Program za rotiranje pdf stranice.

laaazo

Početnik
Poruka
36
Poštovani , potreban mi je program u kojem ću rotirati pojedine stranice u pdf fajlu. Koristim Foxit Reader u kojem ima opcija rotiranja svih strana od jednom , ali meni to ne treba. Treba da rotiram pojedine stranice. Koristim Windows 10 i molim vas da mi preporučite besplatan program.

Setih se jos neceg za ovcicu - pdf24. Ja skeniram iz nje. Ko ima canon skener default program daje sivu sliku, cak i iz drugih programa kad se skenira.
A ovcica sve to ocisti. I ima prilican broj filtera i podesavanja za skeniranje.
Tako da je idealna za skeniranje.
I uopste za klasicnu kancelarijsku upotrebu.

Poštovani , potreban mi je program u kojem ću rotirati pojedine stranice u pdf fajlu. Koristim Foxit Reader u kojem ima opcija rotiranja svih strana od jednom , ali meni to ne treba. Treba da rotiram pojedine stranice. Koristim Windows 10 i molim vas da mi preporučite besplatan program.
То што тражиш одрађујем преко Либреофиса, отворим .pdf докумет преко либреофиса (отвара га у алату за цртање), одрадим оно што ми треба (брисање страница, додавање страница, комбиновање страница из више различитих фајлова - често скенираних докумената,.. ) и потом извезем документ у .pdf...

То што тражиш одрађујем преко Либреофиса, отворим .pdf докумет преко либреофиса (отвара га у алату за цртање), одрадим оно што ми треба (брисање страница, додавање страница, комбиновање страница из више различитих фајлова - често скенираних докумената,.. ) и потом извезем документ у .pdf...
on je pricao o pdf-u znaci ima pdf a ne word dokument.
drugo..da bi to odradio u wordu/libreoffice-u morao bi da radi prelom strane i tek onda da rotira pa opet prelom strane i opet rotacija..

ali da li ima mogucnost okretanja odredjene stranice a ne celog dokumenta?
ако пажљивије прочиташ шта сам написао у претходној поруци видећеш да сам напоменуо рад са страницама.
Обзиром да Либреофис .pdf отвара у програму за цртање свака страница је посебан лист и тако може да се уређује сваки засебан лист/ страница.
Лично користим када нпр скенирам више докумената у једном .pdf али се неки подвуче наопако окренут па га треба окренути у праву страну.
Са новијим верзијама Либреофиса нисам имао никаквих проблема са уређивањем .pdf.
Иначе, уколико је .pdf настао извожењем у оквиру неког програма а не пуким скенирањем онда постоји и могућност уређивања речи и реченица односно текста.

ali da li ima mogucnost okretanja odredjene stranice a ne celog dokumenta?
Naravno. Kad otvoris pdf u pdf24 kreatoru mozes na svaku stranicu posebno desni klik i da rotiras koliko hoces samo tu stranicu.

To se redovno koristi kod mene. Na primer skeniran neki izvestaj na 100 strana, pa su neke strane landscape, neke portret i onda to okrecu jednu po jednu kako im treba u pdf-u.

ако пажљивије прочиташ шта сам написао у претходној поруци видећеш да сам напоменуо рад са страницама.
Обзиром да Либреофис .pdf отвара у програму за цртање свака страница је посебан лист и тако може да се уређује сваки засебан лист/ страница.
Лично користим када нпр скенирам више докумената у једном .pdf али се неки подвуче наопако окренут па га треба окренути у праву страну.
Са новијим верзијама Либреофиса нисам имао никаквих проблема са уређивањем .pdf.
Иначе, уколико је .pdf настао извожењем у оквиру неког програма а не пуким скенирањем онда постоји и могућност уређивања речи и реченица односно текста.
Ovo uredjivanje je uzasan posao bar u open office ili starije libre, ne znam sta rade novije, jer ce da rasturi formatiranje ili cirilicna slova nece da prepozna.

Pa onda nije samo da se udje i izmeni nesto na brzaka, nego mora ceo dokument da se procita detaljno i uporedi sa originalom da se vidi da nije nesto sjebao.

Tako da pazljivo ako ovo koristite, posebno cirilicni dokument.

Ovo uredjivanje je uzasan posao bar u open office ili starije libre, ne znam sta rade novije, jer ce da rasturi formatiranje ili cirilicna slova nece da prepozna.

Pa onda nije samo da se udje i izmeni nesto na brzaka, nego mora ceo dokument da se procita detaljno i uporedi sa originalom da se vidi da nije nesto sjebao.

Tako da pazljivo ako ovo koristite, posebno cirilicni dokument.
Користим искључиво ћирилична документа. За посао који је назначен у уводној објави, а то је ротација документа, до сада нисам имао проблема.
Друга је ствар уколико се уређује неки .pdf који је извезен а не скениран ту већ може доћи до одређених одступања али већ неколико година уназад (од верзије 5.х.х) грешке су све мање и често ништа више у односу на неке друге програме за уређивање .pdf.
Не кажем да може заменти професионалне алате за уређење .pdf али за неке мање измене, додавање и уклањање појединих страница и сл може да послужи.
Да будем јаснији редовно га користим и за наведене задатке без проблема.

O izvezenim i pricam, a ne o skeniranim.
у сваком случају за доста послова чак и са .pdf либреофис може да одради посао на потребном нивоу.
Што се тиче фонтова, није програм крив уколико неко користи неки од франкештајн "ћириличних" фонтова (фонтови који штампају ћирилична слова али корисник користи енглески кодни распоред, тј ткз "енглеску тастатуру"). Кад су у питању нормални фонтови који подржавају наа ћирилична слова нисам приметио неки проблем по питању препознавања (наравно уколико постоји уграђен у оквиру система)...

Back