Proizvođači mleka blokirali Ibarsku magistralu i put u Kniću: Najmasovniji protest do sada, prosuće tone mleka

mario80

Stara legenda
Poruka
92.540
https://n1info.rs/vesti/proizvodjac...masovniji-protest-do-sada-prosuce-tone-mleka/
1000016363.jpg

Više stotina proizvođača mleka iz centralne Srbije, nezadovoljni cenom, otkupom i velikim uvozom mleka, traktorima su blokirali Ibarsku magistralu u Mrčajevcima i put u Kniću, na pravcu Kragujevac - Kraljevo.

20 dinara plaćaju litar mleka a u prodavnici moja kravica 150+ din.

Dabogda se uvoznici lečili od tih para koje zarade! :mafijas:

Litar mleka jeftiniji od jedne krem bananice! :mafijas:

prvo litar mleka se placa 32 dinara i drzava daje jos 19 subvencije tj premije na mleko

Problem je sto EU daje mnogo vise pa njihovi proizvodjaci imaju racuna da daju sopstveno mleko za 0 dinara kapiras ?

Samim tim nasi proizvodjaci u uslovima gde nama direktan konkurent iz EU daje mnogo vece subvencije nisu konkurentni.

Iz EU se uvozi mleko po nizim cenama nego sto su nase i mlekare , od kojih je vecina u rukama stranaca, gledajuci samo licni profit , kupuju to uvozno mleko a nase ne .

Ovde postoje 2 resenja - da mi prestanemo da proizvodimo mleko jer nismo konkurentni - ili da uvedemo carine na uvoz mleka iz EU i odustanemo tako potpuno od ulaska u EU.

Za koje si ti resenje?

Ja sam za ovo drugo.

Odustati od ulaska u EU i uvesti carine na mleko iz EU od 50% .

prvo litar mleka se placa 32 dinara i drzava daje jos 19 subvencije tj premije na mleko

Problem je sto EU daje mnogo vise pa njihovi proizvodjaci imaju racuna da daju sopstveno mleko za 0 dinara kapiras ?

Samim tim nasi proizvodjaci u uslovima gde nama direktan konkurent iz EU daje mnogo vece subvencije nisu konkurentni.

Iz EU se uvozi mleko po nizim cenama nego sto su nase i mlekare , od kojih je vecina u rukama stranaca, gledajuci samo licni profit , kupuju to uvozno mleko a nase ne .

Ovde postoje 2 resenja - da mi prestanemo da proizvodimo mleko jer nismo konkurentni - ili da uvedemo carine na uvoz mleka iz EU i odustanemo tako potpuno od ulaska u EU.

Za koje si ti resenje?

Ja sam za ovo drugo.

Odustati od ulaska u EU i uvesti carine na mleko iz EU od 50% .

I šta će biti ako EU uvede carine na robu iz Srbije od 50 posto?

https://n1info.rs/vesti/proizvodjac...masovniji-protest-do-sada-prosuce-tone-mleka/Pogledajte prilog 1858035
Više stotina proizvođača mleka iz centralne Srbije, nezadovoljni cenom, otkupom i velikim uvozom mleka, traktorima su blokirali Ibarsku magistralu u Mrčajevcima i put u Kniću, na pravcu Kragujevac - Kraljevo.

20 dinara plaćaju litar mleka a u prodavnici moja kravica 150+ din.

Dabogda se uvoznici lečili od tih para koje zarade! :mafijas:
e sad ako ne padne nece nikad...........pumpaj.

Neka se naši udruže u zadruge i počnu da proizvode sopstvene proizvode koje će prodavati po nižim cenama nego prodavnice, em će više zaraditi, em je domaće, em je delu građana pristupačnije ...
Ovo si lepo rekao,ali od ovoga nema ništa jer je to rak rana naših zemljoradnika,oni ne žele da se udružuju niti žele da finaliziraju svoj proizvod.Od 80-tih se priča o udruživanju i navodnjavanju ali zemljoradnici teraju svoje.Oni žele da otaljaju svoje i da žive od toga,bez rizika da će komšija zaraditi više od njih ako se udruže.Inače,ideja ti je na mestu 💪👍

Neka se naši udruže u zadruge i počnu da proizvode sopstvene proizvode koje će prodavati po nižim cenama nego prodavnice, em će više zaraditi, em je domaće, em je delu građana pristupačnije ...
Daaa naravno kako si bajkovit ako ih vučić i uvoznički lobi ne streljaju pre toga 🤩

Ministarstvo o problemima proizvođača mleka: Ne zloupotrebljavati situaciju u političke svrhe

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da je Srbija u prethodnom periodu sprovela čitav niz mera kako bi očuvala i ojačala domaću proizvodnju mleka i obezbedila stabilne uslove za rad stočara, u uslovima izraženih poremećaja na regionalnom i evropskom tržištu.

Oglasilo se i ministarstvo marihuane i kokaina 😂

Caciji su vickasti, belo im sprzilo i ono malo mozga.

Back