Propolis.

perafitilj

Buduća legenda
Poruka
32.131
Tražio sam unazat ali nisam ništa našao ako ima spojite
Upotrebljavam već duže vreme 20-25 kapi dnevno.Primetio sam da u zadnje vreme posle upotrebe kao nemam vazduha i ko da se gušim.Dali može to da bude od propolisa ili ja to samo zamišljam.Nisam išao kod doktora,ako neko nešto zna unapred hvala.

Niko ništa ne može da zna, a da pritom i nije stručno edukovano lice, jer postoje kontraindikcije. Terapijska doza je čini mi se 15-20 kapi, izuzev kad se radi o nekim ranama na koje se nakapa 5-10.....itd

Ti pitaš nekog drugog da li ti zamišljaš ili se stvarno gušiš? Pa jel zamišljaš?
A to si povezao sa propolisom na koji način?

Poslednja izmena:
Upotrebljavam već duže vreme 20-25 kapi dnevno.Primetio sam da u zadnje vreme posle upotrebe kao nemam vazduha i ko da se gušim.Dali može to da bude od propolisa ili ja to samo zamišljam.Nisam išao kod doktora,ako neko nešto zna unapred hvala.

Jel imas i otezano gutanje?

Propolis ne smeju da koriste osobe koje su alergične na ujed pčela.
(napisao si dugotrajna upotreba-možda je to doprinelo takvim simptomima)
Nije loše da prekineš sa korišćenjem neko vreme.

Poslednja izmena:

Čoveče...! :pljus:

Prvo, ko ti je rekao da koristiš propolis bez ograničenja isto toliko 20-25 kapi dnevno?
Ovaj propolis nije obična travka, s njim se oprezno postupa.
Jednostavno prekidaš ritual terapiju. :zper:

Postao si alergičan na polen.Ubuduće se pripazi lekove od propolisa, ne samo lekovi nego šampon, balzam i gel za tuširanje. Takođe med.
Trebalo bi da odeš kod lekara i s njim posavetuješ, daće ti neki lek antihistamin, nikako na svoju ruku.

Niko ništa ne može da zna, a da pritom i nije stručno edukovano lice, jer postoje kontraindikcije. Terapijska doza je čini mi se 15-20 kapi, izuzev kad se radi o nekim ranama na koje se nakapa 5-10.....itd

Ti pitaš nekog drugog da li ti zamišljaš ili se stvarno gušiš? Pa jel zamišljaš?
A to si povezao sa propolisom na koji način?

Gušim se stvarno.Sa propolisom sam povezao jer ranije ga nisam upotrebljavao,sve ostalo je kao i ranije mislim hrana piće i ostalo osim propolis je kao najnovije .

Čoveče...! :pljus:

Prvo, ko ti je rekao da koristiš propolis bez ograničenja isto toliko 20-25 kapi dnevno?
Ovaj propolis nije obična travka, s njim se oprezno postupa.
Jednostavno prekidaš ritual terapiju. :zper:

Postao si alergičan na polen.Ubuduće se pripazi lekove od propolisa, ne samo lekovi nego šampon, balzam i gel za tuširanje. Takođe med.
Trebalo bi da odeš kod lekara i s njim posavetuješ, daće ti neki lek antihistamin, nikako na svoju ruku.

Terapiju prekidam naravno.Na ujed pčele,polen ,lekove i tome slično nikada nisam bio aleggičan jer nikada ama baš nikada nisam lekove upotrebljavao.A za ovo šampon idruge stvari pa ne mogu a da se ne tuširam ali u toku nedelje mi stiže sapun pravi svinjski iz Srbije pa ću sa njim da probam.

Terapiju prekidam naravno.Na ujed pčele,polen ,lekove i tome slično nikada nisam bio aleggičan jer nikada ama baš nikada nisam lekove upotrebljavao.A za ovo šampon idruge stvari pa ne mogu a da se ne tuširam ali u toku nedelje mi stiže sapun pravi svinjski iz Srbije pa ću sa njim da probam.

Nema veze što do sada nisi imao problema sa nekom alergijom, ali u svakom čoveku za života ispolji bilo koji oblik alergije, ne od polena, već i od raznih.

Svinjski sapun, a? :) Moji sa sela su nekad to upotrebljavali, nije loše.

Tako mi reče jedna prijateljica da čak uzima i do 30 kapi a ja reko da budem malo ispod mere.

I to je previše. 10 kapi je dosta, ali uzima se kao lek.

Nisam ja to uzimao kao lek.Meni tako rekoše da je to za imun sistem i tako dalje i ja počeo jer mi prijatelj ima pčele u Srbiji pa mi je poslao.

Jeste za podizanje imuniteta, ali nije za dužu upotrebu.Može sa prekidima i ponovno korišćenje naizmenično. Sad nikako. Obavezno se javi lekaru.

I taj tvoj prijatelj je pčelar i on bi te savetovao konkretno.

Danas sam zvao pčelara što mi je prodao propolis i on mi je ovo kazao.
Mogu dnevno i do 30 kapi ali 20-25 je u normali jer to preporučuje:
imam ja injihovu kutiju i tu piše do 25 kapi.
Ja sam ipak po vašem savetu prekinuo da pijem dalje i hvala svima danas nisam imao napade kao juče.

Poslednja izmena od moderatora:
Gušim se stvarno.Sa propolisom sam povezao jer ranije ga nisam upotrebljavao,sve ostalo je kao i ranije mislim hrana piće i ostalo osim propolis je kao najnovije .

Ali rekao si da koristiš duže?!
Kontradiktorno je onda.
jer ukoliko neko ima alergiju na polen, med i sl., provera je tako što naneseš kap na kožu, a posebno bi se ispoljilo pri prvoj upotrebi, i to oralnoj.
Kao što žene u kozmetici proveravaju alergiju na hidrogen, farbu, na 1cm.kože...

Ukoliko si koristio duže, onda ne bih rekla da je propolis uzročnik! Priseti se da li si još nešto usputno promenio u načinu ishrane bar.
A otežano disanje - poput ubrzanih kontrakcija, mene podseća na alergiju na glatkim mišićiima dušnika, što nije pod uticajem volje i svesti, kao što se meni dešavalo pa je konstatovana alergijska astma.

Poslednja izmena:

Back