fanstebre
Poznat
- Poruka
- 7.267
A jbš ga, kad dođeš u neke godine, kako god da okreneš, ne možeš pobeći takvom utisku.
Ako imaš ženu i decu, imaš tu neku satisfakciju i sreću sa te strane ali život ti se vrti samo oko njih. Žena da zvoca, sa decom da se petljaš oko škole, vodi ga kod doktora, vodi ga na rođendan...
Sa druge strane, meni je danas totalno nebitno da li ću kući da dođem sa posla u 4 ili u 12 noćas. Možda odem na fudbal večeras, možda na stoni tenis, možda odem u kafanu i nadžibram se kao šimpanza... A možda ipak odem pravo kući i spavam celo popodne. Kako god rešim.
I sve je to lepo ali čoveku sad fali neka druga strana tog života. Neka svoja porodica, neko potomstvo, neko saznanje da ćeš imati nekog kad ostariš, razboliš se, nekog ko će te pamtiti kao supruga, oca, dedu....
I imam utisak da ti to u stvari i fali.
Sad, ne znam šta da radiš. Ako ti nije previše mrsko, cimaj se oko toga. Samo mislim da će to mnogo teže ići nego da si to obavio na vreme.
Mislim na upoznavanje, zatim zajednički život a i posle toga eventualno briga o potomstvu.
Па човеку фали увек оно што нема, а истовремено му пре или касније засмета оно што има. То је зачаран круг. Свестан сам ја тога али шта ћу кад не могу да се отмем тренутном утиску. А тренутни утисак гласи да ме јако тишти то што сам прошао лошије од неких људи који су у младости били све оно што је наводно било неозбиљно бити. Док су други живели неки живот пун емоција, дружења, мењали девојке, жене, напијали се, путовали и радили разне ствари које су наводно глупе ја сам се бавио озбиљно спортом, улагао себе у спорт, био изван те приче у којој су они били..... Тек данас схватам да их је управо такав начин живота и довео до тога да се сада среде, да имају девојке, жене, породицу јер какви год да су они били, били су ипак део друштва и део живота за разлику од мене, а мене је мој начин живота одвео у самоћу јер ја сам у суштини ишао на све или ништа......и добио ништа. Зато ме то тишти јер се осећам превареним. Донекле сам сам себе преварио, а донекле су ме неки општи идеали и наводно исправне ствари навеле да сам себе преварим. Баш се јако осећам превареним и колико кривим неку своју наивност толико кривим и родитељско васпитање (усмеравање) и неке друштвене идеале које сам испратио, а који су се испоставили лажним јер ако неко ко је прекршио све могуће идеале друштва прође боље од тебе који ниси, онда у тој причи о идеалима нешто дебело не штима.
Poslednja izmena: