Pronadjena Novosađanka koja je 1962. bila model za čuvenu skulpturu Kupačice

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
308.110
budva-830x0.jpg

Nesvakidašnji oglas ovih dana može se videti na društvenim mrežama - menadžment Hotela "Berane" i Udruženje građana "Beranda" tragaju za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu "Kupačica".

Portal RTCG je prvi objavio da je čuvena "Kupačica", koja je početkom 2000-ih godina nestala, pronađena i vraćena da krasi terasu poznatog beranskog hotela.
Kalivoda, koja je bila model, tada je bila članica Atletskog kluba "Vojvodina" i danas bi trebalo da ima 75 godina.
Predsednik Udruženja Beranda Adem Softić kazao je crnogorskom portalu da je Olga 1962. godine kao 14-godišnjakinja poslužila kao model, dok je bila na letovanju u Makarskoj.

Stoga je, menadžment Hotela "Berane", na čijoj se terasi nalazi prvi odlivak ove skulpture, objavio oglas da se jave svi koji Olgu poznaju, kako bi je u gradu pored Lima doveli i ugostili.Softić je otkrio da su Olgi već na tragu.

Skulptura je delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića i ovog leta slavi 60. rođendan, što je razlog više da se proslavi ovaj nesvakidašnji jubilej.
Softić kaže da bi bilo lepo da pronađu i Aleksića i da bi to bio srećan kraj jedne lepe beranske priče.

Osim ove, beranske skulpture, jedna se nalazi u Budvi od 1966. godine.
Treći odlivak krasi fontanu u velikom parku u Mataruškoj banji.
Četvrti je u Zaječaru, a po nepotvrđenim pričama, peti bi trebalo da se nalazi u Makarskoj, na mestu na kom je, zahvaljujući Kalivodi, i nastala njena skica.
link
Clipskluptura.jpg
 
Pronađena Novosađanka koja je 1962. godine bila model za čuvenu skulpturu Kupačice

Beranci su okončali potragu za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu "Kupačica" i to nakon nesvakidašnjeg oglasa na društvenim mrežama koji je objavio menadžent Hotela "Berane" i Udruženje građana "Beranda".

Naime, portal RTCG je ranije objavio da je čuvena "Kupačica", koja je početkom 2000-ih godina nestala, pronađena i vraćena da krasi terasu poznatog beranskog hotela.

"Gospođa Olga Marinčić je sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća Hotela „Berane“ na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom - skulpture koja je bila jedan od najpoznatijih ivangradskih brendova i obilježila mladost generacijama Ivangrađana", objavljeno je na mrežama.
Clipskl.jpg
 

Back
Top