Profesori koji neće da predaju, neće više raditi u prosveti: Premijer o blokadama i merama za drugo školsko polugodište

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čekam @Lule da te ispravi 🤣 nauči šta znači naglasiti nešto 🤣
Odustala sam. Kad neko ne shvata da je blam kad nekog ispravljaš (na osnovu površnog znanja) a ne proveriš da vidiš da ti nisi ta neznalica. I to ispadneš deset puta uzastopce.
I meni je rekao da se ispred a stavlja zarez, ali me mrzelo da mu objašnjava da ne ide uvek (npr. kad je u pitanju dikcijska celina) itd.

Nego, ako si i nepismena po nečijim visokim standardima - prava si učiteljica. Imaš živce ko konopce.

Odustala sam. Kad neko ne shvata da je blam kad nekog ispravljaš (na osnovu površnog znanja) a ne proveriš da vidiš da ti nisi ta neznalica. I to ispadneš deset puta uzastopce.
I meni je rekao da se ispred a stavlja zarez, ali me mrzelo da mu objašnjava da ne ide uvek (npr. kad je u pitanju dikcijska celina) itd.

Nego, ako si i nepismena po nečijim visokim standardima - prava si učiteljica. Imaš živce ko konopce.
Trebalo bi sad da komentarišem i tvoju pismenost koja je tu negde kao kod učiteljice. Nemoj, bogati, ondikcijskim celinama jer time zbunjuješ jadnu ženu. Ako pomeneš i metriku, može joj se zamantati.
Usput, mogao bih I tebi popraviti nekoliko interpunkcijskih znakova, ali neću.

Ne radi prosvetara već radi sebe i svoje dece. Ovako obično daju objašnjenje vladajuće strukture ,deluje pametno al se protivi zdravom razumu ..
Ти би да други протествују јер то теби звучи логично и морално, али вараш се.

Навео сам ти. Невероватно ми је размишљање да продавачица у Макси или Роди треба да протествује против државе јер има мала примања.

To je odlika pravog prosvetnog radnika, strpljenje do neba za decu, pa mi prešlo u naviku ;)

Rad na izmenama plana i programa, unapređenje kvaliteta nastave. Mogu ja još, imamo mi milion zamerki al nas niko nikada nije čuo, svi čuli samo ''pare'', sindikat sad potvrdio, samo pare, pa mi deluje kao da zidovima pričamo :(

Nastavnici Desete gimnazije „Mihajlo Pupin“ od ponedeljka u potpunosti obustavljaju rad​

Kolektiv Desete gimnazije "Mihajlo Pupin" u Beogradu je na danas održanom sastanku nastavnika, većinom glasova doneo odluku da od ponedeljka, 20. 1. 2025. stupi u potpunu obustavu nastave zbog kontinuiranog i rastućeg nasilja prema mladima, kao i neprimerenog načina obraćanja prosvetnim radnicima, neumesnim pretnjama od strane predstavnik vlasti, čime se ispoljava potpuno neuvažavanje, demonstracija sile i dosledno degradiranje obrazovanja, navodi se u saopštenju.

Trebalo bi sad da komentarišem i tvoju pismenost koja je tu negde kao kod učiteljice. Nemoj, bogati, ondikcijskim celinama jer time zbunjuješ jadnu ženu. Ako pomeneš i metriku, može joj se zamantati.
Usput, mogao bih I tebi popraviti nekoliko interpunkcijskih znakova, ali neću.
Izvini dr mr spec nisam te poznala :rotf::rotf:

lagerta sa ekipom krece na beograd

Happy Golden Girls GIF by TV Land

sreli stojka na ulici

Excited Golden Girls GIF by TV Land

Uz Drugu kragujevačku gimnaziju i više osnovnih škola obustavlja rad​

Z. S. M.danas 13:07
Uz Drugu kragujevačku gimnaziju i više osnovnih škola obustavlja rad 1
Foto: Z. S. M.

Kako Danas saznaje, profesori Druge kragujevačke gimnazije doneli su odluku da od ponedeljka stupe u generalni štrajk.

Odluka o obustavi nastave doneta je danas većinom glasova.
Sem toga, kako oni kažu, od kolega iz Prve gimnazije je potekla incijativa da se zvanično traži smenu uprave sindikata od gradskog nivoa pa na na više.
Takođe kako je Danas obavešten i u osnovnim školama „Vuk Karadžić” i 2Jovan Popović” zaposleni su iglasali obustavu rada.

Nezvanično se pominje da će u štrajk stupiti i profesori Prve kragujevačke gimnazije, kao i osnovnih škola „Mirko Jovanović”, „Stanislav Sremčević”, „Radoje Domanović”… ali to za sada još uvek nije zvanično potvrđeno.

Danas, po završetku akcije Zstani Srbijo, kragujevački studenti su pzvali sugrađane na zajednički protest u znak podrške prosvetnim radnicima u nedelju, 19. januara od 16 sati na đačkom trgu.

Maturanti Valjevske i Šabačke gimnazije nastavljaju bojkot nastave i u drugom polugodištu​

V. A.danas 12:37
Maturanti Valjevske i Šabačke gimnazije nastavljaju bojkot nastave i u drugom polugodištu 1
Iustracija Foto: Z.M./Danas

Maturanti Valjevske i Šabačke gimnazije najavili su da će nastaviti da bojkotuju nastavu i u drugom polugogodištu.

Učenici Valjevske gimnazije su se oglasili na Instagram stranci škole i poručili da uz potpunu podršku profesora, od 20. januara stupaju u potpunu obustavu nastave u znak podrške jedni drugima i zahtevima studenata.
“U školu krećemo u ponedeljak 20. januara po smenama, ali se nastava neće održati. Svakim radnim danom u 11:52, okupićemo se na ulici ispred škole. Prvih 15 minuta odajemo počast petnaestoro nastradalih, povodom tragičnog pada nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu. Ovim želimo da ukažemo na važnost toga da svi odgovorni budu krivično gonjeni. Naglašavamo da naše okupljanje nije stranačkog karaktera, već isključivo inicijativa učenika i profesora da ukažemo na važnost saradnje i podrške u borbi za ispunjenje zahteva studenata”, navodi se u objavi maturanata.

Maturanti Šabačke gimnazije su napisali da je odluka o blokadi nastave i u drugom polugodištu rezultat njihove solidarnosti sa studentima univerziteta širom Srbije, kao i neispunjavanja naših zahteva i neadekvatne podrške nadležnih institucija.

“Ova blokada predstavlja naš izraz protesta i solidarnosti sa svim pogođenima, ali i poziv na odgovornost vlasti u rešavanju ključnih problema koji ugrožavaju bezbednost i prava građana. Maturanti Šabačke gimnazije smatraju da je nužno preduzeti konkretne mere kako bi se ovakvi incidenti sprečili u budućnosti. Pozivamo nadležne institucije da ozbiljno pristupe rešavanju ovih pitanja i pružanju podrške svim žrtvama, njihovim porodicama i zajednici”, napisali su maturanti na Instagramu.

Većina zaposlenih u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji u ponedeljak obustavlja rad: Bivši đaci im uputili pismo​

V. A.danas 11:53
Većina zaposlenih u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji u ponedeljak obustavlja rad: Bivši đaci im uputili pismo 1
Ilustracija Foto: Danas/V. Andrić

Većina zaposlenih u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji donela je odluku da stupaju u obustavu nastave u ponedeljak, 20. januara, odlučeno je na današnjem sastanku nastavnika i stručnih saradnika ove škole.

Nastavnici i stručni saradnici Trinaeste beogradske gimnazije u potpunosti su podržali sve zahteve studenata i maturanata.
Oni su nezadovoljni postignutim sporazumom Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti kojim je zanemaren potpisani Protokol iz 2023 godine.
“Smatramo da se tada potpisano u potpunosti mora ispuniti na šta se Vlada obavezala potpisom svog predsednika”, saopštili su zaposleni.

Nastavnici i stručni saradnici Trinaeste beogradske gimnazije smatraju i da neprimeren ton i način obraćanja, kao i uvrede i pretnje upućene od strane predstavnika vlasti prosvetnim radnicima moraju odmah da prestanu.

Posle protestnog skupa u ponedeljak, zaposleni u ovoj gimnaziji odlučiće o daljim koracima.
Pre današnje sednice pročitano je pismo koje su kolektivu uputili bivši učenici Trinaeste gimnazije, sadašnji studenti. Pismo, koje prenosimo u celosti, potpisalo je više od 600 nekadašnjih đaka.
Poštovani profesori i profesorke,

Vama koji ste svojim časovima, lekcijama i prenesenim znanjem iznedrili studente koji već dva meseca vrše blokadu svojih fakulteta radi borbe za neko bolje sutra, jer je nekima to sutra nepažnjom i korupcijom oduzeto – vama se sad obraćaju ovi isti studenti.
Obraćamo vam se, pre svega, u želji da izrazimo zahvalnost što ste nas naučili šta zaista znači biti obrazovan – da to nije samo skup znanja i diploma koje neko poseduje, već više način razmišljanja i odnos prema nepravdi, kao i spremnost da se za pravdu izbori.
Obraćamo vam se, takođe, s namerom da vas podsetimo da ste, naučivši nas šta zaista znači biti obrazovan, upravo vi započeli ovu borbu za bolje sutra – mi samo sledimo vaše lekcije.
I obraćamo vam se, najzad, da bismo vas podstakli da nam se, shodno svemu gore navedenom, pridružite u prvim redovima borbe koji vam s pravom pripadaju, i da zajedno pokažemo, onima koji to još ne znaju, šta zaista znači biti obrazovan, a onima koji u to sumnjaju ili se tome podsmevaju, koliko su obrazovanje i kultura jaki kad se udruže protiv zlobe i bahatosti.

Pozivamo vas, zato, da dođete u štrajk i jasno pokažete da država zanat obrazovanih, a ne neobrazovane od države. Nadamo se da ćete poziv prihvatiti i da ćete, kao ono što i jeste – pokazatelj da ste svoj posao do sada radili kako treba, jer ste iznedrili nas – i da ćete nastaviti u istom duhu.
Za kraj, iako su trenutni protesti počeli kad je država nasrnula na studente, mi smo svesni da ona već godinama nasrće i na prosvetne radnike, sputavajući njihov rad.
I baš kao što vas, verujemo, boli kada se udari na nas, i nas boli kada se vama ne ukazuje poštovanje koje, kao čelnici profesije koja je stub svakog društva, i te kako zaslužujete.
Jer drvo je jedno, iako se sastoji iz korena, stabla, grana i lišća – i bilo da udari po korenu, stablu, grani ili lišću, celo drvo zbog toga ispašta.

Back