• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Propusti ruske spoljne politike u 21 veku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Grossmeister

Primećen član
Poruka
691
Sava Tasić
utorak, 05. jul 2022.
Ukrajinska kriza doživela je najnoviju eskalaciju 21. odnosno 24. februara 2022. godine. Mnogi, a među njima je i autor ovih redova, nisu verovali da do direktnog napada ruske vojske na čitavu Ukrajinu može doći. Takvo mišljenje, koje je opstajalo sve do 21. februara, odnosno do trenutka priznavanja nezavisnosti DNR-a i LNR-a od strane RF i zahteva predsednika RF da mu Savet Federacije dozvoli upotrebu vojske u inostranstvu, nalazilo je svoje uporište u dosadašnjem, neverovatno pasivnom držanju Rusije u međunarodnoj areni.


http://www.nspm.rs/savremeni-svet/propusti-ruske-spoljne-politike-u-21.-veku.html?alphabet=l

Izgleda Rusi samo oružjem mogu da se pohvale, ali čak ni time, jer rat u Ukrajini je pokazao svu nesposobnost ruske okupacione i vojne sile da u kratkom vremenskom roku ovlada teritorijama, uzevši u obzir parametre kojom brzinom su to postizale druge okupacione i agresorske sile, Rusi se i u vojnom pogledu pokazuju izuzetno slabi izuzev efekta enormnog razaranja infrastrukture usljed korištenja oružja za masovno uništenje.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.