Programska deklaracija SPO-zanimljivo stivo

odgovor0

Zainteresovan član
Poruka
245
СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ
ПРОГРАМСКА ДЕКЛАРАЦИЈА


Србија је данас рушевина моралности и наде, земља избеглица из отетих завичаја, милионске сиротиње и обесних шеика чије богатство извире из крви и пљачке, земља несрећних чија је срећа у бајкама о срећи, земља којом ходају толики празни рукави и ногавице страдалих у минулим ратовима, земља серијских убица, држава без стратешких визија и путоказа, земља у којој нема ни принципа ни морала у јавним пословима, држава - пијаца у којој је све на распродају и у којој је највеће бешчашће на њеним висовима. Оваква Србија привиђа ми се као клетва бачена на све моје идеале.


ЗАШТО ЈЕ ОВАКО?
Зато што влада диктатура грамзиве и недодирљиве партиократије и њених филијала у разгранатој мрежи пљачке државе и грађана.
Зато што је глупост јединица памети у Србији, а отимачина и варање народа мера популарности и моћи.
Зато што се сви избори обаве пре избора, тако што такозване агенције за истраживање народне воље саме одреде народну вољу и, уз помоћ медијске кампање, народ ослепе и оглуве, терајући га да гласа за садашње стање и против себе.
Зато што је у данашњој Србији добро и предобро само онима који се тове на пропадању државе и огромне већине народа и који су себе произвели у интересну мафију која сједињује и позицију и опозицију и невладин сектор и медије и десницу и левицу и европејце и русофиле, јер су јагма за пленом и функцијама које плен доносе њихова једина идеологија и једини циљ.

ШТА ДА РАДИМО?
Развластити ову интересну мафију грамзивих превараната и незналица, прворазредни је интерес грађана Србије.

1. Начело човечности и социјалне сигурности и правде налаже приоритетну бригу државе о најсиромашнијим грађанима. Због тога, из државног буџета, за све социјално угрожене, као и за градњу станова за бескућнике и фонд за отварање нових радних места, издвајати проценат који одговара проценту најсиромашнијих, бескућника и незапослених.

2. Најснажније подржавајући апел УН и Светске банке, да се корумпираним функционерима одузме имовина коју су они покрали од својих држава и грађана, формирати специјалну истражну екипу стручњака за проналажење страних банковних рачуна политичких функционера, а одузети новац уплаћивати у фонд за помоћ сиромашним у Србији.

3. Домаћи и експерти Европске уније да провере све извршене приватизације у Србији. Ко је год платио мање него што је купљено вредело, мораће да доплати, и то са каматама, или ће држава постати сувласник тог процента имовине. Поништити, истовремено, све куповине обављене прљавим капиталом.
Сав новац који би се прикупио ревизијом приватизација, био би, такође, уплаћен у посебни државни фонд за социјално и здравствено угрожене грађане.

4. Јавно жигосати и судски најстроже кажњавати сваку криминалну спрегу тајкуна и политичара, јер је она, управо, узрок стања у садашњој Србији да је пљачка пут ка власти, а власт пут ка пљачки.

5. Власници свих приватних фирми и компанијa своје банковне рачуне морају држати у Србији, како не би, преко такозваних «офшор компанија», избегавали пореске обавезе у земљи.

6. Најмање за два пута повећати број општина у Србији и променом закона учинити их финансијски независним од централне државне машинерије, а посебно министара, који Србију третирају као свој спахилук, и новцем грађана уцењују грађане да гласају за њих и њихове партије.

7. Хитно променити прописе тако да нико не може бити председник Србије, премијер, министар или народни посланик дуже од два мандата, односно дуже од осам година.

8. Директоре и чланове управних одбора свих јавних предузећа и државних компанија у Србији бирати на јавном конкурсу, према знању и поштењу, а не према партијској припадности.

9. Задржати пропорционални изборни систем, а Србију поделити на изборне јединице према европском регионалном устројству државе, како би се разбио постојећи поредак београдизације земље и омогућио њен уравнотежени развој.

10. Власници крупних фирми не могу бити народни посланици у Скупштини Србије нити министри.

11. Власници малих и средњих предузећа могу бити народни посланици и министри, али не могу примати плату из државног буџета.

12. Током изборне кампање, све посланичке листе морају бити равноправне у свим штампаним и електронским медијима. Знање и поштење морају да извиру из личности кандидата за сваку јавну функцију и њихових радних биографија, а не из рекламе и премоћи засноване на богатству странке и појединца. Не награђивати богате, да би победили, и не кажњавати сиромашне, да би изгубили.

13. Укинути директне телевизијске преносе седница Народне скупштине.
За директне ТВ – преносе изборио се, пре свега, СПО у последњој деценији прошлог века, јер је то био једини начин да Србија чује и види и опозицију тадашњем режиму. Својим незнањем, псовкама, нерадом и посланичким привилегијама, садашњи парламент изродио се у опозицију Србији, у циркус и друмску механу. Такав какав је, парламент је и због директних ТВ–преноса који од посланика праве ТВ–звезде највећег и по државу најопаснијег позоришта себичних, распуштених и ником одговорних људи. Због тога, не сме бити ни директних преноса, ни одложених преноса ни скупштинског ТВ – канала.

14. Плате председника Србије, премијера, народних посланика и министара да буду умањене за проценат незапослених у држави и за проценат стамбено незбринутих породица.

15. Због жалосне истине да најтежа кривична дела и увреде у Србији данас чине многи народни посланици и министри, као и кривична дела изазивања националне и верске мржње, укинути судски имунитет када почине та кривична дела, а променом кривичног законика прописати за њих много теже казне него за остале грађане.

16. Да се грађанима не би сугерисала њихова изборна воља, медији не смеју преносити налазе такозваних агенција за истраживање јавног мњења о рејтингу политичких странака и политичара, нити смеју преносити таква „истраживања“ такозваних аналитичара. Такође, ни те агенције и аналитичари своје „налазе“ о политичким странкама и политичарима не смеју саопштавати у својим јавним наступима, јер сви они или носе партијске дресове или резултат њиховог „истраживања“ зависи од новца добијеног било од политичких странака било страначких тајкуна.

КАКО?
Тако што ће СПО наоружати себе обавезом да промени постојеће стање у Србији и чврстом вером да то може.
Тако што ћемо у разговору са грађанима и у сваком јавном наступу говорити истину да је СПО данас једина странка у Србији која жели промену постојећег, јер су се сви остали интересно уградили у садашњи поредак и сјединили у неконтролисану, од народа одметнуту касту и класу грабежљивих, без обзира да ли је реч о позицији или опозицији.
Тако што ће њихове реакције на ове захтеве из наше Програмске декларације уверити грађане да су они јединствени у одбрани својих привилегија и да нема суштинске разлике међу њима.
Тако што морамо објашњавати народу да демократска Србија не сме гласати за ове, који данас владају, како се, тобоже, не би вратили они који су владали до 2000. године. Ови и они су две ноге истог поретка, тако да подршка овима је и подршка онима, и обрнуто.
Сада, када је најслабији, СПО је и најснажнији. Зашто? Зато што су нас напустили они којима су функције и привилегије биле једини Програм. Од њих ослобођени, морално смо ојачани и у прилици да задобијемо поверење народа у борби за циљеве који су циљеви огромне већине грађана у данашњој Србији.
Снага СПО данас је у чињеници да између СПО и огромне већине људи у Србији нема разлике ни у положају ни у жељи да наши животи буду много друкчији и бољи.
Косово, ЕУ или НАТО нису нам били нити данас смеју бити пилуле за успављивање и завођење народа, како би гласао за садашње барјактаре опште корупције, несношљиве пљачке грађана и претварања Србије у Алајбегову сламу коју развлачи владајућа интересна мафија.
 

krvavi_labud

Primećen član
Banovan
Poruka
510
pazi sta kaze ovaj bradati pecinski covek! da ga ja priupitam, sta je onda radio sve ove godine u koaliciji sa ovim samozvanim demokratama? BIlo mu lepo u fotelji, e sada kada mu se blizi kraj i bezi mu fotelja pred ocima, hteo bi da propagira kao ljubav i paznju prema Srbiji i Srbima. Svi znamo pricu o pastiru i vuku, kada je pastir u sali vikao : Vuk, Vuk, i seljaci svaki put dotrcali da ga odbrane od vuka, on im se smejao e kada ga je stvarno napao vuk seljaci nisu hteli da dodju jer su mislili da se segaci sa njima, tako je to i sa ovim vukom, pa nismo mi ovce cuvali sa njim!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.