Projekat Zdravitas - srpska deca kao zamorcici zapadne duboke drzave?

Тихи

Starosedelac
Poruka
173.351
https://n1info.rs/vesti/sta-je-zdravitas/

https://nova.rs/vesti/drustvo/drzava-potrosila-360-000-evra-na-kontroverzni-projekat-zdravitas/

Ne znam koliko ste informisani da je SNS u nas obrazovni sistem uveo od 2017 projekat Zdravitas gde ce nasa deca biti detaljno svake godine kao zamorcici merena, testirana i ocenjivana od svojih profesora fizickog a svi podaci o vasoj deci bice unoseni u bazu Zdravitasa koja se hostuje na zapadu sa svim detaljnim podacima o nasoj deci.

Moja zena je odbila da potpise saglasnost, kao i mnogi drugi roditelji pa je skola sada maltretira.

Sta znate o ovom projektu nametnutom sa zapada i sta mislite o tome?

Jeste li vi dali ili niste dali saglasnost da vam deca budu pokusni kunici?

Autorska tema

Poslednja izmena od moderatora:
Platforma “Zdravitas” trebalo je da ove školske godine zaživi u Srbiji - da profesori fizičkog umesto u sveskama, podatke o motoričkim sposobnostima i telesnoj masi đaka upisuju onlajn. Među podacima su, međutim, i matični brojevi roditelja i dece. Roditelji su zabrinuti i ne žele da na nekom sajtu bude toliko podataka o deci, prosvetari ne prihvataju još jednu obavezu, a iz Fondacije Share upozoravaju na rizik od “curenja” takvih podataka.

Iz Ministarstva prosvete su na početku ove školske godine najavili da će se kroz platformu “Zdravitas” od trećeg razreda osnovne do završetka srednje škole pratiti razvoj dece, “kako bi se na vreme uočile i otklonile eventualne nepravilnosti”.

Nastavnici i profesori fizičkog su i do sada pratili motoričke aktivnosti učenika, uključujući i telesnu masu i visinu, ali su podatke upisivali u svoje sveske. Postoje i redovni zdravstveni sistematski pregledi. Međutim, “Zdravitas” znači da će ti podaci biti onlajn.

Imena i prezimena dece i roditelja, njihovi matični brojevi, jedinstveni obrazovni broj đaka, visina i masa, indeks telesne mase, izdržaj u zgibu, pretklon u sedu, praćenje brzine trčanja, čunjasto trčanje, sed za 30 sekundi - samo su neki od podataka koji će biti evidentirani.

Svrha je, kako je istaknuto na platformi, praćenje telesnog i motoričkog statusa učenika u okviru nastave fizičkog vaspitanja.

Roditelji angažuju advokate​

Izuzetno je loš tajming nametanja platforme. U trenutku kada pregovaramo i tražimo da ispune potpisani protokol i sve što su obećali, oni nameću novu obavezu. To je drskost i dodatno opterećivanje prosvetnih radnika. Imam utisak da pokušavaju da nas isprovociraju i da se igraju našim strpljenjem - poručuje Ćirić.
I on je zabrinut za sigurnost podataka i plaši se da će oni biti dostupni širem auditorijumu, napominjući da ni roditelji i staratelji, ni deca ponekad ne žele da javnost zna da li su gojazna ili neuhranjena, visoka ili niska, da li brzo ili sporo trče.

Ako se projekat kosi sa nekom zakonskom regulativom, suludo je ulaziti u to i dovoditi i prosvetne radnike i čitavu školu u problem. Još nemamo čistu situaciju, iako je rečeno da je sve po zakonu. Nemamo ništa napismeno. Kad se ti podaci upišu onlajn, oni su dostupni Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete i ostalima. Roditelji nekad ne žele da otkrivaju probleme svoje dece - da li su gojazna ili neuhranjena, niska ili visoka, da li imaju neki deformitet - ističe Ćirić.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo...oditelji-pravnici-i-prosvetari-protiv.sr.html

1000006142.jpg

ciljem "pravovremenog uočavanja i otklanjanja eventualnih nepravilnosti kod dece".

Дакле, ако дете има проблем са развојем то ће се уочити,

а ако пијани проф. физичког уписује у свеску коју баци на крају године, свакако да се код деце неће приметити заостатак.

А сви смо ишли у школу и знамо колико наставнике физичког (и све остале наставнике) заболе она ствар за децу.

S druge strane, iz Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanjja i sporta (SSPFVS) kažu da „Zdravitas” nije ništa drugo nego softver za praćenje biološkog razvoja i razvoja motoričkih sposobnosti učenika koji je uveden u program nastave i učenja još 2017. godine.

„Podaci koji se unose su ništa drugo nego brojevi (vrednosti) sa motoričkih testova, nisu to nikakvi podaci za CIA, BIA niti Vojsku Srbije. Ko god je revnosan nastavnik i čita programe nastave i učenja zna o čemu se radi. Priče o 40-časovnoj radnoj nedelji ovde ne piju vodu. Ako nastavnik ne bi radio testiranja koja su, napominjemo prva nastavna tema u programu fizičkog i zdravstvenog vaspitanja,

Статистички подаци се користе у науци и истраживањима, а не у сврху испијања крви малих српчића од стране сатаниста.

Koristi podatke svoje dece za to

Moje nećete

Koristi podatke svoje dece za to

Moje nećete

Обичан софтвер за праћење података о развоју деце.

Скоро је овде неко отварао неку тему где се жалио да родитељи нису обраћали пажњу на његово стање.

Овако, и школа ће имати податке, па ако са неким дететом нешто није скроз ок, да може на време да се реагује.

Osim podataka dece unose se i podaci o roditeljima kao i matični brojevi roditelja.

Neko na zapadu će imati sve podatke o nama i svi ćemo ako ne dobijemo ovo biti u nekoj njihovoj bazi za ko zna kakve eksperimente

Ко бре на западу? Јеси ли ти свестан да је твој матични број на 1000 места и од тих 1000 места, на свих хиљаду места свакоме коме су ти подаци доступни, баш их боли рацко за тикомиров матични број.

Обичан софтвер за праћење података о развоју деце.

Скоро је овде неко отварао неку тему где се жалио да родитељи нису обраћали пажњу на његово стање.

Овако, и школа ће имати податке, па ако са неким дететом нешто није скроз ок, да може на време да се реагује.

Neustavno I neovlašćeno Bajo

Zasto od svega pravite "t.z"....

Zato što skoro sve što dolazi sa zapada i jeste teorija zavere uperena protiv nas

Ili ti misliš da oni koji su nam ubijali decu na nošama 1999te, trudnice u centru Niša kasetni bombama, trovali nas osiromašenim uranijumom nam danas žele dobro?

Ako je obavezno po zakonu, zašto treba saglasnost? Niko mi ne traži saglasnost da plaćam porez, na primer, pošalju rešenje i to je to. Ako je za praćenje, nastavnici već prate, zašto tu treba da budu podaci na sajtu, plus matični brojevi i slično? Ne vidim kako moj jmbg govori nešto o brzini kojom moje dete trči. I zašto bi javno bilo dostupno da moje dete, na pr. ima tri kg viška? Da bi mi sutra prodavali neki lek za to? Uglavnom, protiv sam i nije mi jasno kako se svim roditeljima ne upali lampica da ovde nešto smrdi.

Ко бре на западу? Јеси ли ти свестан да је твој матични број на 1000 места и од тих 1000 места, на свих хиљаду места свакоме коме су ти подаци доступни, баш их боли рацко за тикомиров матични број.

Isti oni koji su deci ubrizgavali eksperimentalne vakcine protiv korone

Ako je obavezno po zakonu, zašto treba saglasnost? Niko mi ne traži saglasnost da plaćam porez, na primer, pošalju rešenje i to je to. Ako je za praćenje, nastavnici već prate, zašto tu treba da budu podaci na sajtu, plus matični brojevi i slično? Ne vidim kako moj jmbg govori nešto o brzini kojom moje dete trči. I zašto bi javno bilo dostupno da moje dete, na pr. ima tri kg viška? Da bi mi sutra prodavali neki lek za to? Uglavnom, protiv sam i nije mi jasno kako se svim roditeljima ne upali lampica da ovde nešto smrdi.
Зашто мислиш да је јавно доступно да твоје дете има пар килограма вишка?

Ти си Тикомире, озбиљно болестан човек и безнадежан си случај за оздравитис.

Статистички подаци се користе у науци и истраживањима, а не у сврху испијања крви малих српчића од стране сатаниста.
ako je tako zasto su onda angazovali MOSAD i CIU da instaliraju vage i snadbeju skole metrima kupljenim u vatikanu da mere decu !??

Zato što nemaju pravo po ustavu bez naše saglasnosti na tako nešto

Zato traže da mi to potpišemo a samim tim oni posle za bilo šta ne snose odgovornost jer smo mi dali pristanak na sve, da nam deca budu njihovi zamorci

Back