Da li je u redu napustiti neku osobu ako ona svojim nemarom se zapusti, promeni ličnii opis, recimo jako se udeblja ili prestati voditi računa o sebi, tokom veze?
Ja bih rekla da jeste, jednostavno nije vam privlačna kao osoba koju ste upoznali, na neki način ste prevareni. Šta vi mislite o tome?
(p.s. ne mislim na bolesti i sl)
Након годину, две, три брака, или чега већ, жена се знатно угоји зато што се из неког разлога улењила. Немаш појма из ког. Али повећала је број калорија који уноси и смањила је физичку активност.
Твоје мишљење је да муж треба да је остави зато што није иста као што је била на почетку брака и зато што нема званичну дијагнозу, неки озбиљнији поремећај од обичне лењости.
Лењост је врста менталног поремећаја. По теби, ако особа падне у тешку депресију, нпр. неће да устаје из кревета, или неку другу тешку болест, онда је у реду да останемо с њом у браку. Али ако запати неку много блажу варијанту менталног поремећаја, као што је лењост, онда је у реду да је напустимо. Нешто ми ту не штима.
Ако си хтела да причаш о свесном или несвесном претварању мушкарца да су нешто што нису како би привукли пажњу ( "демоверзија" мушкараца, што би рекао наш већ дуго одсутни друг Рус Друг Срба ), то је у реду али то је друга тема. Али то што се неко значајно променио, не значи да се претварао.
Али из уводног поста ми се више чини да се ради о нечему другом. Није проблем превара. Проблем је што неко није испунио наша очекивања. И то поприлично . . . . интересантна очекивања. Типа, "Мислио сам да ћеш увек бити фит, али ти си се сада, после пар година, удебљала. Види каква си крмача. Више ми се не диже на тебе, а мени је то јако битно. Тако да, ај ћао."