Proglašenje pobednika na temu IZBOR

gost 382857

Aktivan član
Poruka
1.913
Rezultat glasanja

1. Sojo ..........................................................2 poena
2. placenik.....................................................4 poena
3. Sfyontull....................................................6 poena

Kako je interesovanje veoma malo i za pisanje i za glasanje na poetskim konkursima, obustaviću održavanje istih do daljnjeg.

Možemo pokušati ponovo na jesen posle godišnjeg odmora.

Temu bih zadala "Senka", pa ukoliko ima zainteresovanih da se sada održi još jedan konkurs, neka me kontaktiraju na pp.

U suprotnom vidimo se ponovo u septembru.

Pozdravljam sve dosadašnje učesnike i ljubazne ljude koji su odvojili svoje vreme da pročitaju pesme i glasaju za njih.

Hvala :heart:

Da li je moguće uvesti ovakav rok:
"glasaće se do tad i tad ili do prijema 5 pesama/priča"
ako ima 2 priče, moderator po isteku redovnog roka objavi da su stigle dve priče i da će konkurs trajati sve dok ne stignu još 3.

Pitanje je da li postoji opasnost da se nikada ne dodje do 5 pesama/priča i da se tema zablokira?
to bi se moglo rešiti jednim dodatnim pravilom, koje trenutno nemam, ali u obzir dolazii glasanje u skupštini da setakav konkurs završi i pokrene novi..

Marketing,tejlorizam darling...
Đorđ Tejlor je sve smislio,samo da se radi!
Animiranje populacije,usklađivanje radnika s procesom rada-čitaj:pisanja pesmićica itd...
Treba održati treninge pisanja poezije i da viš kolko talenata na pdf politika ima,a o filozofiji,religiji i ostalim
đabelebijanama da ne pričamo...
Da li je to posao moderatora?
Nemam pojma...Mislim da modovi,ako žele više ,treba da konsultuju administraciju da vide šta je sajtu u interesu...

U pravu si, i to je dobra ideja takođe... :ok:Ali to je za glasanje.

Problem je kako privući ljude da napišu pesme...

Ako nema pesama, nemaju za šta ni da glasaju...:(
Ne samo za glasanje, recimo znam neke koji bi mozda nesto i napisali, ali nisu znali. Za neka takmicenja na Fotografiji su neki bukvalno pozvani da posalju svoje slike, a bilo je i obavestenja o tome u nekim kafanama. Probaj najprometnije.

Da li je moguće uvesti ovakav rok:
"glasaće se do tad i tad ili do prijema 5 pesama/priča"
ako ima 2 priče, moderator po isteku redovnog roka objavi da su stigle dve priče i da će konkurs trajati sve dok ne stignu još 3.

Pitanje je da li postoji opasnost da se nikada ne dodje do 5 pesama/priča i da se tema zablokira?
to bi se moglo rešiti jednim dodatnim pravilom, koje trenutno nemam, ali u obzir dolazii glasanje u skupštini da setakav konkurs završi i pokrene novi..
Ništa od apela i molbi. Sve je jadno i tužno ako nekom treba pola godine da napiše par stihova na zadanu temu...:roll:
Nema te teme na koju nije moguće odgovoriti, napisati par stihova, čak, u roku od sat vremena.:D
Ne razumijem te žalopojke,:roll: igraj igru, ili batali...:)

evo razrađenijeg predloga pravila glasanja:

"Prijem pesama/priča traje do tad i tad.
Ako do isteka roka za slanje pesama/priča ne bude poslato minimum 5 pesama/priča, rok se produžava do prijema navedenog broja.
Po proteku od mesec dana nakon isteka regularnog roka, glasanje u svakom slučaju počinje."

evo razrađenijeg predloga pravila glasanja:

"Prijem pesama/priča traje do tad i tad.
Ako do isteka roka za slanje pesama/priča ne bude poslato minimum 5 pesama/priča, rok se produžava do prijema navedenog broja.
Po proteku od mesec dana nakon isteka regularnog roka, glasanje u svakom slučaju počinje."

Može, i pritom ću postaviti po svim posećenijim kafanama, pa ćemo videti šta će ispasti...

Ja sam neki prokleti optimista... uvek se nadam da će biti bolje... :zcepanje:

A možda i bude... :eek::D:heart:

time se dobija na kvantitetu a gubi na kvalitetu.

Ako ne možeš da okupiš pesnike na takmičenju u pesništvu, čemu takmičenje?
prozni konkurs je razbucan nakon dovlačenja "glasača" s drugih podforuma.

Imali smo konkurse sa 11, 12 učesnika. Je li tada bilo promocije po drugim pdf-ovima? Ne sećam se, ali mislim da nije. Kvalitet sadržaja je ono što privlači nove učesnike.

poenta je da se olakša moderatoru. Da moderator ne mora da odlučuje ima li dovoljno pristiglih radova i da li će produžiti još 2 dana nedelju dana ili koliko već.
Ovim se daje jasan kriterijum koji pored toga predstavlja i manje strog rok za pisce, jer ako dovoljan broj pisaca poželi brži krug biće brži a ako ne ići će sporije pa kad bude bude bez pritiska na
pisce.
Što s etićče promovisanja konkursa moja prva reakcija je bila " ne". Jer ti konkursi postoje već jako dugo pa d ali je moguće da ljudi za njih ne znaju.
Moja druga misao je bila "moguće je da ne znaju."
Dalje se postavlja problem elitizma, "neželjenih" "nedovoljno veštih i nedovoljno ozbiljnih pisaca" odnosno kvaliteta kako Sanja reče.
Postavlja se i pitanje kako bi se ti potencijalni novi učesnici dočekali od standardno prisutnih pisaca.
Sve u svemu to su prekomplikovane stvari i tu nema dogovora, zato se slažem da treba probati kao što reče Sf. Uvek se možemo vratiti na staro ili probati i nešto drugo.

Imali smo konkurse sa 11, 12 učesnika. Je li tada bilo promocije po drugim pdf-ovima? Ne sećam se, ali mislim da nije. Kvalitet sadržaja je ono što privlači nove učesnike.

To i ja mislim i zato sam i napisala da ću obustaviti konkurs bar za neko vreme.

Sa druge strane, rekoše mi da ima ljudi koji bi bili zainteresovani, ali ne znaju za konkurse.

Možemo da pokušamo još jedan krug, a posle je najlakše da ukinem ako ne bude vredelo.

Zanimljivo, Napasti, otkrivaš mi neke nove dimenzije našeg jezika.
Nisam znala da su kvalitet i elitizam sinonimi.

- - - - - - - - - -

A ne znam da je bilo ko bilo gde postavio pitanje "neželjenih pisaca".
Postavljeno je bilo pitanje neželjenih kriterijuma glasanja, tipa "dođi da glasaš za mene" tip glasanja.
No, sve je to elitizam, a protiv elitizma se treba boriti svim snagama, farmama, parovima i ostalim antielitističkim sredstvima.

Dole Donka Špiček, živeo Milomir Marić.
Recimo.

Ne znam zašto je to glasanje tako ispalo, ali ne znam ni da se stvarno tako dogodilo, a ne nekako drugačije (neka druga slučajnost, što se takođe događa).

Prosto, bezveze mi je nekoga da optužujem ako nisam sigurna, a nisam... :confused:

Takođe, žao mi je što Lunja više ne učestvuje jer mislim da je dobra i u prozi i poeziji.:(

nisu sinonimi ali postoji jaka veza.
Elitisti kvalitet, kao detalj, uzdižu i potenciraju do te mere da zbog tog jednog detalja ne vide širu sliku, ne vide potencijal.
Moja učiteljica je bila elitista.
Zbog nje sam učiteljica.

Na početku osmog razreda pitala me je šta želim da budem.
- Ne znam - rekla sam. - Želela bih da budem pisac. Ali i slikar. Mada me privlači i filmska režija. S druge strane, volim i muziku... Možda ću se ipak posvetiti nauci... Ne znam, nisam još odlučila.
- Ti treba da budeš učiteljica - kaže mi učiteljica. - Učitelj mora da bude zaljubljenik u knjigu. Kako će drugačije prepoznati i ohrabriti budućeg pisca među svojim učenicima? Mora da bude i slikar, i muzičar, da bi prepoznao budućeg slikara ili muzičara. A kako ćemo imati buduće naučnike ako nemamo učitelja koji se razume u nauku? I na kraju, učitelj režira svaki svoj čas.

Mama me je pre toga godinama ubeđivala da treba da budem učiteljica, zbog "sigurnog i lakog državnog posla i dugog raspusta". Nije me zanimalo.
Učiteljica me je ubedila na prvu, svojim elitizmom. Mamino potpuno odsustvo elitizma nije bilo podsticajno.

I jedna od glavnih mojih učiteljskih kvaliteta je bilo upravo otkrivanje potencijala i ohrabrivanje njihovog daljeg razvoja.

Prema tome, ne lupetaj.
Kriješ svoj ogromni egocentrizam iza tobožnje borbe protiv "elitizma".
A ne vidim zašto moraš toliko da se trudiš. Pa ti koji se bore protiv "elitizma" svakako dobijaju bitku u Srbiji, na svim poljima.

Setila sam se da ti dugujem priču o onoj trgovini ljudima.
Biće ovih dana.

to što si ti sada opisala kao elitizam nije elitizam u značenju koji mu ja dajem. Učiteljica ti je samo je ukazala na mnoge vrednosti jedne profesije.
Elitizam:
Elitisti kvalitet, kao detalj, uzdižu i potenciraju do te mere da zbog tog jednog detalja ne vide širu sliku, ne vide potencijal
ovde je ključna reč "do te mere"

da dužna si mi :)

Jeste, ali samo tamo gde ja moderišem.
Dobro me podsetiste da se vrnem toj praksi.

Učiteljica mi je ukazala na značaj uočavanja upravo potencijala.

Dalje, ako se dobro sećam, onomad sam jednu potencijalno dobru priču kritikovala nakon što sam joj, zbog potencijala, dala bodove.
Pa je kritika autora grdno pogodila.

Ti nisi za kritiku.
Ti si za modus operandi Srbije kada je odnos prema kvalitetu u pitanju. Tebe potencijal zanima samo u osnovi, tvoja "šira slika" podrazumeva zaustavljanje na uočavanju postojećeg neostvarenog potencijala.
Moja "uža slika" podrazumeva aktiviranje i podsticanje tog potencijala.
Koje podrazumeva (obavezno!) i kritiku.

Poslednja izmena:
pa da, ja se zaustavljam i dopuštam da od tog nekog zavisi kada će ostvariti svoj potencijal.
tvoj korak dalje - aktiviranje i podsticanje potencijala, najčešće je preteran, prelazi granicu i postaje nasilje.
Moglo bi se reći da si ti slon u staklarskoj radnji. Slon sa dobrim namerama svakako...

58d60b3d8c4665c63b2690ec9492ee68.jpg

Back