Promena vrednosti u porodici

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta mislite koliko je nase drsutvo potonulo, i kako izgleda prosecna srpska porodica? Zasto smo toliko nervozni, ogorceni, u grcu i strahu sta ce nam se sutra desiti, vecina nije otisla van Bgd-a, a kamoli negde napolje. Kad odete vidite jednu opustenost....

Sta se to desilo sa nama u proteklih 20 godina?

Koliko je naše društvo potonulo jasno se vidi iz načina komunikacije na forumima Krstarice. Tek kad naučimo da razgovaramo kao ljudi, moći ćemo da počnemo sa rešavanjem nekih većih problema. Mi ne umemo ni da pričamo, a kamoli nešto više....
Ne verujete mi? Pa sačekajte nekoliko trenutaka i pročitajte poruke ispod ove... Sve če vam se samo kazti...

Mnogo smo gadan narod, bre... :x

Uffffffff,kad se incest pomene,prosto zalim shto ne znam ko to radi,pa da ga oderem od batina(shta cu,ja sam uvek za extremna reshenja),ali mislim da se najvishe treba obratiti paznja na decu koja su to iskusila i pruziti im puno ljubavi i podrshke.I u to ime,gde da potrazim telefon nekog udruzenja za zashtitu zrtava bilo kakvog nasilja(uh,valjda je ovo dobro formulisano :? )gde bih mogla volontirati ,mislim jeste da za to morash biti kvalifikovan,ali chisto kao moj skromni doprinos opshtem boljitku :oops:

mr. I:
ms:
Po meni, incest je najgori oblik seksualnog izivljavanja, i trebalo bi ga iskoreniti, jer ostavlja nesagledive posledice na psihu žrtve. :shock:

Koliko je ova pojava rasprostranjena kod nas? Koliko se o njoj priča? Da li je to tabu tema ili.. :?

Što otvaraš tu temu, imala si to iskustvo?

Ne, odrasla sam u normalnoj porodici, a temu sam otvorila jer svakodnevno pročitam u novinama o nekoj poremećenosti u našem društvu, a i na netu ima, recimo onaj slučaj gde brat tuče brata, a roditelji ništa, ili ona žena koja sluša bebu kako plače po par sati, a ne zna za razlog....

I meni se ne dopada naziv teme, pa sam ga promenila.

Pozz

ovde se prica o incestu, koga mi normalni ljudi nazalost nevidimo, da bi mogli nesto da ucinimo po tom pitanju ili protivu toga.
smatram da postoje jednako teski primeri zloupotrebe dece, a koji se vide svakodnevno i nazalost, niko nista ne cini protiv toga. Gledam ih svaki dan i sve ih je vise malih cigancica koji prose po raskrsnicama izmedju automobila u pokretu. I sta tu normalan covek da preduzme? kako bi mi kao neka mala grupa ljudi mogli da pokrenemo neku inicijativu da se tome stane na put?
Ekstremna resavanja problema ne dolaze u obzir posto u tom slucaju ja ili bilo ko drugi kao pojedinac moze da prodje u najboljem slucaju sa masnicama po telu od frikova koji i poturaju tu decu po drumovima. Nadlezne to bas i ne zanima preterano, policija dodje i rastera ih, a cim odu eto njih opet, trce izmedju kola. Vidim da je u strasnom jeku kampanja za gradonacelnike po gradovima, njih ne zanimaju bas preterano ti klinci.
pre par meseci, jedna mala devojcica, prljava od glave do pete, nekih 4 do 5 godina, trazila je sitnis od mene i kad sam je pitao za cega ce ti novac odgovorila mi je idem da kupim lepak, da se naduvam i da te ubijem!!!!!!
ajde ljudi dajte neke ideje kako bi mogli nekog animirati ko bi preduzeo nesto po tom pitanju, kako bi mogli iskoristiti te gradonacelnicke kampanje u svrhu isterivanja nekih ciljeva za opste dobro sve dece u ovoj drzavi.
jesmo li dovoljno jaki da ucinimo nesto

duleNS:
ovde se prica o incestu, koga mi normalni ljudi nazalost nevidimo, da bi mogli nesto da ucinimo po tom pitanju ili protivu toga.
smatram da postoje jednako teski primeri zloupotrebe dece, a koji se vide svakodnevno i nazalost, niko nista ne cini protiv toga. Gledam ih svaki dan i sve ih je vise malih cigancica koji prose po raskrsnicama izmedju automobila u pokretu. I sta tu normalan covek da preduzme? kako bi mi kao neka mala grupa ljudi mogli da pokrenemo neku inicijativu da se tome stane na put?
Ekstremna resavanja problema ne dolaze u obzir posto u tom slucaju ja ili bilo ko drugi kao pojedinac moze da prodje u najboljem slucaju sa masnicama po telu od frikova koji i poturaju tu decu po drumovima. Nadlezne to bas i ne zanima preterano, policija dodje i rastera ih, a cim odu eto njih opet, trce izmedju kola. Vidim da je u strasnom jeku kampanja za gradonacelnike po gradovima, njih ne zanimaju bas preterano ti klinci.
pre par meseci, jedna mala devojcica, prljava od glave do pete, nekih 4 do 5 godina, trazila je sitnis od mene i kad sam je pitao za cega ce ti novac odgovorila mi je idem da kupim lepak, da se naduvam i da te ubijem!!!!!!
ajde ljudi dajte neke ideje kako bi mogli nekog animirati ko bi preduzeo nesto po tom pitanju, kako bi mogli iskoristiti te gradonacelnicke kampanje u svrhu isterivanja nekih ciljeva za opste dobro sve dece u ovoj drzavi.
jesmo li dovoljno jaki da ucinimo nesto

i, dade li ti taj sitniš Duki :?:

pa oni su mali i duvaju lepak a 'necigancici' se drogiraju kasnije, pa mu dodje na isto. ne znam to sto bela deca ne prose na ulici ne znaci da su u boljem polozaju, i u 'nasoj' porodici sve vrvi od frustracija koje nisu tako ocigledne. nikad necete videti isfolirano cigance koje se pekmezi za razliku od malog deteta nije ono krivo, to je neki nacin odbrane od lude okoline.. ovo sam primetila narocito gledajuci decu u parku.

jagodica:
pa oni su mali i duvaju lepak a 'necigancici' se drogiraju kasnije, pa mu dodje na isto. ne znam to sto bela deca ne prose na ulici ne znaci da su u boljem polozaju, i u 'nasoj' porodici sve vrvi od frustracija koje nisu tako ocigledne. nikad necete videti isfolirano cigance koje se pekmezi za razliku od malog deteta nije ono krivo, to je neki nacin odbrane od lude okoline.. ovo sam primetila narocito gledajuci decu u parku.

dobra opservacija :!:

Back