Prolaznost

Jedne prilike se 1 osoba obratila svom bratu: - Brate, mozes li mi pomoci? Trebam da idem na jako tezak put pa bi mi bila dobrodosla podrska od tebe... ? Brat mu je odgovorio: - Ja sam uvek bio uz tebe, ali ne i sada... Ovde je kraj mojim putovanjima sa tobom... Osoba je pitala drugog brata: - Brate mozes li mi pomoci? Trebam da idem na jako tezak put, podrebna mi je podrska, a prvi brat nije u mogucnosti? Drugi brat mu odgovara: - Zao mi je, ali i moje mogucnosti imaju granice.
Osoba, vec obeshrabrena, ide da upita jos poslednjeg, treceg brata za pomoc: - Brate, na tebe sam obracao najmanje paznje, ali zaista mi je potrebna tvoja pomoc jer idem na jako tezak put. Treci brat mu odgovara: - Ja sam sa tobom uvek bio, ali ti si najmanje paznje obracao na mene. Nikada nisi vodio racuna o meni, a ja sam pokusavao da napravim od tebe coveka. Medjutim, i pored toga ja cu ici sada sa tobom.

Njegov teski put je zapravo bila SMRT.
Njegov prvi brat je bio njegov imetak.
Njegov drugi brat je bila njegova familija.
A, njegov treci brat predstavlja njegova DELA.

Covek pri smrti najvise razmislja o svojim delima koja sa njim idu, dok familija i imetak ostaju i dalje na ovom svetu.

Upamti: - Prolazne stvari ostavi na ovom svetu, ali se bori da stvari koje ces poneti sa tobom budu ciste, neiskvarene i tvoja podrska na buducem svetu. :hvala:

Back