su na nebu koje sluze Bogu i oni odlucuju sa Bogom - kao neko vece :)

e stvarno,Lover-e...od kad je tele bilo simbol mudrosti ??!!!!

Evo dva stava o tome:

1.
Ove cetiri zivotinje simboliziraju Bozje osobine kakve su vidjene prilikom stvaranja.
Velicanstvo, Silu, Brzinu, i Mudrost.

2.
Ove 4 zivotinje predstvljaju celokupno Bozje stvaranje.

Cocek, lav, najaca zivotinja svih zveri. Bik predstavlja domace zivotinje.
I Orao je najaci medju pticama.

Kako se zna koja je ispravna??? I kakav je smisao sto one izgledaju tako cudno.tipa,imaju puno ociju i sl.??

Jezekija ne moze videti Boga i ostati ziv.

Ali su mu na ovaj necin prikazane Bozje osobine.

Ovo je bilo Bozje otkrivenje za njega i nas...

- - - - - - - - - -

2.Mo 33:20 I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ.

Jovan i nije video Boga nego Isusa, andjele i vizije :)

Njih mozemo videti i ostati zivi

Те четири животиње су симболи за четири јеванђелисте, у позитивном смислу наравно
(Lav = Marko
Orao = Jovan,
Andjeo = Mateja
Bik = Luka)

А овај филм је солидно сликовито објаснио књигу Откривења Јовановог:

A ostale apostole bacimo u more???

Pa te zivotinje nalazimo jos u Starom, zavetu kada apostoli ni pomislili nisu da ce biti rodjeni...

Jovan i nije video Boga nego Isusa, andjele i vizije :)

Njih mozemo videti i ostati zivi

Niti Jovan niti Jezekija nisu videli Boga. Oca

Jezekija ospirnije opisuje prvi ove 4 zivotinje.

Ali su na ovaj nacin mogli da vide ko je on i njegove osobine.

Stvoritelj, Spasitelj svevideci savrseni itd...

- - - - - - - - - -

pisalo je tele :aha:

Bik onda znaci Snagu i Moc a Orao mudrost i da vidi sve jasno iz daljine :)

Hes 1:10 I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

Back