Promocija Velike Albanije na TV: Sandžak, Ilirida i Čamerija

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
74.523

Promocija Velike Albanije na TV: Sandžak, Ilirida i Čamerija​

EURO Autor: Nikola Janković
1718483705-velika-albanija.png
Screenshot
Brojni navijači fudbalske reprezentacije Albanije u Nemačkoj, ali i TV ekipe iz ove balkanske zemlje, koriste drugi plasman na UEFA evropska prvenstva u istoriji i za promociju ideje o takozvanoj "Velikoj Albaniji".

Zastave na kojima su iscrtane navode „albanske teritorije“, a koje zadiru duboko unutar međunarodno priznatih granica Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke, mogle su se videti danas kako na ulicama Dortmunda, tako i tribinama „Vestfalen štadiona“ na kojem su se Albanci sastali sa reprezentacijom Italije.


Jedan od navijača koji su nosili sa sobom ovaj propagandni materijal dospeo je čak u program jedne albanske televizije čija je ekipa pratila korteo od oko 50.000 navijača na ulicama grada na zapadu Nemačke.


Zadatak za ostale navijače tokomo ovog neobičnog TV priloga bio je da navedu sve regije koje, trenutno, nisu deo „Velike Albanije“, a trebalo bi da postanu.
Tako su ispitani u ovoj anketi redom pogađali… Sandžak, Preševska dolina, južni Epir, Ilirida, Čamerija, Janjina, Krf, Ulcinj, itd.


Slična zastava sa likom Ise Boljetinija i Ismaila Đemalija bila je podignuta dronom iznad terena u Humskoj u oktobru 2014. kada su se tokom kvalifikacija za EURO 2016 sastale reprezentacije Srbije i Albanije.Izvor: Sport Klub
 

Back
Top