Promašena "demografska politika" ili kako je Bojan Bajić prevario Bošnjake?! Tačnije kako su Bošnjaci sami sebe prevarili sa uništavanjem privrede?!

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

U autorskom članku bjavljenom u magazinu Dani, broj 605, 16. januara 2009 godine, Bojan Bajić je "popašnim ili gladnim teritorija" Bošnjacima, plasirao jednu "veliku laž" na kojoj se već više od 20 godina od tada "temelji" bošnjačka nacionalna ili "demografska politika", ili "politika čekanja da se Republika Srpska i "Herceg Bosna" isprazne od Srba i Hrvata , pa da Bošnjaci "samo nasele puste teritorije". Taj tekst je toliko bezvezan, ničim potkrepljen i u ovih dvadeset godina od objavljivana se pokazao kao strašna obmana naivno blesavih Bošnjaka koji se "tope" ili demografski nestaju baš kao i Srbi i Hrvati i neće moći "pokriti" ni ono teritorija koje kontrolišu još od "Dejtonskog sporazuma" iz 1995 godine.

Koja je to ludost od članka, link:

https://www.bosanskehistorije.com/g...n-bajic-2028-godine-ce-biti-67-bosnjaka-u-bih

Mislim stvarno, je neverovatna ta bošnjačka glupost ili glupost njihove politike koja se "ko slepac uhvatila proročkih vizija jednog Bojana Bajića", koji im je kao "najlepšu želju", tipa "najlepše šarene laže", napisao "naručeni tekst" , po onoj narodnoj, "šta uši žele da čuju, to Bojan Bajić napiše".

Sve osnovne postavke Bajićevog članka se pokazuju pogrešne, od postavke o demografskim kretanjima, preko postavke o integrativnom , centripetalnom faktoru bošnjačkih teritorija (Bajić nije računao da će Bošnjaci uništiti privredu) u odnosu na srpske i hrvatske teritorije kojima će vladati "centrifugalne sile" ili sile "nestajanja" ili iseljavanja.

Ponavljam, Bojan Bajić nije računao da će Bošnjaci uništiti privredu a time i osnove "centripetalne kohezione sile", koja bi zadržavala ljude u BiH.

Šta forumaši misle o svemu?

Poslednja izmena:
Нису ту Бошње ништа посебни.
Многи сматрају да само треба сачекати да се Шиптари иселе и онда ће Срби да се уселе у "празан стан".
Очајна тактика.

Нису ту Бошње ништа посебни.
Многи сматрају да само треба сачекати да се Шиптари иселе и онда ће Срби да се уселе у "празан стан".
Очајна тактика.

Da, zaista očajna strategija.

Bajić nije računao na to da za Srbe nije sila Sarajevo, već Beograd.
Zato se i opiru i ne žele da se priključe regionalnom povezivanju što na kraju nije ni važno je postoji sporazum o specijalnim i paralelnim vezama.
Dodik bi trebao da razmisli o prodaji elektroprivrede RS EPSu

Strašno im je glupa strategija, koja bi se treba izučavati na fakultetima kao strategija propadanja "u čekanju čuda".
Sada je prekasno za bilo šta.Čak i kada bi promenili kurs za 180% prekasno je.
Projekat je u završnoj fazi.Sami to odrađuju sajno.Kokice,pivo i uživanje u posmatranju sa strane.

Zato se i opiru i ne žele da se priključe regionalnom povezivanju što na kraju nije ni važno je postoji sporazum o specijalnim i paralelnim vezama.

Bajić je Beograd pominjao kao centrifugalnu silu koja će iseliti Srbe iz Republike Srpske.

Kad sam procitao naslov, rekoh cudo da je neki Srbin nekog prevario a da nije same Srbe, kad ono kad sam poceo citati, razuverio sam se.
Bosnjaci su mentalitetski, ne znam kako da se izrazim a da nekog ne uvredim, napredniji od Albanaca sa Kosova, narod koji kao i ostala dva u okruzenju zeli sebi bolji zivot, tj. bolji zivot za svoju porodicu, i ziveci tolike godine u komunizmu, pa i okruzen sa druga dva naroda koji su u porodici imali po jedno ili dva deteta, uglavnom su se tako i oni ponasali.Kada je sve propalo, ne zele (bar vecina) da zivi u krpama, da guli koru drveta i to jede, al zato da non-stop yebe i pravi po 12-oro dece i da mu je najbitnije da ubije komsiju druge nacionalnosti i vere, jer je tako neko mitsko bice reklo u nekoj knjizi, a ni on sam to nije procitao nego mu tako rekli, a ovi na vlasti kod njega sto ga veslaju kako hoce to nikom nista.Zbog toga i Bosnjaci kao i ostala dva naroda napustaju ta propala prostranstva i idu na Zapad. Dvojica lidera, nije im ostalo nista drugo da pricaju, jer privrede nema,o boljem zivotu je glupo da pricaju, i osim da pricaju 1000 puta ponovljene isprdne price o nacionalizmima na koje bi se jedino upecali Albanci sa Kosova, ali su suvise daleko od Bosne.Posto ih niko ne slusa, osim onih koji moraju zbog posla i koji nemaju gde, a to slusanje je ne slusanje, vec "moram da idem na miting Dodika Ili Bakira a posle nastavljam svoj zivot kako sam ga i do sad vodio" oni iz formalnih razloga opstaju na vlasti, sa mozda do 20% stvarne podrske naroda.

Bajić je Beograd plminjao kao centrifugalnu silu koja će iseliti Srbe iz Republike Srpske.
To nije daleko od istine.Jedan deo bosanaca koji su studirali samnom u BGu su imali stanove u BGu.Za njih RS dodje ko i nama kad gledamo vukoyebina, a njima verovatno mesto za izlet kad se zaposle u BGu posle studija.Otprilike ko CG

Elektroprivreda Republike Srpske je sledeća koju će Republika Srbija kupiti. Takođe se rešiti situacija sa hidroelektranana na Drini.

Back