Profesor u školi

Ako neko želi da predaje u medicinskoj školi, a ima završenu visoku medicinsku školu, šta onda treba da položi?

Ne kapiram šta ti je to visoka medicinska škola. Recimo, ja sa elektronskim faksom mogu da predajem u elektrotehničkim školama bez ikakvih dodatnih ispita. Takođe građevinci i mašinci u tim srednjim školama. A da bi mogli da predajemo npr tehničko u osnovnoj, morali bi da polažemo 5-6 dodatnih ispita u nekoj školi u Čačku.
 
Ako neko želi da predaje u medicinskoj školi, a ima završenu visoku medicinsku školu, šta onda treba da položi?

Mislim da postoji poseban pravilnik za nastavnike stručnih predmeta u stručnim školama. U svakom slučaju pedagogija i psihologija se polažu kada dođe do državnog ispita / ispita za licencu. Mislim da se tada polaže i ustav i neke slične stvari, ali ja nikad nisam stigao do ispita za licencu pa ne znam.

Mi smo imali pedagogiju i psihologiju na fakultetu kao predmete pa smo oslobođeni ponovnog polaganja.
 
Koji predmet treba da položi neko ko hoće da se zaposli u školi?
Mislim da treba pedagogija, ali sam čuo od nekog da treba još neki.

Šta sve treba?

drzavni ispit i to je to
pa se prijavis za radno mesto u nekoj skoli i cekas i nikada ne dobijes posao
ili nadjes neku debelu vezu i upadas momentalno
tako je bar u mojoj skoli
e sad, ne mos da budes profesor sa visokom skolom, mos samo da budes instruktor, ono, vodis ucenike na praxu, maltretiras ih po bolnici i dajes ocene
njah
 
Ne znam da li i dalje postoji "državni ispit" (pod tim imenom) ali se polaže ispit za licencu TEK pošto si par godina radio kao nastavnik (a od toga bar jednu godinu prolazio kroz mentorski program itd.). Znam da ja nikad nisam stigao do tog ispita za licencu jer sam bio samo na zamenama a ni u jednoj školi nisam nakupio vezano godinu dana staža.
 
Za jezike je bitno da imas polozenu pedagosku psihologiju i metodiku nastave jezika... Pretpostavljam da je isto za sve ostalo a da se samo metodike nastave samo razlikuju... To sto pomenu "drzavni ispit" koji se polaze pre jedne godine staza, je zapravo metodika nastave, teorijski deo+cas+ seminarski+cas pred komisijom na faxu. Na drzavni tj. ispit za licencu se izlazi kad imas godinu dana staza u nastavi. Inace, posao za stalno moze da se dobije i bez drzavnog, samo ti je posle plata malo veca kad ga polozis
@Honey nemoj biti tako razocarana. Mislim u pravu si za vecini slucajeva, ali nije uvek tako... Evo ja nisam imala ni vezu ni pare, a radim, znaci nade ima :)
 

Back
Top