Promena ponasanja mace nakon sterilizacije

djina93

Početnik
Poruka
1
Ljudi moji, mnogo sam tuzna u poslednje vreme i nadam se da ce neko odgovorom uspeti da me utesi i ubedi u suprotno od onoga sto mislim.
Nakon 5 godina sterilisala sam macu, koja je non stop imala macice koje cak nije preterano volela, da ne kazem. Ona je citavih 5 godina bila izuzetno mazna macka koja je gotovo 24/7 sedela unutra sa nama. Mesec do dva nakon sterilizacije (valjda dok se nije skroz oporavila) se to nastavilo medjutim posle toga ona stalno trazi da izadje napolje i tamo sedi po celi dan i noc. Mazi se sa nama ali to nije to,jako je kratko unutra svega sat vremena dnevno, kada hocemo da je unesemo ona bezi, cak je pocela i da jede napolju sa drugim mackama. Mi imamo jos 10tak macaka napolju, ali samo ona je bila mezimica i bila unutra. Sta se desilo sa mojom macom, da li ne moze da nam oprosti to, ili joj jednostavno prija odjednom boravak napolju (i zasto?). Od sterilizacije je proslo vise od pola godine. U medjuvremenu sam ja pocela vise da odsustvujem ali ona je svakako vise vezana za moju mamu koja je i dalje po ceo dan kod kuce. Da li ce ona ipak ponovo biti nasa maca ili ce nas potpuno napustiti?
:cry:
 
Čitala sam da mačke promijene ponašanje nakon sterilizacije ili kastracije. Zanimalo me je sve o tome jer imamo namjeru da sterilišemo našu macu kad još malo odraste.
To kod vas je baš velika promjena ponašanja. Pitam se da li je to neminovno u tolikoj mjeri ili može doći i do manjih promjena koje neće biti toliko drastične?
 

Back
Top