Pronađi razliku

Poruka
19.733
Evo jedne za kraj godinez:shock:

Da li je čovek srećniji sa nekim ko je poput njega ili naprotiv?

Ima ona: "Suprotnosti se privlače", ali i ona "Slično se sličnom raduje"
Ali, iz vašeg/tuđeg iskustva ili iz literature , kakav je vaš utisak?

Zanemarimo planove i neke opštepoznate porodične ciljeve i vrednosti - to se podrazumeva da tražimo slično sebi.
Pričam o suštini, temperamentima, idealima, idejama.

Zanemarimo planove i neke opštepoznate porodične ciljeve i vrednosti - to se podrazumeva da tražimo slično sebi.

ненам шта бих тачно рекла
било је и да смо исти и било је супер
било је и да смо суште супротности што је опет било супер

ваљда није толико баш до тога какви сте, него како и колико умете и хоћете две различитости или две "истости" да уклапате у компактну целину.

Mislim da je ono misljenje,koje je vladalo do pocetka ovoga veka,da se razlicitosti privlace,sve manje ima uporista u stvarnom zivotu. Svedoci smo,da se slicnosti sve
cesce i sve vise privlace.Konkretno,mislim na sve ucestalije odnose izmedju zene i zene (lezbejska ljubav) kao i na muske ljubitelje muskaraca (pederizam).
To sto muskarci sklapaju nezvanicne brakove,sa osobom istoga pola,kao i zene medju sobom,nije nista zabranjeno ni bolesno.Medjutim,implikacije se javljaju
sto su te veze,stetne za svaku drzavu,jer u tim istopolnim bracnim zajednicama,nema mogucnosti za razmnozavanje.To su osobe,koje ne interesuje ni drzava ni svoj
narod,koji bez daljeg rasplodjavanja,nema objektivnih uslova,za svoj dalji opstanak.z:((

Izmedju hetero seksualaca i homo seksualaca,postoji kljucna razlika.Razlika je u tome,sto hetero seksualna vecina populacije,striktno ne stupa u seksualne odnose,
sa osobama istog ili slicnog pola.Unatoc ovoj grupi seksualno orijentisanih osoba,postoje dve suprotne grupe.Jednu pretstavljaju homici (muskarci),koji sve odnose
iz domena seksualnosti,obavljaju iskljucivo,sa osobama istog pola.Protiv teza ovoj grupaciji su naravno zene,lezbo orijentacije.Ovako orijentisani zenski likovi,mogu
da stupe u seksualnu bliskost,samo sa pripadnicama istog,tj.zenskog pola.Ono sto treba naglasiti,to je da skoro nikada,predstavnik homo orijentisane grupacije,nece
stupiti u nikakve polne radnje,sa pretstavnicom lezbejske orijentacije. Medjutim,nekada u vrlo retkim prilikama,kada nema trenutno seksualnu partnerku,zena lezbos
moze stupiti u jednokratnu seksualnu vezu,sa strejt heteroseksualnim muskarcem,ukoliko on nije imao saznanja,da se radi o zeni lezbejske orijentacije.!z:hm:

pronadi-razlike-11.jpg

Zavisi koje sličnosti i koje suprotnosti.

Npr, teško će dva dominantna kontrolora opstati zajedno, ali će isto neka romantična dužica teško izdržati nekog egomanijaka

- - - - - - - - - -

... u vrlo retkim prilikama,kada nema trenutno seksualnu partnerku,zena lezbos
moze stupiti u jednokratnu seksualnu vezu,sa strejt heteroseksualnim muskarcem,ukoliko on nije imao saznanja,da se radi o zeni lezbejske orijentacije.!z:hm:

o my Lord :roll:

Pojma ti nemaš,

Malo odgovora, a sto pravaca
Lorde, ti si vrh tumačenja...gde ode, čoveče...

- - - - - - - - - -

U ljubavi je pravilo da nema pravila.
Pitala sam šta mislite ko je srećniji

Ja mislim: slični

Ne znam što mi padoše na pamet Boni i Klajd
ekstremno, da, beše im slatko ali kratko

Možda suprotnosti stabilnije prođu kroz život, jer se nadopunjuju, stvarajaći ravnotežu koja je bitna za trajanje.
A mislim da ni ja neam pojma tj ne umem objasniti.
Samo osećaj za filing imam.

- - - - - - - - - -

Đole, hvala za sliku, to ću popodne uz kafu da rešim

- - - - - - - - - -

Sa slicnim. Prava dragocenost

ovaj mi se odgovor najviše dopada :)

- - - - - - - - - -

Nema racunice u ljubavi..tamo gde pocinje racunica prestaje ljubav
Ono sto ide kroz misaoni proces i logiku je k na biciklu
Gde se pitas sta je bolje,kako nesto treba da izgleda

ne mislim na konkretnu vezu , nego generalno, kao ono gledamo sa strane i zaključujemo (pametujemo :) )

Back