- Poruka
- 132.541
I sta je raster, iskusni programeri?
PA dobio si odgovor. Citaj sta sam napisao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I sta je raster, iskusni programeri?

!!!!!!!!!!!!
Meni sta prvo pada na pamet je medicina.
Skenira se slika tela i podeli se na segmente-organe i tako lekari imaju uvid o svakom organu pojedinacno. Mislim da ce to tek imati veliki znacaj sa napretkom medicine jer kad racunari budu opremljeni sa preciznom dijagnostikom slika onda ce se bukvalno na osnovu snimka dobiti izvestaj kompletnog zdravlja organizma (a svaki lekar specijalista ce na svom racunaru iz baze podataka lako izvuci ono sta mu treba).
Sada recimo slike skenera i ultrazvuka kvalitetno mogu da pregledaju samo izuzetno iskusni lekari a posto su u pitanju senke, detalji i slicno koje lako promicu oku, racunari zbog male izmene binarnog koda mogu izuzetno lako to da detektuju.
.
Samo si izgubio iz vida da je decko trazio da to bude sa raster bazama...I na kraju se svi nasmejasmo! Zasto ste uvredjeni cinjenicom da neke stvari zahtevaju lagano resenje! (ne kazem da je ovo, al iz pitanja nisam mogao zakljuciti drugo).
Diskusija se razvila i zbog pominjanja raster baze a da ne pominjem Access programiranje. Nov si ovde vidim, pa se sigurno ne secas jedne povelike diskusije davno, kad su neki Access "programeri" pokusali da nas ubede da maltene sve sto mi radimo razlicitim programskim jezicima, moze da se uradi i u Accessu...Svaka cast na znanju i dobro je sto takvih ljudi ima na ovom forumu, al da l treba ici toliko duboko! Kada bi se na svaku temu ovako raspravljlo nikada ne bi nasli resenje, a izgubilo bi se mnogo vremene! Mora te se fokusirati!
Bez uvrede momak, ali nisam sklon da primam "predloge resenja" za programsku odradu nekog zadatka, od coveka koji nije programer. Takvi mogu samo da mi kazu sta im treba, cime raspolazu i kako zele time da barataju. Resenje je moja briga. Nemam zasto da se nadjem povredjen predlogom jednog, opet bez uvrede ali u ovom smislu - amatera. Samo ne treba da se amateri mesaju u posao koji im nije struka.Naravno da access ne moze da zadovolji sve nase prohteve (sto sam i priznao ranije)! Ne mozete me nazvati kolegom, jer ja programer nisam. Programiranje nije moja profesija! Ne prodajem nista! Ne uzimam posao drugima! Nisam decko sa petog! Ono sto mogu je da predlozim neko resenje, a vi se ne morate naci povredjeni time, a da pri tom i ne znate sta se trazi!
Odakle ti ideja da se ovde neko dokazuje? Ako je neko profesionalac u nekoj oblasti, pa to i kaze, to nije valjda "dokazivanje"? No, nemam nameru sa tobom u oblasti programiranja da zalazim u diskusiju. Cudi me uostalom sto dajes neke predloge na ovoj temi za programsko resenje zadatka, kad si sam rekao da nisi programer. Kad ti se to kaze, tvrdis da nema potrebe za dokazivanjem. Isto si mogao da podrzis ideju da se to odradi i u Assembleru ili C ili bilo kom jeziku. Sta znaci to, kad vec u tome ne radis? Na cemu se temelje tvoje tvrdnje? Dokazujes da poznajes nazive programskih jezika a pogotovo M$ alata?Nema potrebe za nekim vidom dokazivanja! Iznesite misljenje o temi ili resenje, a ne "vidi sta ja znam"! Pozdrav svima i "vidimo" se na drugoj temi!
Budi ljubazan pa objasni ako znas i da li se to moze koristiti u Accessu. Ako ne znas, moraces ipak da shvatis da svako ima stvari koje ne zna, nije sramota pitati, sramota je NE pitati kad ne znas i NE nauciti...
Odlicno zivim od programiranja sa nekim drugim bazama podataka, veruj mi i bez poznavanja "raster baze" ali me svakako zanima sta je to, jer mozda mogu da iskoristim za svoj posao.