Promijenio ploču: Dragan Bjelogrlić više ne podržava generala Divjaka

Da li prihvatate izvinjenje ?


  • Ukupno glasova
    40
  • Anketa je zatvorena .
Ево, човек је данас упутио и извињење и кајање... и сада ми га је и некако жао, видим колико је пропао за неколико дана на овој слици:

Бјелогрлић: Жао ми је

bjelogrlic.jpg
Фото Бета




БЕОГРАД –Глумац и режисер Драган Бјелогрлић упутио је данас јавно извињење због своје изјаве да му је жао што на премијери филма „Монтевидео, Бог те видео” недавно у Сарајеву није био пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак.


„Свима који су се из било ког разлога осетили повређенима због моје изјаве, посебно породицама настрадалих у рату, јавно се и искрено извињавам, уколико то може да поправи штету”, рекао је Бјелогрлић на конференцији за новинаре.


„Сметнуо сам с ума да човек осумњичен за ратне злочине не може бити изједначен са сваким другим гледаоцем, и погрешио сам”, рекао је режисер.
Тужилаштво за ратне злочине Србије води истрагу против Дивјака и још 18 особа за злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године
Бјелогрлић је рекао да му је жао што је приликом премијере „Монтевидеа” у Сарајеву „уопште дао одговор на тенденциозно и намештено питање” једне новинарке да ли му је жао што на премијери није био Дивјак.


„На такво питање је немогуће дати нормалан и људски одговор, јер вас сваки одговор ставља у позицију судије. Одговор 'Да, жао ми је', нажалост изједначен је са ставом да ми је жао што је ухапшен, односно да није крив”, нагласио је Бјелогрлић.


Он је нагласио да је своје филмско умеће уложио у „Монтевидео” како би поручио својим „суграђанима и народу да постоји неко ко га воли и цени, и ко га не третира као чергу Цигана, банду убица и лудаке са Балкана без будућности”.
„Свој патриотизам не могу, не желим и нећу да доказујем речима. Али питам се може ли једна непромишљена и трапава изјава да доведе у питање моју оданост свом народу. Ако може, то би била неправда”, истакао је Бјелогрлић.


На новинарско питање да објасни своје познанство са Дивјаком, Бјелогрлић је рекао да се са њим сусрео први пут на Сарајево филм фестивалу 1998. године, и потом три-четири пута, од чега последњи пут 2003. поново на истом фестивалу.
Да би објаснио свој однос са Дивјаком, Бјелогрлић је поделио новинарима примерак свог интервјуа у ком описује први међусобни сусрет на фестивалу у Сарајеву, где му је Дивјак пришао и рекао: „Знаш ли ти ко сам ја? Ја сам овај град бранио од вас”.


„Дрско му узвратим: 'Од мене га ниси бранио!... Да си га од мене бранио, не би га ни одбранио!”, рекао је Бјелогрлић у интервјуу Недељном телеграфу 2005. године.


Конференцији за новинаре у Медија центру присуствовали су и Никола Ђуричко, Бранимир Брстина, Војин Ћетковић, Небојша Илић и други глумци и чланови екипе филма „Монтевидео, Бог те видео”, како би подржали Бјелогрлића.
Упитан за изостанак Сергеја Трифуновић, који се после премијере филма у Сарајеву појавио носећи јавно мајицу са Дивјаковим ликом, Бјелогрлић је рекао: „Назвао је да каже да неће доћи данас да не злоупотреби моју конференцију за штампу”.

„Сергеј није носио мајицу на премијери, био је у џемперу. Шта је имао испод не знам. Нисам видео кад се сликао у мајици. Питао сам га, дао ми је одговор који је дао свима. Желим да му верујем. Све што је урадио нанео је штету филму, као што сам је и ја нанео”, рекао је Бјелогрлић.


Трифуновић је рекао раније да је мајицу добио после приказивања филма и да није знао чији се лик налази на њој.


Упитан да прокоментарише отказивања приказивање „Монтевидеа” у Републици Српској, Бјелогрлић је изразио наду да се неће десити да људи у Републици Српској не виде „један од највећих српских филмова”.



Бета
објављено: 09.03.2011

************************************************** ***********************************************

Ето, поштено је упутио ИЗВИЊЕЊЕ свима које је повредио и сматрам да извињење ТРЕБА ПРИХВАТИТИ............:cool:
 
Ево, човек је данас упутио и извињење и кајање... и сада ми га је и некако жао, видим колико је пропао за неколико дана на овој слици:

Бјелогрлић: Жао ми је

bjelogrlic.jpg
Фото Бета
Ебте пропао је к'о којот.
Боље није ни заслужио!
 
ma on se ko i onaj ****** sergej samo brine za finansijsku stranu
zbog toga bi navukao ufikasanoj narkomanchini ne divjakovu nego pavelicevu bilo ciju majcu samo da se dodvori da bi mu se prodavao film
a sad se uplashio za priliv kesha iz"matice" jer rachunao da je "puchanstvo" srbistana ipak na jakim sedativima i nece ni primetiti njegovo ulizivanje balijama
pogreshna procena ebiga batice:mrgreen:
olosh
 
Ma nerazumem kako može bilo ko da opravda likove koji rade po principu "pljuni pa poliži" !?
Takvi ili su nedozrele ličnosti ili se prilagođavaju vetru.

Taj dragan bjeloglić je tipičan primer šupljastog i modernog "demokrate" i pravi Smrdo Mudić iz filma "Posetioci"

Pa da pogledamo kako to zaista izgleda pravi srBski Smrda Mudić u svom pravom elementu i iz prve ruke :




E to je ta "demokratska" Srbija, Srbija budućnosti i bez alternative.
 
Poslednja izmena:

Back
Top