Proglasite Mladića mrtvim!

pa pitam, delujes mi ko ona sa videa.
a jel ti je palo na pamet da mozda mladic ima podrsku u narodu? pogotovo u RS?

Znate kako, vama je dvadesetak godina vise nego meni i ja zaista ne zelim da ulazim u folklorne posalice o necijoj pameti ili gluposti sa Vama. Dokazivati inteligenciju na ovom mestu svakako necemo. Mogla bih samo da razmislim iz kog razloga imate potrebu da uvredite skoro svaku zenu na forumu ali ne zelim, nije moja stvar zbilja ali ne laskajte sebi da cu nasedati na jeftine provokacije.

da li je mladic kukavica, da li ne zeli da se zrtvuje za svoj narod i da li srbi iz srbije zele da se on preda, da li bi ga izdali?

Anketa u Srbiji
Većina Srba ne bi izdala Ratka Mladića
Na pitanje da li biste odali Ratka Mladića za milion eura skoro dvije trećine ispitanika u Srbiji odgovorilo je sa "ne". U ovoj državi haški bjegunac i dalje je nacionalni heroj, pokazala je nova anketa koju je provela marketinška kompanija sa sjedištem u Beogradu.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija/clanak/090124045

mosha

case closed

Poslednja izmena:
Znate kako, vama je dvadesetak godina vise nego meni i ja zaista ne zelim da ulazim u folklorne posalice o necijoj pameti ili gluposti sa Vama. Dokazivati inteligenciju na ovom mestu svakako necemo. Mogla bih samo da razmislim iz kog razloga imate potrebu da uvredite skoro svaku zenu na forumu ali ne zelim, nije moja stvar zbilja ali ne laskajte sebi da cu nasedati na jeftine provokacije.

Ma nije duso!

Znojavi je tvojih godina, samo sto je takozvani "kanadski Srbin".

Ili junak sa testature.

Mene najvise iritira nesto drugo, znaci vodio si ljude u rat, vodio si bukvalno decu u rat i gledao ih kako umiru svakodnevno dok svoj zivot toliko cenis da ne zelis cak ni da se ubijes u svojim sedamdesetim. Znaci tvoj zivot je vredniji od bilo cijeg.
Sve i da je sasvim nevin i da se ceo surov svet okomio na njega bez razloga on svakodnevno slusa kako njegovu drzavu prozivaju iz dana u dan, iz dana u dan zbog njega a on sve to slusa i ja se pitam kako mu nikada nije palo na pamet da uzme pistolj, ode do Terazija i upuca se, ako je ispravan zar ne pomisli "verujem u sve sta sam radio ali necu ja da budem izgovor za prozivanje Srbije, ako sam ja razlog stagnacije evo presudicu sebi..." lepo jedno buuuuuum i mnogi bi ga vise postovali...moje misljenje je da se radi o sujetnoj, narcisoidnoj osobi...

Mislim da je problem u tome što rat doživljavaš kao fer veštinu u kojoj se poštuju pravila ratovanja, a i sama znaš da se vode zakulisne radnje igre, da stvari iz naše istorije i o njihovim akterima ne saznamo ni posle 60 godina. Stvari nisu jednostavne, mada ja cenim pozivanje na individualnu odgovornost i negde u nekim ratovima postoje i oni što zovemo časnim oficirima koji izvrše ritualno samoubistvo kada izgube rat ili kada carevine propadnu..eh.. al u našim ratovima odavno nisu takve okolnosti.. ;) Mnogo toga ne znamo...

Mislim da je problem u tome što rat doživljavaš kao fer veštinu u kojoj se poštuju pravila ratovanja, a i sama znaš da se vode zakulisne radnje igre, da stvari iz naše istorije i o njihovim akterima ne saznamo ni posle 60 godina. Stvari nisu jednostavne, mada ja cenim pozivanje na individualnu odgovornost i negde u nekim ratovima postoje i oni što zovemo časnim oficirima koji izvrše ritualno samoubistvo kada izgube rat ili kada carevine propadnu..eh.. al u našim ratovima odavno nisu takve okolnosti.. ;) Mnogo toga ne znamo...

................:ok:.....................

razvigore, doticna klinka insistira da je kao narod mladicev taoc.

kao sto se vidi iz linka gore postavljenog, dve trecine srba iz srbije ima drugacije misljenje, on je za njih heroj.

A da ne pricamo tek o RS Srbima.

Poslednja izmena od moderatora:

Odgovor na pitanje je krajnje jednostavan: u nedostatku mogućnosti da pruže adekvatan odgovor.;)

Primer: ako govorimo o zločinima Ratka Mladića, neki će u odgovoru na tvoj post pisati o Tadiću, npr. Kad im se ukaže na činjenicu da su promašili temu, onda sledi vredjanje, a posebno su maštoviti kad diskutuju sa pametnom ženom. I tako stalno..to je ovde praksa.:D

Ali, ne brini, tako je samo na Krsti zbog velike koncentracije šatro patriota na jednom mestu, u rl situacija nije ni približno takva.

Da, upravo tako...Tata mi je kazao nakon rata da ga nista ne pitam, toliko je bio ogorcen na sve tri strane i on tvrdi da nijedna nije bila apsolutno cista i nevina. Proveo je sve 4 godine na ratistu i uveren je da su rat koristile sve tri strane.

Individualna odgovornost je uvedena kako se na bi skrenulo ka kolektivnoj krivici. Zapravo ona je nov institut u medjunarodnom pravu, kako je Vilhem, nemacki car izbegao odgovornost nakon I sv. rata pravnici su pronasli krivicnu individualnu odgovornost kako ne bi satanizovali citave narode ali da ipak neko odgovara, naravno lome se kola na generalima i predsednicima...to je kompromisno resenje i svakako obuhvata cak i zrtvovanje neduznih generala i politicara...to je svesna zrtva za drzavu i narod...

...
Primer: ako govorimo o zločinima Ratka Mladića, neki će u odgovoru na tvoj post pisati o Tadiću, ...

A moze i o Titi. Kad su kriminalca izveli pred sud, tip je ladno izjavio da priznaje samo sud svoje partije. U to doba iza njega je stajalo 0.5% Srba manje vise.

Iza mladica sttoji masovna vecina srba koji ne priznaju sud i optuzbe tuzilastva i ne zele da se mladic preda.
Da li je bilo zlocina od strane vojske RS?
Za sad imamo samo optuzbe sudova drzava ucesnika u ratu, ukljucujuci tu i UN haski sud finansiran od SAD, dakle nikako nezavisni sudovi.

Kad se pojavi nezavisni sud i optuzi mladica za zlocine, dodzi da pricamo onda o tim zlocinima.

za sad nista

Odgovor na pitanje je krajnje jednostavan: u nedostatku mogućnosti da pruže adekvatan odgovor.;)

Primer: ako govorimo o zločinima Ratka Mladića, neki će u odgovoru na tvoj post pisati o Tadiću, npr. Kad im se ukaže na činjenicu da su promašili temu, onda sledi vredjanje, a posebno su maštoviti kad diskutuju sa pametnom ženom. I tako stalno..to je ovde praksa.:D

Ali, ne brini, tako je samo na Krsti zbog velike koncentracije šatro patriota na jednom mestu, u rl situacija nije ni približno takva.

.............o navodnim zlochinima poshto nije doneta nikakva presuda a svi su nevini dok se ne utvrdi suprotno .............:ok:

Da, upravo tako...Tata mi je kazao nakon rata da ga nista ne pitam, toliko je bio ogorcen na sve tri strane i on tvrdi da nijedna nije bila apsolutno cista i nevina. Proveo je sve 4 godine na ratistu i uveren je da su rat koristile sve tri strane.

Individualna odgovornost je uvedena kako se na bi skrenulo ka kolektivnoj krivici. Zapravo ona je nov institut u medjunarodnom pravu, kako je Vilhem, nemacki car izbegao odgovornost nakon I sv. rata pravnici su pronasli krivicnu individualnu odgovornost kako ne bi satanizovali citave narode ali da ipak neko odgovara, naravno lome se kola na generalima i predsednicima...to je kompromisno resenje i svakako obuhvata cak i zrtvovanje neduznih generala i politicara...to je svesna zrtva za drzavu i narod...

....svaki rat u svetu je chist biznis i neverovatno prljav ...........:ok:

a koji su to zlocini ratka mladica....:hahaha::hahaha::hahaha:

sve sto znas o ratku,o ratu u bih,i sve ostalo si cula sa b92 i drugih medija propagandnih servisa...kako si sigurna da je to istina:dontunderstand:

a koji su to zlocini ratka mladica....:hahaha::hahaha::hahaha:

sve sto znas o ratku,o ratu u bih,i sve ostalo si cula sa b92 i drugih medija propagandnih servisa...kako si sigurna da je to istina:dontunderstand:

pa sta ona zna? malo.

recimo nema predstave o cinjenici da su mladic i karadzic upravo ochevi prve srpske drzave u bosni.
tako ce i istorija da ih pamti, svidjalo se to kome ili ne..
znam da bi razne njuske volele da su tvorci RS djindjic i tadic, al nisu yebiga, nisu ..

.............o navodnim zlochinima poshto nije doneta nikakva presuda a svi su nevini dok se ne utvrdi suprotno .............:ok:

Ok, možemo biti i formalisti, nemam ništa protiv. Možemo proglasiti Ratka Mladića nacionalnim herojem i praviti budale od sebe. Možemo okretati glavu od zločina koje je činio i pozivati se na floskulu da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Sve može, ali to ne umanjuje strahote koje su bile direktna posledica njegovog komandovanja.

Ako mi neko sad pomene nekog drugog ratnog zločinca i time pokuša da replicira, zamoliću ga da to ne radi, pošto je automatski diskvalifikovan u daljoj raspravi i biće tretiran kao idiot.

Ok, možemo biti i formalisti, nemam ništa protiv. Možemo proglasiti Ratka Mladića nacionalnim herojem i praviti budale od sebe. Možemo okretati glavu od zločina koje je činio i pozivati se na floskulu da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Sve može, ali to ne umanjuje strahote koje su bile direktna posledica njegovog komandovanja.

Ako mi neko sad pomene nekog drugog ratnog zločinca i time pokuša da replicira, zamoliću ga da to ne radi, pošto je automatski diskvalifikovan u daljoj raspravi i biće tretiran kao idiot.

A otkad se sudi za zlocine u samoodbrani??? :eek:

Back