Propast San Franciska

Ja na ovoj temi nisam videla toalet experte, to je baš nipodaštavajući izraz.
Mislim isključivo na one koji vole da pričaju o Americi, a nemaju pojma kako je zaista u Americi.

Što bi rekla Fata kad ju je muž Mujo uhvatio sa Ibrom u krevetu "Mujo bolan, nije to ono što misliš, valjda ćeš pre verovati meni nego svojim očima". Meni nema potrebe pričati o tome jer sam često u Americi i lako prepoznam taj "toalet-knowledge", barem u vezi te teme.

A tema je... kao kad bih ja otišao u naselje Vojni put (popularno zvane "Ciganske rupe") u Zemunu, napravio reportažu o tome, i otišao u Osaku u Japan da prikažem Japancima film "Život ljudi u Beogradu". Znači objektivnost - nula.

Mislim isključivo na one koji vole da pričaju o Americi, a nemaju pojma kako je zaista u Americi.

Što bi rekla Fata kad ju je muž Mujo uhvatio sa Ibrom u krevetu "Mujo bolan, nije to ono što misliš, valjda ćeš pre verovati meni nego svojim očima". Meni nema potrebe pričati o tome jer sam često u Americi i lako prepoznam taj "toalet-knowledge", barem u vezi te teme.

A tema je... kao kad bih ja otišao u naselje Vojni put (popularno zvane "Ciganske rupe") u Zemunu, napravio reportažu o tome, i otišao u Osaku u Japan da prikažem Japancima film "Život ljudi u Beogradu". Znači objektivnost - nula.
Tema je postavljena za diskusiju. Bilo je drugačijih odgovora. Svako može pročitati, zaključiti. Ako i jeste pristrasno, sve u životu je pristrasno, ako je mogla engl novina o tome da piše može i krstarica. Objektivnost ne postoji. A ljudi čitaju diskusiju.

Tema je postavljena za diskusiju. Bilo je drugačijih odgovora. Svako može pročitati, zaključiti. Ako i jeste pristrasno, sve u životu je pristrasno, ako je mogla engl novina o tome da piše može i krstarica. Objektivnost ne postoji. A ljudi čitaju diskusiju.
San Francisko je grad u kom sam jednom, sasvim slučajno, video najlepšu kuću u životu, pre jedno 25 godina.

Kuća nije ništa preterano posebno u smislu arhitekture, ali nalazi se na vrhu jednog brežuljka negde gore oko Forest hill-a, Miralome... stao sam i gledao je dugo. Popodnevno svetlo koje pada na nju bilo je čarobno, i pogled odozgo iz dvorišta sa vrha brda ka gradu. Zapamtio sam adresu i nađem tad info da je tu kuću pre nekih stotinak godina napravio tadašnji gradonačelnik SF-a svojoj ljubavnici, ni manje ni više. Mnogo je vlasnika promenila od tada.

Pokušao sam posle mnogo godina da nađem gde je, i nisam uspeo. Znam koji je deo grada, i baš mi je bilo krivo što ne mogu da se setim gde je bila tačno, ni internet mi nije pomogao. Proveo sam sate lutajući po Google Street View-u da pronađem tu kuću, ali prosto je nema pa nema. To je negde bilo u ovom komšiluku:

https://www.google.com/maps/@37.7369445,-122.4630668,3a,75y,167.62h,100.96t/data=!3m7!1e1!3m5!1sDYSXG-bSaZiF0aBKVsCJ4w!2e0!6shttps://streetviewpixels-pa.googleapis.com/v1/thumbnail?panoid=DYSXG-bSaZiF0aBKVsCJ4w&cb_client=maps_sv.tactile.gps&w=203&h=100&yaw=216.70436&pitch=0&thumbfov=100!7i16384!8i8192?entry=ttu

Vidim mnogo predrasuda kod pojedinaca koji se upisuju u temu.

Ne moraš da budeš fizički prisutan da bi komentarisao na ovu temu (kao ni na skoro sve druge na krstarici). Lično iskustvo je dobro ali nije neophodno jer postoji puno zvaničnih podataka i proverenih vesti na koje možemo da se pozovemo. Eno primera najpopularnije teme na krstarici "Rat u Ukrajini" gde ne verujem da je iko bio ni blizu ratišta.

Svaki veliki grad ima lepših i manje lepših delova... San Francisko je sve u svemu prelep grad koji svakako treba posetiti, ako neko planira put zapadne obale.
Bio nekad. Sada ne bih preporučio. Mnoge putničke agencije ne preporučuju. MOžda će da se sredi jer i sami upravitelji SF vide da su preterali sa liberalnom politikom i da moraju da budu aktivniji što se sigurnosti i čistoće tiče.

Džeparenje, otimačina na sred ulice i provale u kola su bile misaone imenice samo nekoliko godina unazad. Sada su svakodnevnica.

Bio nekad. Sada ne bih preporučio. Mnoge putničke agencije ne preporučuju. MOžda će da se sredi jer i sami upravitelji SF vide da su preterali sa liberalnom politikom i da moraju da budu aktivniji što se sigurnosti i čistoće tiče.

Džeparenje, otimačina na sred ulice i provale u kola su bile misaone imenice samo nekoliko godina unazad. Sada su svakodnevnica.
To jeste ako pratiš Šojgua na Tviteru...

ali ako stvarno odeš, neće ti biti ništa. Prelep grad.

okačio sam gore nekoliko klipova, a imam i informacije iz prve ruke, sveže, na dnevnoj bazi.

Grad jeste lep ali je u poslednjih par godina totalna propast
U svakom velikom gradu možeš napraviti klip u nekoj Marinkovoj bari, što ne znači da je ceo grad takav.

Zar još nisi naučio kako radi YouTube. (clickbait gluposti etc)

Bila je to brutalna godina za zatvaranje, a sada su dva dugogodišnja restorana u San Francisku izbačena. San Francisco Business Times izveštava da je luka San Franciska pokrenula postupak iseljenja protiv Fisherman's Grotto br. 9 i Tarantina u Fisherman's Vharf-u. Restorani su imenovani u tužbama nakon što su oba preduzeća dobila trodnevno obaveštenje ranije ovog meseca da plate kiriju ili da napuste prostorije, prenosi Tajms. Tužba se fokusira samo na poslednju godinu neplaćene kirije, kaže predstavnik luke San Francisko; Fisherman's Grotto, takođe poznat kao Grotto, duguje 332.642 dolara za kiriju, dok Tarantino duguje 147.436 dolara za zakup od oktobra 2022. Međutim, kompanije zajedno duguju 1,4 miliona dolara neplaćene kirije od marta 2020.

Dva restorana su dugogodišnji zakupci Fisherman's Wharfa. Grotto je osnovan 1935. godine, dok je Tarantino's osnovan 1946. Oba restorana su bila 53. godine 66-godišnjeg zakupa koji je osnovan 1970. na njihovoj trenutnoj lokaciji. Vlasnik Herringbone Tavern Inc.,

1695927423736.png

Kradljivac zapalio službenika prodavnice u Ist Beju tokom sukoba

EL SOBRANTE — Službenik prodavnice koji je pokušao da spreči čoveka u krađi treći put u jednom danu zapaljen je tokom sukoba.

Video-nadzor snimio je trenutak kada je muškarac polio radnika tečnošću za upaljač i zapalio ga.

U napadu je Suraj, koji je iz bezbednosnih razloga odbio da kaže svoje prezime, zadobio opekotine drugog i trećeg stepena po licu, vratu, grudima i ramenu.

On je u bolnici od 22. septembra.

https://www.cbsnews.com/sanfrancisc...on-fire-during-confrontation-with-shoplifter/

Back