promenjene ikonice

obbywan

Početnik
Poruka
16
Startovao sam neki fajl na CD-u iz cista mira (da bih video sta ce da se desi) i nakon sto mi je "zakucao" masinu, restartovao sam ga ali sada shortcut ikonica za C i D drajv kao i Recycle Bin izgledaju potpuno drugacije (lice na one iz Win NT). Znam kako se menjaju ikone i dao sam pravu putanju (windows/shell32) ali se nista ne desava. Ima li pomoci?

Hehe...moj omiljeni problem.

Iz nekog razloga,stari programi hoce da promene Xp-ov izgled.Do sada mi se to desilo dva puta,prvi put mi se shutdown
prozor vratio u retro izgled a drugi put je identican slucaj tvom.
Prvi put sam problem resio formatom i clean instalaciom XP-a(nije bas neko resenje ;) ) ali drugi put me je mrzelo pa sam samo napravio novog user-a,prekopirao programe,settingse i izbrisao starog usera(brze od formata :) ).

Trazio sam neko lakse resenje ali ga nisam nasao cak ni System Restore ne pomaze.Mozda bi pomoglo povremeno backup-ovanje shell-a pa da se on posle sa DOS diskete prekopira nazad,kad nastane ovakav problem,ali to nisam probao.
Stvar je u tome sto u shell-u postoje zeljene XP ikonice samo sto on umesto njih stavlja one retro.

Ovo bas i nije bilo od velike pomoci. ;)

Problem resen!!!

Ovaj problem je moguce otkloniti na dva nacina,u zavisnosti od vaseg slucaja.
Ako prvi nacin ne uspe primenite drugi.

1.Otvorite folder:
(Sistemski folder)C:\Documents and Settings\[Vas user account]\Local Settings\Application Data

Kliknite na padajuci meni Tools>Folder Options..>View>Kliknite na Show hidden files...>Apply

Pojavice vam se fajl IconCache.db.Izbrisite ga i restartujte vas racunar.

[Ako ste napredni korisnik racunara,odradite ovo sa DOS diskete,van windowsa.
Sa komandom "attrib -h IconCache.db" otkrijete fajl i sa "del IconCache.db" ga obrisite.]

2.Napravite novi nalog(ako vec nemate na vasem racunaru drugi "zdrav" nalog):
Start>Control Panel>User Accounts>Vas nalog>Create a new account

Kliknete na Start>Log Off>Switch User

Ulogujete se na novi nalog koji ste sad napravili i ponovite prethodni korak:

Kliknete na Start>Log Off>Switch User

Vratite se na stari account i to bi trebalo da resi vas problem sa ikonicama.

Sada mozete izbrisati nalog koji ste prethodno napravili:

Start>Control Panel>User Accounts>Nalog koji brisete>Delete accounte

Back