tomaiks
Zainteresovan član
- Poruka
- 108
Ako Mira ima svoj bulevar, treba i Slobodan!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не задржати ову, свакако. Враћање на Светогорску је, по мом мишљењу најбоље решење.Uzgred, jedno pitanje: da li je po tvom ličnom mišljenju u Beogradu trebalo zadržati ime Ulice Ive Lole Ribara, i da li je ime Josipa Broza Tita trebalo dati baš ulici koja, ako se ne varam, vodi na gradsko smetlište?
Naziv glavne ulice u mnogo sela u Vojvodini jos nosi naziv Marsala Tita.Ne slazem se da treba naprasno vracati sva stara imena ulica,ali evo primer-postoji decko koji je poginuo 1991.u ratu u Hrvatskoj kada je imao 20 godina-i jos je dao zivot u jednom toliko besmislenom ratu-mislim da je logicnije ime bar jedne ulice dati po njemu....
Cela mesta puna su Lenjinove,Kardeljeve,Proleterske,Vardarske itd.neke su zbilja zrele za promenu!:???:
Naziv glavne ulice u mnogo sela u Vojvodini jos nosi naziv Marsala Tita.Ne slazem se da treba naprasno vracati sva stara imena ulica,ali evo primer-postoji decko koji je poginuo 1991.u ratu u Hrvatskoj kada je imao 20 godina-i jos je dao zivot u jednom toliko besmislenom ratu-mislim da je logicnije ime bar jedne ulice dati po njemu....
Cela mesta puna su Lenjinove,Kardeljeve,Proleterske,Vardarske itd.neke su zbilja zrele za promenu!:???:
A, pa lako je razumeti....Hteo je da kaže da su oba ''gospodina'' bili komunisti...e da se i mi u nečemu složimo...
Ne mož' komunizam isterati pa to ti je...![]()
Baš čudno-reče neki dan jedan bradati pesnik,
pućkajući svoju lulicu.
-ZA ŽIVOTA NEMAŠ ČAK NI STAN,
A KAD UMREŠ, DAJU TI CELU ULICU!
Nazivi ulica su se uvek prilagodjavali dnevno/političkim potrebama i dan danas odražavaju kulturnu, nekulturnu, istorijsku i još poneku predispoziciju.
Znači, u kraju gde je ,,sneg do brade,, imena ulica su prilagodjena toj ideji.
U mestima gde još postoje zanimanja kao ,,pomoćnik nosioca partizanske spomenice,, e tu je malo teže bilo šta menjati, po principu-vraćaj dedinu sliku, da ne bi s tobom probo furunu!
Pa što moraju biti imena? Ulice mogu biti označene brojevima. Ovako, taman zapamtiš naziv ulice, a ono se sutradan sa table smeši ime novog junaka...[/
Mnogim deckima koji su u drugom svetskom ratu kao davdesetogodišnjaci dali svoje živote za slobodu svoje zemlje sada skidaju imena sa uličnih tabli samo zato što su navodno, bili komunisti, odnosno, učestvovali su u ratu na pobedničkoj strani.
Njihovih dvadeset godina i njihov patriotizam se danas ne računa.
Nego, šta fali Vardarskoj?
I to je ideologizirano ime, ili su ukinuli Vardar.
Ako ukinemo Vardarsku, da li ćemo i Savsku?
Izvire u Sloveniji, prolazi kroz Hrvatsku, sakuplja vodu bosanskih reka!!!
Zlo i naopako.
Ili beogradska.
Poznato je da je Beograd bio glavni grad BIVŠE Jugoslavije.
A zna se šta je Jugoslavija bila za srpski narod.
A proleterska?
Proleteri su socijalna grupa koja od sve svojine raspolaže isključivo sopstvenom (golom) radom snagom.
Proleterska je sinonim za srpska.
U Srbiji je najviše onih koji raspolažu isključivo (golom) radnom snagom.
Vardarska je lepo ime i nema politicku pozadinu niti vreme ili dogadjaj zasta bi bilo vezao.
a vidio sam na karti Beograda da imate i Varaždinsku8-)
lepo, htio čak i to poslikat tablu pa da pokažem svojima kak to izgleda...
al je van centra u nekom predgrađu mislim da se zove Resnik i trebalo bi mi više od pola sata da se vozim do tamo a možda i više pa odustao
...pa što ju bre niste bliže stavili centru8-)
:smile::smile: Gledaj čoveka. :razz: Idi slikaj tablu dok je ne promene, može svaki dan da se desi, vidiš da su krenuli redom, ti još imaš sreće, nisu stigli do Resnika.
Vardarska je lepo ime i nema politicku pozadinu niti vreme ili dogadjaj zasta bi bilo vezao.