Pronadjen pasos....sta sad?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Zelim da ispadnem covek i da nekako nadjem vlasnika pasosa koji sam nasao.. E sad, kako to da izvedem? :think: Ima li ko neku ideju? Jedno je kada nadjem novcanik pa imam lepo adresu pa se i snadjem...ali sta sad? Ovo je neka gluperda koje nema ni na FB ni na Skype...Kiparski je drzavljanin...Na poledjini pasosa, tj na zadnoj strani postoji adresa kome se javiti u slucaju nekog accident-a...e sad, ne mogu tek tako da posaljem pasos postom u Nikoziju, a covek je u Srbiji i verovatno ima nekih problema zbog toga...ne znam kako je uopste prosao pasosku kontrolu sinoc posto je pasos izgubio u avionu... Ne znam da li da mozda kontaktiram kiparsku ambasadu ovde u Beogradu jer ce on mozda njih kontaktirati da je ostao bez pasosa...ne znam sta da radim, a da bude pametno.....
Cuo sam da je prijava pronadjenog pasosa policiji ravno ludilu jer mora da se pise zapisnik sta, kako i gde...i to mi ne treba u zivotu...tako da to pada u vodu...

Ne mozete ni da zamislite sta sve od dokumenta pronalazim u avionima, sta sve ljudi gube..pa ih posle jurim..Drug mi rece da ga mozda odnesem na aerodrom, mozda je prijavio sluzbi lost&found pa bi ga oni kontaktirali...sta znam..ako nista, pravac ambasada..Samo da ne bude da ga je neamerno ostavio...ljudi i bacaju pasose hahah...imaju raznorazne nemere..ali ovo je neki porodican covek, ima troje dece na pasosu heheh

Gradjanska duznost izvrsena - pasos predat kiparskoj ambasadi (koju sam, uzgred na jedvite jade pronasao) uz srdacan razgovor sa konzulom ambasade. Vlsnik pasosa ih nije kontaktirao ali ce ga oni vec naci..kako god, ja sam svoj deo posla odradio, a vama hvala na savetima!

Zelim da ispadnem covek i da nekako nadjem vlasnika pasosa koji sam nasao.. E sad, kako to da izvedem? :think: Ima li ko neku ideju? Jedno je kada nadjem novcanik pa imam lepo adresu pa se i snadjem...ali sta sad? Ovo je neka gluperda koje nema ni na FB ni na Skype...Kiparski je drzavljanin...Na poledjini pasosa, tj na zadnoj strani postoji adresa kome se javiti u slucaju nekog accident-a...e sad, ne mogu tek tako da posaljem pasos postom u Nikoziju, a covek je u Srbiji i verovatno ima nekih problema zbog toga...ne znam kako je uopste prosao pasosku kontrolu sinoc posto je pasos izgubio u avionu... Ne znam da li da mozda kontaktiram kiparsku ambasadu ovde u Beogradu jer ce on mozda njih kontaktirati da je ostao bez pasosa...ne znam sta da radim, a da bude pametno.....
Cuo sam da je prijava pronadjenog pasosa policiji ravno ludilu jer mora da se pise zapisnik sta, kako i gde...i to mi ne treba u zivotu...tako da to pada u vodu...

odnesi u prvu policijsku stanicu. ja sam letos nasla novcanik sa licnom kartom i nesto sice, pripadalo nekoj baki, a kako na novoj lk nema adrese odnela sam u policiju, dala izjavu (3 min dok sam opisala sta i gde) i to je to ;)
btw coek mozda ima dva pasosa nista cudno ;)

odnesi u prvu policijsku stanicu. ja sam letos nasla novcanik sa licnom kartom i nesto sice, pripadalo nekoj baki, a kako na novoj lk nema adrese odnela sam u policiju, dala izjavu (3 min dok sam opisala sta i gde) i to je to ;)
btw coek mozda ima dva pasosa nista cudno ;)

U zivotu sam tri puta nalazio tudji novcanik i vracao ga vlasniku.

I tri puta SE POKAJAO!

Ako ga nadjem jos jednom, samo cu iz njega povaditi pare i baciti ga preko nekog zida!

Moja poznanica je bila nasla kofer sa 30.000 evra na Spensu i vratila ga vlasniku.Mislis da je castio barem hiljadarkom (govorim o hiljadi dinara ne o hiljadu evra).Malo sutra.A one price da je to prokleto obesite macku o rep :hahaha:

Ludost je vratiti tako nesto!

Nije dobro ni za onoga ko je izgubio!

On treba da se nauci da ubuduce vise vodi racuna o svojim stvarima....

Ludost je vratiti tako nesto!

Nije dobro ni za onoga ko je izgubio!

On treba da se nauci da ubuduce vise vodi racuna o svojim stvarima....

Pa znas kako na prvi pogled izgleda da je ludo ali sta ako je neko te pare podigao iz banke za lecenje bolesnog deteta u inostranstvu ili mozda treba sebi da plati neku operaciju ili nesto slicno tome.Ja bi u tom slucaju takodje vratio (iako ne izgleda tako) ali ovako nekom bogatasu jako tesko da bi vratio :mrgreen: Spickao bi pare odmah a kofer bi bacio u ...............Ja bio nasao 100 dinara na ulici i sta sam trebao da uradim.Da podignem novcanicu i da se derem cije je ovo ili da odem na kafu u omiljeni mi kafic :mrgreen:

Pa znas kako na prvi pogled izgleda da je ludo ali sta ako je neko te pare podigao iz banke za lecenje bolesnog deteta u inostranstvu ili mozda treba sebi da plati neku operaciju ili nesto slicno tome.Ja bi u tom slucaju takodje vratio (iako ne izgleda tako) ali ovako nekom bogatasu jako tesko da bi vratio :mrgreen: Spickao bi pare odmah a kofer bi bacio u ...............Ja bio nasao 100 dinara na ulici i sta sam trebao da uradim.Da podignem novcanicu i da se derem cije je ovo ili da odem na kafu u omiljeni mi kafic :mrgreen:

Onaj koji nema verovatno bi cuvao taj kofer kao oci u glavu a ne da ga zaboravi ili ostavi na spensu!!! Da meni neko da 30 000e, lisicom bi vezala kofer za ruku :zcepanje:

Back