"Profesor više nije član kolektiva"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.294
207187_screenshot-1455-cr_s.jpg

Profesor Filološke gimnazije u Beogradu koji je sa učenicima navodno pio na maturskoj ekskurziji u Italiji i neprimereno se ponašao prema jednoj učenici, suspendovan je sa posla, a na njegov lični zahtev došlo je i do raskida ugora o radu, te više nije deo kolektiva.

U Ministarstvu prosvete za Euronews Srbija kažu da je škola odmah po povratku sa ekskurzije iz Italije suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Navode da da disciplinski postupak nije krivični postupak, zaposlenom se izriču mere, a ne kazne i sankcije.
"S obzirom na to da je zaposleni, posle pokrenutog disciplinskog postupka i rešenja o udaljenju sa rada, podneo zahtev za raskid radnog odnosa, doneto je rešenje o prestanku radnog odnosa", kažu u ministarstvu.

Dodaju da je najteža mera disciplinskog postupka je prestanak radnog odnosa do koga je i došlo.
Škola je odmah po povratku dece sa ekskurzije organizovala podršku učenicima, održava stalnu komunikaciju sa roditeljima učenika.

Preciziraju da ni jedan profesor u školi, kao ni učenik nikada nije prijavio seksualno uznemiravanje od strane tog profesora.

"Nadležni organi će utvrditi šta se desilo. Škola i roditelji sarađuju u najboljem interesu dece", navode.
link

Zanimljivo da je škola odmah reagovala sto je za pohvalu, medjutim bilo bi zanimljivo da se obelodani šta se ustvari dešavalo
ne branim nastavnika ni jednog momenta jer ako se neprimereno ponašao prema devojcici treba da leti sa posla momentalno
ali isto tako danasnje klinke em piju em kada piju alkohol imaju svakakve ideje na pameti

Zanimljivo da je škola odmah reagovala sto je za pohvalu, medjutim bilo bi zanimljivo da se obelodani šta se ustvari dešavalo
ne branim nastavnika ni jednog momenta jer ako se neprimereno ponašao prema devojcici treba da leti sa posla momentalno
ali isto tako danasnje klinke em piju em kada piju alkohol imaju svakakve ideje na pameti
Današnje...?! :cool:

Ja bih volela da mi malo pojasniš, nisam bila u prilici sa saznama ništa o prosveti u Ch.Hvala.
...u Svajcarskoj je ...necu sad da podlegnem tvojoj ironiji ako je takva ali cu reci,
jer znam i tako je ...u nastavi skolsko_obrazovnoj /nije pleonazam/
nastavno osoblje predmetno je ,- Lerer a,
na visokoobrazovnim Ustanovama su ,-Profesori...
P.S.
...izvinjavam se jer cesto su poigravanja na racun
afirmisanih pametovanja nasih 'stranaca'
koji sve znaju cak i bolje
od starosjedelaca,
cast pojedincima...

...u Svajcarskoj je ...necu sad da podlegnem tvojoj ironiji ako je takva ali cu reci,
jer znam i tako je ...u nastavi skolsko_obrazovnoj /nije pleonazam/
nastavno osoblje predmetno je ,- Lerer a,
na visokoobrazovnim Ustanovama su ,-Profesori...
P.S.
...izvinjavam se jer cesto su poigravanja na racun
afirmisanih pametovanja nasih 'stranaca'
koji sve znaju cak i bolje
od starosjedelaca,
cast pojedincima...
Nisi me razumeo, samo sam zaista radoznala a nisam uspela da razumem šta znači ono navedeno.
Je l ovo znači da u osnovnim školama rade samo nastavnici a srednje škole profesori?

Да, данашње клинке пију алкохол, али професор не сме да пије са њима и професор не сме да их спопада.
Занимљиви су ми такви коментари, има их и на Твитеру.
Професор ипак мора мало боље да зна где су му границе.
И како је то постало нормално да се пије пред и са професорима, побогу...

Да, данашње клинке пију алкохол, али професор не сме да пије са њима и професор не сме да их спопада.
Занимљиви су ми такви коментари, има их и на Твитеру.
Професор ипак мора мало боље да зна где су му границе.
И како је то постало нормално да се пије пред и са професорима, побогу...
Izbegavam da me vide i kad zapalim cigaretu...

...kod nas je bilo prvo,
Pedagoske Skole dvogodisnje
Na Dorcolu, Uzicu , Somboru
za nastavnike docim pedagoske Akademije
se usvajaju za razredne nastave a VPS se ukida
i prerastaju u fakultativni vid tj. nastavni kadar u srednjim skolama
mada ima fakulteta ciji 'svrseni ' studenti rade u nastavi a ustvari po smjerovima to ne bi trebalo npr...Fizicka-Hemija, Matematika
i sl...ja nijesam mogao raditi u Labo Spitala jer svrseni sam nastavni smjer a laboratorijski sam potanak ...i tako...
P.S.
...poceo sam da davim...

Na pitanje o obrazovanju Kadra nastavnog
mislim ,
da je u pitanju praxa odlucujuca
a i onda Doskolovanje /Ausbildung/
...ne smijem provizorisati ...

Izbegavam da me vide i kad zapalim cigaretu...
И то је нормално.
Све је пошло наопако када су професори почели да бивају другари са ученицима, да излазе по кафићима у којима су ученици, да демистификују свој приватни живот...нема ту ни ауторитета, ни школе.

Slusao sam malo pre u beogradskoj hronici.Prijavila ga koleginica.Ako je istina dobro je,ako nije,pa je to uradila iz ljubomore sto nije pipkao nju,onda treba da se preispita.

И то је нормално.
Све је пошло наопако када су професори почели да бивају другари са ученицима, да излазе по кафићима у којима су ученици, да демистификују свој приватни живот...нема ту ни ауторитета, ни школе.
Ali kod nas u našoj školi nema toga.
Imamo dobar kafić - najbolji u gradu na 30 metara od škole (a što zakonom nije dozvoljeno) i ja ponekad odem tamo - nikada nijednom nisam video da je sadašnji učenik sedeo sa svojim Profesorom.
Na Fejsbuku mi nijedan sadačnji učenik nije prijatelj,bivših imam i dvesta. .. nisam se nikada rukovao sa sadašnjim učenikom,.. sa bivšima uvek ;)
Inače se slažem delom sa postom, distanca se mora zadržati, nismo sa iste strane katedre.

Slusao sam malo pre u beogradskoj hronici.Prijavila ga koleginica.Ako je istina dobro je,ako nije,pa je to uradila iz ljubomore sto nije pipkao nju,onda treba da se preispita.
Dobro je uradila, ali ovo "iz ljubomore" je degutantno...

Ja nikada ne bih ni vodio pretežno ženska odeljenja ( msm da su u Filološkoj takva) u tim godinama na ekskurzije. To je za žene nastavnike.

Ja nikada ne bih ni vodio pretežno ženska odeljenja ( msm da su u Filološkoj takva) u tim godinama na ekskurzije. To je za žene nastavnike.
Nema to veze, ja sam bio bas mnogo mlad i vodio 2 odelenja ekonomske struke, sto ce reci nijedno musko u odelenju, a sve nalozene na mene, pa okrenes to za par casova da im budes kao tata, postavis granice, posle imas problema sa jednom ili dve koje ne prihvataju autoritet i uzasno su nedisciplinovane niti su samostalne...navikle u kuci da se tuku sa roditeljima...pa prenose i u skolu...
Treba umeti da procitas mladu osobu...ona nije propalitet a uspesna u isto vreme kao njihovi roditelji, to ce tek postati...

Logika bez feminizma cini cuda, osoba postaje ono sto jeste, a ne borac za svoje frustracije i nenormalnosti...

Back